Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Simonov BG Audio Team™
Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 2:07 pm Заглавие: Лазерно рязане |
|
|
Отчаян съм. Моля ви кажете някоя фирма/фирмичка/гаражче или каквото и да е която да се занимава с такава дейност. Вече няколко фирми ми отказват, защото не се занимават с простолюдието и техните няколко бройки, ами искат количества Други пък даже не си правят труда да ми отговорят /бизнес по български - /
На мене ми трябват няколко панела и няколко малки детайла, като малките са жизнено важи за новото ми грамофонно рамо.
Благодаря ви предварително. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
|
vankata_r има опит
|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 2:30 pm Заглавие: |
|
|
Ако имаш време и възможност ела до Пловдив, ще се опитам да ти намеря няколко телефона. Има фирма която ще ти ги изработи, но взимат скъпо и май режат с неодим-яг, който прави малки резки... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivo_Hristev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 2:49 pm Заглавие: |
|
|
Симонов,
на скоро се сдобих с CNC рутер, който доста успешно използвам и за рязане на 3D форми. Панелите от алуминий също не са проблем. Така че ако искаш прати ми чертежи и да видим какво може да се направи. Предпочитам ( ако имаш възможност ) чертежите да са векторни например .eps или .cdr. От програмката Front panel designer има опцийка export в .plt . Този също го "ядеме".
Поздрави. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
Simonov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 11:32 am Заглавие: |
|
|
Здравей Иво,
аз чертая на AutoCAD и имам възможност за експорт в *.eps
Нямам възможност да си набавям материал, така че ще се радвам ако мога да разчитам пак на тебе и за това Има ли някакви ограничения относно размерите. Единият от детайлите е доста малък и има 2мм отвор на него.
Благодаря ти предварително _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 12:19 pm Заглавие: |
|
|
Ограниченията за 1000х600х110. Ограниченията идват от мощността на мотора. Можем да режем всичко не по-твърдо от месинг.
Давай насам чертежите да видим какво ще излезе. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 1:43 pm Заглавие: |
|
|
В ТУ - 9-ти блок режат и малки детайли но не режат цветни метали. Там съм рязал дърво, плексиглас, черна ламарина и неръждавейка. Поддържат AutoCAD 2002 но да няма елипси и сплайнове. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Angel Gekov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Няколко пъти съм рязал в "10Х design", с техен материал, но там са с джет и фреза. Ако детайлите позволяват такова рязане ти ги препоръчвам - изпълняват поръчките за 2-3 дни, не е много скъпо и има относително богат избор на мателиали, в това число т.н промишлен камък. |
|
Върнете се в началото |
|
|
cecoEL34 има опит
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 2:37 pm Заглавие: |
|
|
Прати чертежа . Аз утре ще режа хиксова стомана в ТУ-то и мога да го покажа на Дочето (той е капитана на лазера ) Знам къде ще ти свършат работа , но е в София . Ако имаш път насам ще те пратя . Мога и аз да ти поръчам нещата , но не знам кога в скоро време ще мога да отида в рамките на работното време до Люлин . Аз работя в Младост4...
Поздрави !
Цецо _________________ "Deep Purple" e стил на живот . |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 3:19 pm Заглавие: |
|
|
Водното рязане е идеално за твърди материали като камък, но дори и най-финната обработка е малко грубовата. _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
Angel Gekov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 4:05 pm Заглавие: |
|
|
Ivo_Hristev написа: | Водното рязане е идеално за твърди материали като камък, но дори и най-финната обработка е малко грубовата. |
Специално за 3 мм. текстолит и 1 мм. алуминий се справиха чудесно. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Kosio има сериозен опит
|
Пуснато на: Чет Юни 12, 2008 9:09 am Заглавие: |
|
|
Angel Gekov написа: | Ivo_Hristev написа: | Водното рязане е идеално за твърди материали като камък, но дори и най-финната обработка е малко грубовата. |
Водното е предназначено повече за материяли с голяма дебелина и дори по-скоро камак и т.н. наистина става и за малки неща, но на никого не пожелавам да си има работа с фирма 10х , страшни кретени са!!! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alexander Gekov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Юни 12, 2008 9:22 am Заглавие: |
|
|
Kosio написа: | Angel Gekov написа: | Ivo_Hristev написа: | Водното рязане е идеално за твърди материали като камък, но дори и най-финната обработка е малко грубовата. |
Водното е предназначено повече за материяли с голяма дебелина и дори по-скоро камак и т.н. наистина става и за малки неща, но на никого не пожелавам да си има работа с фирма 10х , страшни кретени са!!! |
Странно твърдение.
Никога не съм имал вземане-даване с тях по отношение на големи поръчки, но бяха единствените, които се навиха да ми режат на водоструйка текстолит и стъкло, като ми гарантираха, че стъклото няма да се счупи при рязането.
Досега съм рязал горните панели на хапчето, както и за риаа корекцията ми и съм оставал повече от доволен. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Simonov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Юни 12, 2008 11:43 am Заглавие: |
|
|
ОК, значи за момента с Иво ще нагласиме работата. Така както разбирам за в бъдеще ще пробвам при 10h _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Evelina Milusheva BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Юни 13, 2008 3:52 pm Заглавие: |
|
|
Тези лазери, които аз знам са 2 - едните бяха в индустриална зона "Орион", но от началото на годината са се преместили на околовръстното /някъде срещу "Нестле"/. Човекът се казва Дани, тел: 0896-84-76-37
Другите са при гара "Пионер", на ул. Тинтява срещу басейн "Диана". Тел: 0889-52-15-95
Ще използвам тази тема да помоля, ако някой може да ми даде едно рамо с подготовката на файла (трябва да се изреже трайбъл картинка и рамка) ще съм супер благодарна. Това е единственото, което остана по финиш-а на последния ми мод - DoGC в корпус от прахосмукачка Моля, пишете ми лично _________________ Reality bites like pit bull fights...
Министерство на звука |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tisho BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Юни 13, 2008 4:54 pm Заглавие: |
|
|
А някой с 3D фреза да знаете ?
Интересува ме изработка на един детайл от пластмаса, който ще се ползва за лицев панел.
Детайла ще е плосък с малки закръгления по краищата. В средата ще има дупка и крепежи за 7" LCD.
В момента го чертая на Solid works. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|