Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
devil90 не знае къде се намира и какво говори
Регистриран на: Jan 04, 2008 Мнения: 119 Местожителство: Град София
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 11:45 am Заглавие: Препоръка за качествен ресивър |
|
|
Тъй като си взех едни тонколони като комплект 5 броя 2 те от тях да високи другите 3 с малки. Реших да си взема ресивър, но търся някакъв ресивър, който за ми изкара качествен звук в стерео режим. По - евтините се справят само в съраунда. НО на мен ми трябва и в стерео да се прояви с много добър стерео режим.
На колоните ми пише 4-8 ома, но вътре самите говорители ги гледах в интернета са си 4 ома, но не знам може като са конструирани да са им сложили нещо, което да им проеня омовете.
Както и да е, харесал съ си този ресивър, но не знам дали си струва парите и дали свири в стерео много добре.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09012641
или пък този
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033526
Очаквам някакъв отговор. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivan Dimov има известен опит
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 12:11 pm Заглавие: |
|
|
Моят съвет (а предполагам и на повечето тук) е да си вземеш отделно усилвател (най-добре на старо, защото старите са по-истински) - примерно ресийвър за 700-800 и усилвател за 200-300 и си слушаш с кеф.
Що се отнася до ресийвъра обърни внимание предимно на функциите му свързани с филмите, за музика няма как да стане |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nikolay Savov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 12:14 pm Заглавие: Re: Препоръка за качествен ресивър |
|
|
този избор е плачевен. Ямаха ще ти хареса как свири ,защото звука е агресивен ,нали си млад все пак. Но ако не си от най агресивните типове ти препоръчвам Denon или Onkyo с характерният за тях топъл и мек звук ,респективно бас |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 12:47 pm Заглавие: Re: Препоръка за качествен ресивър |
|
|
Nikolay Savov написа: | този избор е плачевен. Ямаха ще ти хареса как свири ,защото звука е агресивен ,нали си млад все пак. Но ако не си от най агресивните типове ти препоръчвам Denon или Onkyo с характерният за тях топъл и мек звук ,респективно бас |
Аз имам стерео усилвател на пайнер HIGH END го водят.
Звука от него ми харесва много, но искам и домашното кино да ми звучи хубаво и концертите.
А има ли някакъв вариант да купя някакъв евтин ресивър и да си взема нещо като преходник. От стерео усилватела да слушам музика, от ресивъра филмите и концертите.
И още нещо и този на денон в техномаркет го видях, http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09015935
Проблема е само омовете. |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 12:53 pm Заглавие: |
|
|
Не си споменал какви са ти колоните.
Ако са скапани и за 10 хиляди ресивър няма да свирне с тях.
За музика си купи стерео усилвател + колони
За кино - ресивър + колони.
Може и с някакъв превключвател (като гледам качеството на избираните от теб ресивъри превключвателя няма да го влоши). |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 1:08 pm Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | Не си споменал какви са ти колоните.
Ако са скапани и за 10 хиляди ресивър няма да свирне с тях.
За музика си купи стерео усилвател + колони
За кино - ресивър + колони.
Може и с някакъв превключвател (като гледам качеството на избираните от теб ресивъри превключвателя няма да го влоши). |
Да, най - добре ще си купя някакъв евтин ресивър и ще взема превключвателя.
Колоните са eltax monitor VII Eltax Monitor III Eltax Monitor Center . По отделно струват 1400 лева всичките ама има промоция всичките за 700 лева смятам, че ще ми е на сметка.
Кто бях в магазина на електрон, чух Eltax Monitor VII и отначало си помислих, че са малки боклуци, но външният вид лъже много добър звук изкараха за парите си.
Както и да е.
Къде мога да взема превключвателя, къде ги продават ??? И колко струва такъв превключвател ? Но стерео усилватела дали ще го влоши превключвателя ??? Модела е Pioneer A A6 -J. Няма да го сменям стерео усилватела свири добре устройва ме. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Gethsemane има известен опит
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 3:55 pm Заглавие: |
|
|
Имам чувството, че нещо тотално ти е объркана концепцията.
Имаш стерео усилвател, а си купуваш съраунд комплект колони. Даваш 700 лв за 5 /пет!/ колони, а гледаш ресийвъри по 1000-1200 лева. За тези колони може да минеш и с доста по-евтин ресийвър. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 4:20 pm Заглавие: |
|
|
Колоните са 1400 лева по отделно !!!! Това, че са 700 нищо не значи, това е временна промоция, когато се изчерпат количествата си стават 1000 лева.
Както реших търся си превключвател, ще купя евтин ресивър, а на моя стерео усилвател музиката ще слушам, а филмите на реивъра ката съм го решил вече.
А и предните колони от комплекта са предвидени най - вече за само стерео или като фронтални.
Искам да ги закупя докато е промоцията. Защото само 2 те предни колони струват 600 лева само 2 те малки задни колони струват 400 лева и само центъра 320 и по отделно са много пари, а като ги взема на куп всичките са 700 лева.
Само трябва да знам от къде да го купя този превключвател и колко струва ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Gethsemane има известен опит
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 4:40 pm Заглавие: |
|
|
Виж, не искам да ти кърша хатъра, но това че се ПРОДАВАТ за 1400 лв, не означава че СТРУВАТ толкова. Нали си наясно, че магазина не ги пуснал на загуба?
Най-важното е, че ТИ си ги харесал. Просто вземи подходящия за тях ресийвър. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 4:42 pm Заглавие: |
|
|
Аз никъде не съм видял да се продава такъв превключвател!
Все пак сайтът ни е "направи си сам" ориентиран |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nikolay Savov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 7:33 pm Заглавие: |
|
|
E ,бат Стефане, за него е "направи ми сам"
Младо е момчето ,простено му е .... но не е на дъртите пергиши ,които с огромното си его чакат на готово. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 8:42 pm Заглавие: |
|
|
Дори и шести клас да е ще може да си го направи! |
|
Върнете се в началото |