Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 7:32 pm Заглавие: Проблем с ресивър Пайнер VSX 1015
Здравейте! Преди ок. месец закупих ресивър Pioneer VSX 1015. Получи се следния странен проблем - в процес на свирене на диск или mp3 от ДВД плейъра, в интервал от 15-20 м. ресивъра превключва на тунер. Понякога може да свири часове, след което пак се появява тая странност. На какво може да се дължи това? Технически проблем ли е или е в зависимост от настройките? Питах в оторизираните сервизи - нищо не можаха да ми кажат - не бяха чували подобно нещо. Между другото, това се появява в режим 7 ch. stereo. При DTS или съраунд /когато гледам филми/ подобно нещо не съм забелязал да се случва. Едно пояснение - ресивъра е 6-8 ома,
фронталните колони, съраунда, средата и субуфера са на 8 ома, но бек съраунд колоните са 4 ома. Да не би от там да идва този проблем? В магазина ми казаха, че няма пробрем ако сложа 4 ома, но мога ли да им вярвам? Ще ви бъда много благодарен, ако ми помогнете в случая!
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 8:06 pm Заглавие:
На мен ми прилича на грешка в процесора. Да не би да прегрява?
Че ресивърите на Pioneer от тези серии доста топлят по принцип.
Като си го купил преди месец не е ли в гаранция? Или е second hand?
Ако е в гаранция - иди си търси правата. Със сигурност е технически проблем - това няма как да се получи от настройките.
Ако не е гаранционен, отвори го и сложи някакво радиаторче на процесора - например от процесор за PC - отрежи си от него подходящо по размер парче. Ако не транспортираш ресивъра няма нужда от специално закрепване - достатъчно е да го залепиш с малко силиконова паста. Ако ще го разнасяш насам-натам и ще е подложен на сътресения, добре е да измислиш някакво по-стабилно закрепване - естествено пастата пак си остава. Няма гаранция, че това ще помогне и ще реши проблема, но със сигурност няма да навреди .
Друго, за което се сещам, е почистване - ако е много прашасал вътре.
Не, че съвсем няма проблем да сложиш 4 омови колони, но като са ти казали от магазина, че можеш да ползваш са разчитали, че защитата му ще сработи ако се претовари стъпалото. (Защитите са им много чувствителни на тези Pioneer-и). Естествено в settings му кажи, че задните колони са 6 ома, а не 8. Така или иначе, обаче е почти невъзможно проблема да идва от това.
И последна идея - малко вероятно, но все пак - да не би да ти залепва понякога бутона на дистанционното и да превключва случайно? За всеки случай почисти и дистанционното ако не си в гаранция.
Благодаря за отговора. За греенето - грее. В момента работи от близо час и е като печка. Но пък нали има вентилатор!? Би трябвало да се включи в определен момент. Превключването на тунер обаче става понякога след ок. 15 минути, т.е. не е загрял достатъчно. Но за дистанцинното - от сервиза ми намекнаха, че то е може да е причината. Не знам, не е никак приятно да купиш машина за сума ти пари и още в първия месец да я помъкнеш по сервизи.
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 9:46 pm Заглавие:
ivo111213 написа:
Не искам да засягам никой но така е като си купувате нови маркови "лайна"!
Не виждам общото с темата. Лайно или не - човека си го е купил и има проблем. Ако не можеш да му помогнеш - по-добре си мълчи, отколкото да спамиш темата с безсмислени постове.
lyubsan написа:
Но пък нали има вентилатор!? Би трябвало да се включи в определен момент.
Това не винаги е гаранция, че чипа е в нормален температурен режим. Този вентилатор духа радиатора на крайните стъпала. Не знам как е конкретно при 1015, но обикновено този чип е по-далече от там.
lyubsan написа:
Не знам, не е никак приятно да купиш машина за сума ти пари и още в първия месец да я помъкнеш по сервизи.
Така е, съгласен съм. Но се случва. Още по-неприятно е да си го държиш и да го ползваш с техническа неизправност, която някой ден (не дай боже) може да се задълбочи, а до тогава ресивъра може да е излязъл от гаранция.
Мен ако питаш, директно го носи в сервиза, който ти е по гаранционна карта и искай да ти го ремонтират (респ. подменят). Не се опитвай да оправяш нищо сам, че може да не ти признаят гаранцията.
Ще го занеса, но изпитвам известно недоверие и страх относно ремонта /за подмяна, едва ли ще се съгласят/, защото в разговорите със сервизните се оказа, че първо не знаят откъде може да идва този проблем, второ не са отваряли такива ресивъри. И тепърва ще се обучават на моя /което никак не ми се иска/. Но нямам избор ще го занеса и ще си търся правата. Все пак не са малко пари.
Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
Пуснато на: Пон Окт 29, 2007 11:23 pm Заглавие:
lyubsan написа:
За греенето - грее. В момента работи от близо час и е като печка. Но пък нали има вентилатор!? Би трябвало да се включи в определен момент. Превключването на тунер обаче става понякога след ок. 15 минути, т.е. не е загрял достатъчно. Но за дистанцинното - от сервиза ми намекнаха, че то е може да е причината. Не знам, не е никак приятно да купиш машина за сума ти пари и още в първия месец да я помъкнеш по сервизи.
Това при ЯМАХА не става ........
По повод сервиза ако си го купил от техномаркет там хората са сериозни ,ако си близко до техномаркет европа си на 6 ,човека си знае работата.............успех _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233
Макар и с голямо закъснение, изказвам специални благодарности на ByD, за информацията, която ми даде. Махнах ДВД -то, което беше върху ресивъра и всичко се оправи! Вече 5 месеца машината работи перфектно! Явно всичко е било от греенето. Благодаря още веднъж!
Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
Пуснато на: Вто Апр 22, 2008 9:42 pm Заглавие:
...........Еххх слабата техника изисква своите норми...... _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети