Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Помоощ за среден ТЛ
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помоощ за среден ТЛ
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dragul
има опит
има опит

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 5:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

звучат,звучат!Такива неща звучат!"Големите" банди са ок.Просто има много музика която харесвам,но те не са към големи издатели.Та те се намират много трудно на CD, и най-много да ги намеря на flac,но и тогава не ми звучат.Level 42 и на Mp3 са идеални Wink да не говорим на "истински" диск!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2008 9:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dragul написа:
Мдааааа...Голяма част от дисковете ми не свирят добре...Въпреки че са записвани от Flac или Ape формати и преди това съм ги анализирал и не са правени от mp3-ки!На старите ми OT точно обратния ефект имаше.Няма кофти и хубави дискове!Всичко под ножа!Lowdnes+Treble+bass и всичко звучеше "идеално" Smile

Разликата при гаден запис спрямо хубав е многократно по-голяма отколкото .mp3 към формат без загуба .... все пак последния е задължителен за аудиофила!

Bigger is Better !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Riptor
има известен опит
има известен опит

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 11:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

dragul написа:
звучат,звучат!Такива неща звучат!"Големите" банди са ок.Просто има много музика която харесвам,но те не са към големи издатели.Та те се намират много трудно на CD, и най-много да ги намеря на flac,но и тогава не ми звучат.Level 42 и на Mp3 са идеални Wink да не говорим на "истински" диск!

С кои ФРС си 8 или 8М? На групи като Ред Хот или Smashing Pumpkins свирят ужасяващо неприятно. Като обаче си пусна Ymanaia (или нещо такова) от ОСТ на Pete Tong - супер. Но има ли много китари и вокали е ужас. Вече предпочитам слаби високи пред силни среди Smile. А за атмосфера и акустични кутари са железни! Така хубаво свирят, че усещам вибрациите на струните! Май ще си върна ФРС8 и може евентуално за мод да мисля
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 12:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Именно!Има ли много китари и вокали е ужас!Но...едно голямо НО...Има парчета на Тото с много китари които звучат страхотно!Както и Winger ,те пък са само китари и глас-перфектно звучат!При тях просто си личи че в студиото са дали всичко от себе си при миксирането!Dream Theater също ми звучат много добре!Joe Satriani,Steve Vai,Gary Moore-супер ми звучат!А при тях китари колкото си искаш Smile Ползвам frs8.А групи като Smashing и в студиото на мониторите звучат супер мега омазано.Много готини идеи,много гаден саунд...Radiohead - много готини идеи-много готин саунд Smile
Върнете се в началото
StefanStefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Този списък може да бъде продължен страшно много, и с доста от великите групи даже!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Riptor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Сря Фев 27, 2008 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Все пак ми се струва прекалено невероятно да е от записа. Ако е така, илзиза, че феновете на тези групи слушат само мп3... Но малко по млако се убеждавам, че колкото по ти разбира главата ( и ушите) толкова по-недоволен си. И човек пак започва да мисли за червеното или синьото хапче... Все пак ще опитам и с ФРС8 със и без мод, дано ме изненадат приятно Smile Мерси че споделихте мнението си, че започвах да си въобразявам, че не съм наред.

Малко оффтопик: шефа ми има Creative Gigaworks S550W + X-Fi Ex Music, а аз съм с въпросните ТЛ + Audigy 2 Value (B400).

Той непрекъснато разправя колко "яки" били creative-kite, ако някой ги е слушал, нека сподели мнение - говорим за музика, не филми.

Смених ФРС8М с ФРС8. Ушите ми въздъхнаха с онлекчение. Баса се удвои (т.е. той и преди си е бил толкова, сега просто няма пищящи среди, които да го заглушават). Мисля, че и 3Д-то се подобри леко, открих нови детайли. За съжаление всичко си има цена - високите се стопиха. Тестовете с един моднат говорител показаха много лека разлика в полза на моднатия. Лошото е, че не знам дали тази разлика би се засилила осезаемо когато моднатите говорители станат два...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Demiurg
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 11:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Riptor написа:

Малко оффтопик: шефа ми има Creative Gigaworks S550W + X-Fi Ex Music, а аз съм с въпросните ТЛ + Audigy 2 Value (B400).

Той непрекъснато разправя колко "яки" били creative-kite, ако някой ги е слушал, нека сподели мнение - говорим за музика, не филми.

На работа има едни Creative Gigaworks. Не знам кой точно модел са, но не са от най- евтините, нещо към 500 кинта... Нищо не става от тях - баса е замазан, кънтящ и бучащ, среди няма, високи - горе-долу има, но най- високите (на чинелите обертоновете) ги няма. За музика НЕ стават ! За игри и филми - биват, има взривове... Very Happy Very Happy Но за тия пари - айде нема нужда...

Относно ФРС8 и музиката - моето наблюдение (от няколко години, няколко усилвателя и много оригинални дискове) е - бъркат се от пълен високочестотен спектър. Когато имаме по- дискретна музика (джаз някакъв, примерно) - имаме малък брой инструменти, разпределени в целия честотен спектър. Във високите имаме само чинели и брас (евентуално). Тогава ФРС-а си звучи идеално !
Когато имаме някакъв метъл, с дистортнати китари, мажещи в почти целия спектър, и върху тях имаме 10-ина чинела (а всеки уважаващ себе си рок-барабанист се стреми да има колкото се може повече тенекии около себе си), и във високите става мазало. Като си представим в един момент 2-3 китари с дистер, 2 чинела ударени едновременно (всеки с различен тембър, честота и отзвучаване), като добавим и едно китарно соло горе по високите прагчета... и на горкото говорителче му се струпват МНОООГО неща за възпроизвеждане в един и същ момент. За да доусложним картинката - доста от чинелите имат дълго отзвучаване - т.е. те не прекъсват в следващия момент от време, а звучат още определено време.... през което са ударени още 4-5-6 чинела....
Резултатът -и с право- е пълно мазало ! Very Happy

Доста малко групи успяват да запишат добре такава сложна звуково музика. Dream Theater - също имат записи със замазани високи. Metallica и Toto, от друга страна, които често са давани за звуков референс, свирят доста пестеливо в "спектрален смисъл" - нямат едновременно струпване на чинели, фусове и високи китари. Затова и звучат добре.

В тоя ред на мисли, ми се струва добра идея за такава музика, широколентовия да се подпре отгоре със супертуитър. Не че широколентовия (принципно говоря) няма да изкара 18-20 кХц, но нека той да си свири обхвата, където "има картина", нека той да стига във високите примерно до основния тон на чинелите (основния тон е в момента на удара и затихва бързо - след него доста време отзвучават обертонове (които надхвърлят и 20 кХц). Така високите среди и ниските високи, свирени от широколентовия, няма да се "мажат" от обертоновете, защото тях ще ги поеме супертуитъра.
Фактически, няма естествен инструмент, изкарващ тон над 14-16 кХц. Нагоре са обертонове, които ми се струва, че спокойно могат да се поемат от друг говорител.

Това е мнение на музикант и слушател, не на конструктор. Звучи ли ви смислено и има ли хляб в тая идея ???[/quote]
Върнете се в началото
Riptor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Съб Мар 08, 2008 9:36 pm    Заглавие: да Отговорете с цитат

даа и аз съм мислил за супертуитър, но какво ще стане с филтъра? Т.е. вероятно ще трябва да се промени, а това е невъзможно физически. А предполагам увеличаването на броя говорители ще доведе до други "кривини" за изправяне. Та би ли имало смисъл такова модване чисто финансово?

Другите варианти са модване на FRS8 или FRS8M (имам и двата) до задоволителен резултат, само че и там нямам никакъв опит.

Тествах теорията ти за високите с началото на System Of A Down - Attack. Убедих се, че си прав, в моментите, в които джангъра леко намалява се подочува леко съскането на чинелите (поправете ме ако греша за името на инструмента).
Върнете се в началото
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Мар 20, 2008 11:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност варианта е един.Да се смени FRS8 с някой друг широколентов Smile Лично аз избрах Tangbang W3-871SA.Това говорителче реши всичките ми проблеми.Има си вече високи и ги няма дразнешите среди!Въпреки че го дават по чувствителен аз не забелязвам да има разлика с FRS8.Много съм доволен!Засега Twisted Evil
Върнете се в началото
Riptor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Чет Мар 20, 2008 9:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dragul написа:
Всъщност варианта е един.Да се смени FRS8 с някой друг широколентов Smile Лично аз избрах Tangbang W3-871SA.Това говорителче реши всичките ми проблеми.Има си вече високи и ги няма дразнешите среди!Въпреки че го дават по чувствителен аз не забелязвам да има разлика с FRS8.Много съм доволен!Засега Twisted Evil

Хм.. е уж сърцето на тази ТЛ е точно фрс8, пък ти си го сменил.. Ще те оставя да послушаш малко и пак ще те питам за този Тангбанд - дали пак да трупам говорители по шкафовете...
Върнете се в началото
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Чет Мар 20, 2008 11:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

под сърцето на системата имат в предвид че се разчита на широколентов а W130 е за да го подпира за ниските честоти.Освен това тия проекти маи са правени когато tangbang не се е предлагал на пазара...Не съм сигурен.Наистина FRS8 свири много хубаво,но тангбанга е по балансиран!Няма падове след 10Kz ,а и средните му не ме дразнят толкова колкото при FRS8.Имам и едни хорнички с FRS8,на които сложих тангбанга и пак повече ми хареса...но някак си не ми се дават още 84лв.НЯкой ден може и да дам Smile Все пак това си е лично мое мнение и не искам да ангажирам никой с него!Пича в магазина ми даде няколко модела да пробвам и този най ми хареса!
Върнете се в началото
Riptor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 8:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dragul написа:
под сърцето на системата имат в предвид че се разчита на широколентов а W130 е за да го подпира за ниските честоти.Освен това тия проекти маи са правени когато tangbang не се е предлагал на пазара...Не съм сигурен.Наистина FRS8 свири много хубаво,но тангбанга е по балансиран!Няма падове след 10Kz ,а и средните му не ме дразнят толкова колкото при FRS8.Имам и едни хорнички с FRS8,на които сложих тангбанга и пак повече ми хареса...но някак си не ми се дават още 84лв.НЯкой ден може и да дам Smile Все пак това си е лично мое мнение и не искам да ангажирам никой с него!Пича в магазина ми даде няколко модела да пробвам и този най ми хареса!

Еееххх, ако чифта е 84лв, това автоматично отхвърля този говорител... засега. Все пак проекта е бюджетен. Но ще си запиша модела и евентуално след ремонт и някаква акустична обработка на помещението, може да събера някой лев и за нови говорители. Ако някой се чуди за този проект - да не се разубеждава от думите ми!
като за 350-те лв. които ми излезе е пушка! Баланс между сила/качество/цена!

Само трябва да послушам по-разнообразни системи за да имам по-голяма база за сравнение, а в моя град само едни единствени ТЛ-ки с висок клас говорители и малки хорни с ФРС8 съм слушал.
Върнете се в началото
Stoqn Kostadinov
има опит
има опит

Местожителство: Благоевград , София

МнениеПуснато на: Пет Мар 21, 2008 8:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Скоро ще можеш да чуеш Етери в хорни и Червено хапче.Мисля че проекта е добър.Все пак не може да се очаква много от проект с бюджетни говорители.За справка 350лв. ми излезна само материала за хорните. Smile
dragul
има опит
има опит

МнениеПуснато на: Съб Мар 22, 2008 10:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

350лв?Много бе?Сега изчислявах че са ми излезнали 230лв?!Финиш нямат но 120лв не ми се вярва да ми излезе.Според мен с Tangbanga пак си е бюджетен проекта!За начина по който свирят колоните(мнооого радват), проекта даже си е ултра бюджетен!!!
Върнете се в началото
Riptor
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Съб Мар 22, 2008 6:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Прав си, към 250 ми излязоха. Сега направих бърза сметка. Ако толкова хвалиш този тангбанд... Ще се замисля, но определено няма да имам и време и пари за това скоро.

Дано Стоян успее да сглоби хорните и най-вече лампов усилвател навреме та да ги чуя преди началото на лятото, макар, че си представям колко играчка е и като знам, че прави нещата както иска, а не както се получат...

Евентуален мод с фазов палец дали би докарал свирнята на ФРС8 до ясни високи? (понеже най-видимата разлика с ФРС8 е точно палеца). Ако някой е модвал - нека сподели.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> Хорни и ТЛ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети