Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Помоощ за среден ТЛ
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помоощ за среден ТЛ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tristan
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 1:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

W130S е с чувствителност 87dB/W/m, a FRS8 e с 82dB/W/m. Разликата е много голяма - 5dB (над 3 пъти). Може да сложиш FRS8M, той е с 88dB/W/m.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 8:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Между другото има и още един вероятен и много значим проблем - какъв е усилвателя Wink
Моят скромен опит показва че разликата може да е наистина огромна с различните усилватели - при мен frs8 най-добре свири с един Маранц и един ДОГК. Всички останали с който съм ги пускал просто звучи зле. Но с тези двата Wink е наистина великолепно (за 35-6 лв.)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vmlinuz
чете и пита
чете и пита

Местожителство: Горна Оряховица

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 9:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз бях слушал повече от месец на едни ТЛ-и със фрс8м и твм арн.. Усилвателя беше ДОГК.Не усетих да няма високи.Високите си ги имаше.Може би защото ползваш фр8,а не фрс8м както каза tristan фрс8м имат по голяма чуствителност Rolling Eyes
Върнете се в началото
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 10:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

dragul написа:
......А относно превъзнасянето на хорните с този дребосък,точно човек с 6 звезди казва че свирят невероятно...За справка - http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5872&start=45
последният пост!

Като посочен основен "виновник" за преживяното от теб разочарование ти дължа едно обяснениеVery Happy. Абсолютно си прав. Направо ги превъзнасям и то по следните съображения - не съм чувал колона, която да можеш да държиш в дланта си, с говорителче, с големината на такова от пластмасово китайско транзисторче, и на такава цена, която да свири по този начин. Това за мен са перфектните офис-колонки, които не само надминаха очакванията ми, а направо ме впечатлиха. Наистина смятам да си направя такива, но само за целта, която посочих. А за истинско слушане ползвам нещо по-различно. Wink
Върнете се в началото
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 10:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Амиии...ползвам FRS8 защото с такъв е проекта койти съм взел от този форум.Предполагах че създателя на конкретния проект е направил сметката че с него трябва да е...Аз просто копирах готов проект.И той все пак не е само на "хартия",изпълнен е.И никъде не се споменава че може би трябва да се сложи FRS8M,напротив по мненията които чета тук точно FRS8 се препоръчва заради кофтия пик който има М-ма около 10000Хц.Както и да е.Имате ли идея този w130 как ще се държи в ТЛ-ла ако ко отрежа по-нагоре(1000Хз) и добявя високочестотен?Или ако може да ми предлиожите друг широколентов с чувствителност около 87дб?Благодаря ви предварително че ми помагате Exclamation Или просто да добавя някъкъв туитър който да допълва високите Idea
Върнете се в началото
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 11:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледа ли някой дейта-шиита-колко е чувствителността на W130S при срез 150-300 херца? Колоната реално е около 83 децибела, а не 87 Exclamation
За това ФРС8(без М) си пасва...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 11:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ИМЕННО!Аз не забелязвам да има проблем в разликата в чувствителноста!Само високите ги няма в сравнение със средните.Другото си е ок!To много интересно се получи Smile Притеснявах се че ще трябва да ги подпирам с уфър а то какво се получи Laughing
Върнете се в началото
Ivan Dimov
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз продължавам да си мисля че е от усилвателя, понеже при мем с тези 2-та, които споменах по-горе, дори високите са прекалено силни (особено при маранца). Слушам без абсолютно никакви тон корекции!
Пробвай с друг усилвател, ако имаш познат който да притежава нещо по-истинско Exclamation
И кажи все пак с какъв усилвател ги захранваш, източника на сигнал какъв е Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Stilian Andonov
има опит
има опит

Местожителство: Гент

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 12:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dragul написа:
Да!Само че е с един FRS8 8 ома

На мен ми изглежда че се бъркаш, че един FRS8 на 8 ома е същото като 2 FRS8 на 4 ома. Проекта е с 2 по FRS8 на 4 ома, за да се повиши чувствителността на високите, а не да ги докарат сумарно до 8 ома Laughing
Иначе аз съм правил FRS8 + W100S и наистина FRS8 звучи страхотно, много, много по-добре от бая по-скъпия DT94 на същата фирма.

Забий по още едни FRS8 и пиши пак!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="sken"]
dragul написа:
Проекта е с 2 по FRS8 на 4 ома,

ами този който е в галерията е с един.Освен това Даниел също ми писа за един...
Върнете се в началото
Stilian Andonov
има опит
има опит

Местожителство: Гент

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 3:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо да не съм в грешка - предполагам говориш за този проект
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=97
Тук ниско честотния драйвер е W100S.
Ти, като гледам си правил варианта на Даниел Петров, за който вариант силно подозирам, че филтрите са доста по-различни.
Освен това сигурен ли си че филтъра ти е направен и свързан правилно, както обясняваш, средните честоти може да ги чуваш основно от W130 ката, ако слушаш средите на FRS-то няма как да ги няма и високите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Пон Фев 11, 2008 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При проекта на Даниел w130s се реже на около 300хз и за всичко друго се разчита на ФРС-са.Филтърър ми е правилно направен и свързан...то няма нищо особено по него-една бубина 3,9мх за w130s и един кондензатор 47мф за ФСР-ра.
Върнете се в началото
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2008 12:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Развитие по темата!Сравних ТЛ-лите с Genelec-ка в студиото.Не са проблем високите!Даже много се доближават!Просто има някви пикове във средните и аз не знам защо...Опитах се с един екулайзер да наподобя Genelec-а до Тл-лите и ето какво се получи .За пропадането около 300Хц знам какво да направя.Но как да поизравня този диапазон около 2-3Кхц?Особено си личи като има китарни и вокални партий Sad За Джаз инструментали и електронна музика са ок.Даже са идеални!Благодаря ви предварително за вниманието Smile
Върнете се в началото
petarkb
чете

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2008 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dragul написа:
Развитие по темата!Сравних ТЛ-лите с Genelec-ка в студиото.Не са проблем високите!Даже много се доближават!Просто има някви пикове във средните и аз не знам защо...Опитах се с един екулайзер да наподобя Genelec-а до Тл-лите и ето какво се получи .За пропадането около 300Хц знам какво да направя.Но как да поизравня този диапазон около 2-3Кхц?Особено си личи като има китарни и вокални партий Sad За Джаз инструментали и електронна музика са ок.Даже са идеални!Благодаря ви предварително за вниманието Smile

Нека по-опитните от мен да кажат, но по EQ-то което показваш ми прилича на Baffle Step ефекта + разлика в чувствителността на мидбаса и фулфейнджа.

http://sound.westhost.com/bafflestep.htm
Върнете се в началото
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

Местожителство: Liu-Lin

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2008 1:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За кой Genelec става въпрос?
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 2 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети