Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Очвучителните тела, на които съм се спрял са Тонакс. Произвеждат ги в Благоевград, с БГ говорители са, ходих в един магазин и чух един малко по-стар модел в сравнение с този, който съм харесал и звука ми допадна много.
Има ли някои от Вас впечатления за тях, ще се радвам да ги напишете.
Ето какво съм харесал:
ПРЕДНИ
Регистриран на: Oct 29, 2005 Мнения: 169 Местожителство: Благоевград
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 7:51 pm Заглавие:
Ще спестя писането на някои, като ти кажа, че изделията на "Високоговорители АД" не са на почит в този форум. Старите им модели може да са си стрували парите за непретенциозен слушател или кръчма, но всеки тук ще ти каже, че в момента са гола вода.
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 9:25 pm Заглавие:
Riptor, какво имаш предвид под старите модели. Кажи кои са, за да се насоча към тях.
И да питам още нещо, в сравнение с Thunder не мислите ли, че Tonax е по-добра алтернатива.
Регистриран на: Jan 04, 2008 Мнения: 119 Местожителство: Град София
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 9:43 pm Заглавие:
Такива колони не бих си взел, не ми се виждат качествени. Ресивъра е добър, но в съраунда. За филми е добре, но си купи и субуфер. Ама за музика не струва поне за мен, просто не може да ме изпълни с наслада такъв звук.
Тези на Pure Acoustic е по - добър вариант. За домашно кино стават.
Старите им модели може да са си стрували парите за непретенциозен слушател или кръчма...
С това си изказване обиждаш много хора, които слушат тридесет годишни говорители (произведени в Благоевград), но не в кръчма...
Не бъди толкова рязък и катигоричен, защото явно не си чувал говорител наистина "старо производство" !
Относно избора на westmagla, и аз смятам, че не е удачен TVM
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 10:15 pm Заглавие:
devil_90 дай някакъв линк и цена за този модел на Pure Acoustic.
Също така искам да питам чувал ли си ги тези ОТ, които съм избрал или съдиш по снимките и характеристиките?
Цитат:
Такива колони не бих си взел, не ми се виждат качествени.
Регистриран на: Jan 04, 2008 Мнения: 119 Местожителство: Град София
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 10:49 pm Заглавие:
Слушал съм ги добре свирят. Но както казах този модер е повече за филми или някакви концерти с многоканален звук.
Pure Acoustics Noble Speaker System
by Gene DellaSala — last modified January 30, 2007 06:11
Filed under: Loudspeakers
The aesthetics of these speakers literally knocked our socks off. Upon first inspection, the Noble series of Pure Acoustics looked like speakers that belong in a high end boutique.
The pictured system:
Noble F Towers
Noble C Center Channel
Noble S rears
Noble Sub
MSRP: $1,320 for the 2 towers, center and rears
MSRP: $440 for sub
Total System Price: $1,760
Noble F Towers
Power Handling (RMS) : 185 W
Frequency Response : 48 hz - 20 khz
Sensitivity (+/- 3dB): 89 dB
Normal Impedance : 4 ohms
Driver Compliment : 3 ways, 4 drivers
Woofer: 2, 5"
Midrange : 1, 5"
Tweeter: 1, 1"
Crossover: 1 - 3.5 khz
Dimensions : 1060 x 195 x 215 mm
Colors / Finish: White - Black - Silver
Noble Sub
POWER HANDLING (RMS) : 150 W
FREQUENCY RESPONSE : 35 hz - 150 hz
PHASE ALIGMENT : NO
NOMINAL IMPEDANCE : 4 ohms
AUTO ON/OFF SWITCH : YES
VOLUME CONTROL : YES
LINE INPUT : RCA
SPEAKER INPUT/OUTPUT : LOW LEVEL/HI LEVEL
POWER CONNECTION : 110/220
DIMENSIONS : 370 x 360 x 330 mm
COLORS / FINISH : WHITE - BLACK - SILVER
Пуснато на: Чет Фев 28, 2008 10:55 pm Заглавие:
devil_90 ти май само си чешеш езика, ам?
Погледни им цената, според теб ако имах 2000 лв. за ОТ щях ли да се спра на БГ такива.
Иначе и аз мога да разровя сайтовете и да ти дам за пример някой скъп модел.
Искам истински мнения , а не да си пишем глупости тука.
Извинявам се за по-острия тон, но не се сдържах. И в предната ми тема беше давал подобно мнение.
Така като гледам ника ти devil_90, ако това "90" е годината на раждането ти, по-добре се въздържай от мнения Съвет просто.
Та стига офтопик, очаквам мнения от хора, които наистина имат какво да кажат, а не да си чешат езика.
.............ХА ти па му предложи по скапани от българските......НО и те нестават
westmagla пич обясни с колко пари разполагаш за да ти помогнем..... _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 1:19 am Заглавие:
devil_90, слушал съм непосредствено едни след други Thunder и Tonax, вярвай ми, че разлика в полза на Tonax е в пъти и е ясно доловима с просто ухо.
Благодаря на Marian Lozev, за въпроса и затова, че вече наистина един сериозен член на форума се включва с мнение в моята тема.
Иначе бюджета, с който разполагам за ОТ е 500 лв.
Точно това е причината, поради която засега съм се спрял на Tonax.
Ако можеш да предложиш някаква алтернатива бих я приел на драго сърце.
Mariane ще ти бъда благодарен, ако дадеш мнението си и за рисийвъра.
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 10:40 am Заглавие:
Моето мнение за Тонакса е по-скоро положително отколкото отрицателно, но по-скоро от носталгична гледна точка. Особено тези които си избрал за предни. Малките които зи избраз за задни за пълно недоразумение.
Предните може и да станат, но след много занимания и модване. В крайна сметка като налееш в тях още вда пъти колкото струват, без да броя труда започват за звучат като "истински". Имам едни такива от около 20 години и от тях е останала май само кутията, макар че и тя беше невероятно калпаво изработена и доста интервенция понесе.
Тези които си избрал за задни просто не подлежат на описание. Имам два чифта такива, купувани преди около 10 години. Всяка колона свири различно, и то в доста голям диапазон.
Според мен не си струват инвестицията. 500 лева са малко за 5 колони, освен ако не си ги изработиш сам. Тогава за тези пари може да се спретне нещо доста прилично.
Пуснато на: Пет Фев 29, 2008 11:34 am Заглавие:
westmagla написа:
Погледни им цената, според теб ако имах 2000 лв. за ОТ щях ли да се спра на БГ такива.
Иначе и аз мога да разровя сайтовете и да ти дам за пример някой скъп модел.
За да се получи една нормално свиреща аудио система, независимо дали става дума за стерео или за домашно кино, необходимо е правилно бюджетиране.
В конкретния случай съчетанието на ресивър за 650 лева с колони, чиито бюджет е не повече от 500 лева е меко казано неподходящо. За съжаление, за да бъде системета балансирана ценово, наистина ще са нужни 2000 лева за озвучителни тела.
Според мен, при положение че не разполагаш с необходимия бюджет, най-добре е да изградиш системата си за домашно кино на етапи.
Например - стартираш с избрания ресивър (за кой ли път ще подчертая, че този избор не се прави с четене на рекламни брошури, а с прослушване) и един чифт компактни озвучителни тела за 500 лева. След това се сдобиваш с основните колони - да речем флоорстендъри за около 1000 лева, а предишните отиват за задни. Накрая допълваш системата си с център и при необходимост - събуфър.
_________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети