Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dmad чете и пита
|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 11:09 am Заглавие: DVI към HDMI някой свързвал ли е? |
|
|
Здравейте,
опитвам се да си свържа лаптопа към LCD тв-то през DVI към HDMI за да гледам филми с по-добро качество от това, което получавам през S-VIDEO.
Лаптопът има видео карта radeon X700 със DVI изход, а на ТВ -то имам 2xDVI , RGB HV и други които не си заслужават.
Четох в нет-а че DVI и HDMI са напълно съвместими(само звук не се предава през DVI) затова си купих кабел с 2те връзки от 2те страни но не се получава- няма картина.
Някой имал ли е подобен проблем и знае ли как мога да го подкарам?
през ТВ-то е разрешен входа, през лаптопа опитах различни резолюций, опциите clone desktop и т.н. но без успех. Драйверите са ми най-новите. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Jankoff чете
|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 1:30 pm Заглавие: Re: DVI към HDMI някой свързвал ли е? |
|
|
dmad написа: | Здравейте, опитвам се да си свържа лаптопа към LCD тв-то през DVI към HDMI за да гледам филми с по-добро качество от това, което получавам през S-VIDEO.
Лаптопът има видео карта radeon X700 със DVI изход, а на ТВ -то имам 2xDVI , RGB HV и други които не си заслужават.
Четох в нет-а че DVI и HDMI са напълно съвместими(само звук не се предава през DVI) затова си купих кабел с 2те връзки от 2те страни но не се получава- няма картина.
през ТВ-то е разрешен входа, през лаптопа опитах различни резолюций, опциите clone desktop и т.н. но без успех. Драйверите са ми най-новите. |
Аз пък имам точно обратния проблем. Изръсих се над 50 лв. за кабел (Vivanco, от Плесио) от HDMI към DVI и се опитвах доста дълго да накарам 2 DVD-та да работят към LCD-то на монитора ми - безуспешно. Първото DVD горе-долу работеше, обаче не щеше да покаже менютата на съответните DVD дискове - а иначе плейваше съдържанието им. Второто DVD изобщо не благоволи да тръгне с този кабел, но може и да не съм могъл да го настроя. (То да пуснеш едно DVD по някакъв по-специален начин ти трябва един ден да прочетеш цялата му инструкция - а аз нямам толкова време.)
А в книжката на второто DVD прочетох точно обратното на това, което казва колегата, а именно, че HDMI и DVI не били съвсем съвместими! Глупости големи и досадааааа!
Ако някой знае нещо по въпроса, да светне и мен!
Благодарности предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
|
D.Kolev BG Audio Team™
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 2:48 pm Заглавие: |
|
|
хдми и дви са съвместими
1. изтегли си последния каталист
2. увери се че от дви изхода излиза сигнал с точната разделителна способност.
3. увери се че телевизора слуша точно на тоя вход. |
|
Върнете се в началото |
|
|
dmad чете и пита
|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 9:40 pm Заглавие: |
|
|
В упътването на телевизора пише че мога да свържа лаптопа през ДВИ към ХДМИ на тв-то ако свържа отделно и цифров звук. Лошото е ,че на лаптопа ми е оптичен изхода ,а на тв-то е коаксиален.
На някой намира ли му се ковертор ТОСЛИНК->КОАКСИАЛ само да тестваме ако може? |
|
Върнете се в началото |
|
|
DJ69 има известен опит
|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 7:33 pm Заглавие: |
|
|
Имам подобен проблем със Sony kdl-32s3000 към него искам да пусна ПЦ с кабел DVI->HDMI в един приятел със същото ТВ работи няколко месеца отлично ползва го като монитор и много добре се вижда...при мен изобщо не излизал картина дори и в биос...кабела е 70 кинта позлатен с моя кабел ,ПЦ отидах тях и тръгна от раз а при мен неиска а ТВ тата са купени по едно и също време от едно и също място, версията на софтуера им е една и съща! но къде е проблема немога да си обясня
Dmad , такъв преходник съм гледал много схеми в нета...елементарни за изпълнение просто когато търсех оптичния приемник го нямаше вав варна и така и не съм ги пробвал.... |
|
Върнете се в началото |
|
|
sanitara16 чете и пита
|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 11:15 pm Заглавие: Re: DVI към HDMI някой свързвал ли е? |
|
|
dmad написа: | Здравейте,
опитвам се да си свържа лаптопа към LCD тв-то през DVI към HDMI за да гледам филми с по-добро качество от това, което получавам през S-VIDEO.
Аз също се мъчих да свързвам dvi изхода към hdmi на телевизора пробвах с различни марки кабели но качеството беше ужасно. Тогава си взех кабел dvi към vga, свързах, направих настройките(1024х768 на60 херца) и тръгна. Качеството беше като това на монитора! Само една подробност:в менюто на телевизора имаше опция-RGB ili PC component трябва да е на второто. |
|
Върнете се в началото |
|
|
DJ69 има известен опит
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 12:12 am Заглавие: Re: DVI към HDMI някой свързвал ли е? |
|
|
казваш че дви->хдми качеството е било ужасно?! и аз видях един такъв случаи при които подобре беше през ПЦ входа но това беше на Лцд тошиба!а на сонито е подобре през хдми то през пц входа бива...но през хдми то ме остави замислен!просто нямаше равен за класа си но нз защо при мен не тръгва може и от ТВ то ми да е щото в моя приятел работи отлично!и си мисля да го нося в сервиза,пробвах сервизни кодове но пък се оказа че трябва да съм с конкретен тип дистанционно! |
|
Върнете се в началото |
|
|
rusnache трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 1:56 am Заглавие: |
|
|
Виж в настройките на Каталиста, дали си разрешил образа на втория монитор, защо каталиста по дифолт разрешава само един дисплей. Като бутнеш втория, то би трябвало този на лаптопа да угасне и да ти светне този на телевизора. Поне при мен така беше на моя. |
|
Върнете се в началото |
|
|
mano има опит
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 7:55 am Заглавие: |
|
|
подкрепям казаното по-горе,
най-вероятно проблема не е в телевизора а във видео картата, настройките които ти позволява Windows са меко казано бедни и само с тях няма да тръгне втори монитор, трябва да си намериш tool за видео картата, (на ATI е ATI Catalist), и вече там има настройки, clone към secondary монитор (което е телевизора), има настройки и двата монитора да показват едно и също и много други.
Порови в нета какво може да се намери за твоята видео карта.
иначе - теоретично и на практика DVI-HDMI е по-добър вариант от DVI-VGA или VGA-HDMI. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 1:14 pm Заглавие: |
|
|
DVI-HDMI е много по-добре от аналоговия VGA към какъвто и да било цифров.
Преди време гледах през VGA на плазмата и беше добре, но се едно си е монитор, зех си кабел, нещата придобиха съвсем различен облик. |
|
Върнете се в началото |
|
|
DJ69 има известен опит
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 7:06 pm Заглавие: |
|
|
неможе да е от картата туи като пц то на другото сони като го закача е идеално! |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 8:32 pm Заглавие: |
|
|
А да си се замислял, че телевизора ти може да не поддържа тази разделителна и рефреш рейт на която е в момента видеото???
Казвам ти от видеокартата е, поиграй си в настройките.
Освен ако не ти е изгорел инпута на телевизора. |
|
Върнете се в началото |
|
|
DJ69 има известен опит
|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 8:57 pm Заглавие: |
|
|
rusnache написа: | А да си се замислял, че телевизора ти може да не поддържа тази разделителна и рефреш рейт на която е в момента видеото???
Казвам ти от видеокартата е, поиграй си в настройките.
Освен ако не ти е изгорел инпута на телевизора. |
аз 2 пъти казах че авера е със същото сони купено заедно с моито и е от едно и също място и неговото тръгна мойто не! |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 6:54 pm Заглавие: |
|
|
Е без да си пробвал можеш ли да си сигурен? Аз не бих упорствал толкова. Пусни си ТВ-то и ресни лаптопа. Ако не ти излезне в началото нищо, то можеш да потърсиш проблема и в кабела и в изхода/входа. |
|
Върнете се в началото |
|
|
crazyhorse чете
|
Пуснато на: Пон Мар 16, 2009 10:22 am Заглавие: |
|
|
mano написа: | подкрепям казаното по-горе,
най-вероятно проблема не е в телевизора а във видео картата, настройките които ти позволява Windows са меко казано бедни и само с тях няма да тръгне втори монитор, трябва да си намериш tool за видео картата, (на ATI е ATI Catalist), и вече там има настройки, clone към secondary монитор (което е телевизора), има настройки и двата монитора да показват едно и също и много други.
Порови в нета какво може да се намери за твоята видео карта.
иначе - теоретично и на практика DVI-HDMI е по-добър вариант от DVI-VGA или VGA-HDMI. |
извинявай,обаче моята карта е ATI Radeon HD 3600 Series и не мога да намеря тези настройки за които говориш.можеш ли да помогнеш?Благодаря предварително |
|
Върнете се в началото |
|
|
|