Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
muhaha чете и пита

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 2:21 pm Заглавие: Проблем с единия канал..... |
|
|
Имам едно пултче gemini PMX 15A
И наскоро забелязах че при единия канал се появи проблем :
Като усиля музиката (от усилвателя. На пулта Master Volume-то не го усилвам повече от половината ) и на единия канал се получава нещо като микрофония така ми звучи но микрофона не в включен в пулта !
Ако не усиля от усилвателя няма този проблем но при усилване скалата на усилвателя ми е от 0 до 10 при изходна мощност 2х75вата значи някаде от 5.5 се започва и до към 7.5 е ужасно силен самия шум (наподобяващ микрофония ) (тези 5.5 и 7.5 говоря по скалата на путинциометара за исулване )
Някаква идея от къде може да се получава този шум, и евентуално препоръка как да процедирам с отсраняването му. _________________ Panasonic FZ 50 ™ & Core 2 Duo ™ Rulzz
-----------------------------------------------------------------
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toni Nikolov има известен опит

Регистриран на: Jun 22, 2006 Мнения: 89 Местожителство: Студентски Град бл. 12 /гр. Гоце Делчев
|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 5:04 pm Заглавие: |
|
|
А пробва ли да смениш каналите?...за да разбереш къде е причината- в миксера или в усилвателя. Естествено смяната да е само на едното място.  _________________ Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство! www.bgaudio.org |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muhaha чете и пита

|
Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 12:23 am Заглавие: |
|
|
Не съм пробвал със смяна но сега слушам без миксера и няма този проблем. Явно не в усилвателя. _________________ Panasonic FZ 50 ™ & Core 2 Duo ™ Rulzz
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
muhaha чете и пита

|
Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 11:14 am Заглавие: |
|
|
Не е от усилвателя не е и от миксера. След малко тестове съсм смяна на кабелите разбрах че проблема идва от звуковата ми карта най вероятно ще я продам и ще видя да се насоча към ДАК _________________ Panasonic FZ 50 ™ & Core 2 Duo ™ Rulzz
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|