Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 2:01 pm Заглавие: помощ за трансфорамтор
Здравейте,
незнам дали тук е мястото, но имам един въпрос. Значи купил съм няколко китчета на неомонтана 2 кита 2х40В и един 1х70В които ще са за озвучението във вилата(неисках да купя нещо особенно защото може да се открадне а за усилвателите няма да ме е яд )и засега китчетата ще стоят в кутия от захранване на компютър, дотук добре всичко 6, но като дойде време за трансформатора излезе, че ще ми трябва 12V на около 10А на 250 вата, а това е горе долу трансфорамтор на електрожен (като размери) трябва и да има решение с по малък, усилвателите от 1000 вата нямат такива големи трансфорамтори
трябва и да има друг на4ин да стане работата
П.П. неразбирам много от тези трансфорамтори а усилвателите са готови монтирани само трябва да му се постави трансфорамтора.И ако може да не се смеете много на глупостите ми мерси предварително
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 3:49 pm Заглавие: Re: помощ за трансфорамтор
marto_el написа:
П.П. неразбирам много от тези трансфорамтори
Да личи си, че не разбираш, но човек не може да знае всичко. 12V на 10А не е електрожен и не е с огромни размери, имам такъв тороидален, ако те интересува пиши ми на лично. _________________ Тороидални трансформатори
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 9:04 pm Заглавие:
Китчето на 2х40W видя ли на колко ома товар отговаря (т.е. колоните с какво съпротивление да са)? Трансформатора от ЗАХРАНВАНЕТО не е толкова голям и не е проблем. Проблемът е как да си конструираш цялото захранване и да приложиш правилните елементи в него: Грец, големи филтрови кондензатори и стабилизатор на подходящия ток. Стабилизатора е по-сложничък за изпълнение! Ама щом ще ти е за вилата-пробвай и без стаб пак ще свири...[/list]
Пуснато на: Пон Фев 25, 2008 9:55 pm Заглавие: Re: помощ за трансфорамтор
marto_el написа:
Здравейте,
незнам дали тук е мястото, но имам един въпрос. Значи купил съм няколко китчета на неомонтана 2 кита 2х40В и един 1х70В които ще са за озвучението във вилата(неисках да купя нещо особенно защото може да се открадне а за усилвателите няма да ме е яд )и засега китчетата ще стоят в кутия от захранване на компютър, дотук добре всичко 6, но като дойде време за трансформатора излезе, че ще ми трябва 12V на около 10А на 250 вата, а това е горе долу трансфорамтор на електрожен (като размери) трябва и да има решение с по малък, усилвателите от 1000 вата нямат такива големи трансфорамтори
трябва и да има друг на4ин да стане работата
П.П. неразбирам много от тези трансфорамтори а усилвателите са готови монтирани само трябва да му се постави трансфорамтора.И ако може да не се смеете много на глупостите ми мерси предварително
Вземаш едно захранване за компютър поне 250вата съединяваш черен и зелен кабел за да тъгне ,между черен и жълт слагаш кондензатор поне 4700мф /25волта и си закачаш китовете към кондензатора и си готов. Аз съм го правил, само че беше с два 70 -ватови и съм доволен.
Да знаеш ,че това 2х40 е 2х20 реално на 4 ома ,а 70-ватовото е 40-50вата на 4ома. Дано съм ти полезен.
Пуснато на: Вто Фев 26, 2008 9:31 am Заглавие: Re: помощ за трансфорамтор
Не ти трябват никакви трафове Сега,намираш един стар акумулатор и зарядно,което ще ти е захранването за усилвателите.Но захрани китчетата през предпазители съответно 2х40-1.5А/1х70-3А за да ги предпазиш от повреда,доколкото разбирам системата ще е насипна.Внимавай с + и- да не ги объркаш,сложи им по едно радиаторче от процесор за охлаждане.Успех
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети