Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:54 am Заглавие: помощ при озвучаване :)
Бюджет: около 2000лв
Помещение:
стая 30кв. 8,40м на 3,60м, tv,dvd, AV ресивър две колони и суб ще са поставани на страната която е 3,60м...
за другите озвучителни тела нямам идея как тярбва да се разположат,
тък като стаята е доста продълговата, очаквам предловения за озвучаване на тази стая...
Цел:
за слушане на mp3/wave с плътен бас и изпълващ стаята звук
тип музика предимно R&B,малко хаус, малко jazz пак предимно
с mp3 качество
за гледане на филми от PC и DVD
Очаквам предложения за конфигурация от озвучителни тела.
Моя избор ми е сведен до тонколони, които естетически ми допадат
искам да постигна от тези или подобни компоненнти просто необходимото
и достатъчното за моите цели и условия ...
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 6:00 pm Заглавие: Re: помощ при озвучаване :)
Трудна е твоята .... ще те посъветвам едно нещо:
купи си хубави предни колони за повече пари, а по-нататък купи останалите.
Дори ако това не е моментен, а максимален бюджет, съветвам те в тях да инвестираш по-голям % от общите $ _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
все пак смятам че повече от 500лв за една тонколона са ми в повечеко
В крайна сметка една примерна конфигурация ми се върти в главата,
ограничих избора до тези компоненти, ако някой ги е слушал или име мнение може да го каже
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 9:06 pm Заглавие:
cancel написа:
все пак смятам че повече от 500лв за една тонколона са ми в повечеко
Ами като смяташ така за какво изобщо си я пуснал тая тема?
Те те посъветваха, ама ти явно си доста по напред от нас и най вероятно нямаш нужда от никакви съвети а и като гледам че си писал за МП3-ки и т.н. просто изискванията ти няма нужда да се обсъждат, просто си купи това ,което лично на теб ти харесва и не ни занимавай. _________________ Тороидални трансформатори
...търся мнение на хора които са минали по моя път в търсене на прилични колонки, купилиса си и са доволни, но може би форума е прекалено hi-fi, щом ми се смеете, на това че ще си пусна някоя мп3-ка, и няма да намеря такива хора, но пък ще почакам ще видим
Регистриран на: Oct 29, 2005 Мнения: 169 Местожителство: Благоевград
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 11:09 pm Заглавие:
cancel написа:
...търся мнение на хора които са минали по моя път в търсене на прилични колонки, купилиса си и са доволни, но може би форума е прекалено hi-fi, щом ми се смеете, на това че ще си пусна някоя мп3-ка, и няма да намеря такива хора, но пък ще почакам ще видим
1. Хем питаш, хем сам си отговаряш.
2. Форума е 80% за направи си сам, ти питаш за готови колони хора, които си ги правят сами (познай защо?).
3. Питаш: "Това Джамо, или онова Джамо да си взема?" е възможности за избор ни остави...
4. Искаш да набуташ 2000 за да слушаш мп3 = да си купиш спортна кола за 200 000 и да я караш с А91.
5. за 1500 можеш да си сглобиш отлични тонколони, + 500лв за амп и ще имаш доста добра стерео система.
6. искаш да дадеш 200 лв за събуфер, а не виждаш, че в него има 8 инчов говорител, който е 200 вата (!) и целия уфър е 8кг (представям си го как се разхожда!) !?
Ти представяш ли 8", 200В, 8кг + вградено стъпало само за 200лв!?
Аз да, но не и за хора, които пишат в този форум. Това е за хора, пишещи във форума на техномаркет
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 9:42 am Заглавие:
Jamo от кога взеха и ресивъри да правят .. вземи ресивър на марка с традиции в произвеждането на усилватели - Yamaha ,Sony ,Pioneer ,Denon ,HK ,най ниските модели ги избягвай че са доста компромисни ... добро 5.1 комплектче колонки за непретенциозно слушане има и на Eltax ,в момента е на промоция ,от серията Монитор е предполагам че не е много зле.
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 5:37 pm Заглавие:
Бе хора не разбрахте ли ,че Jamo немогат да правят колони , които да свирят в бъджетен клас ,а да не говорим ,че върховите им класове са абсолютен СМЯХ !
Ако искаш добро и качественно домашно кино :
Има предостатъчно хора в този форум които могат да ти направят страхотни колонки , които ще са светлинни години пред тая измислена фирма "Jamo" .
мдаа объркали са 607 със 605, сигурно е грешка, не рекламен трик
и все пак да се върнем на темата с рисивър-а за Jamo C-605...?
за които все повече ме разубеждавате
Momchilе, разгледах проектите ти найстина са много впечатляващи,
аз обаче не съм от този тип хора и някак си не ми се занимава с правени колони,
но пък може и да се запаля знае ли човек
и все пак ти имаш ли някакво предложение за добри фабрични колони в средния бюджетен клас ?!!
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 9:32 pm Заглавие:
Разочарован съм от всичко фабрично което съм слушал (като цена до 80 000 лв.) .
Разделях ги преди време на класове , мислех си ,че определени колонки могад да заемат определено място в " стълбицата" и .....
Всичко това са едни безмисленни залъгвания на клиента и пълен безпорядък при изработката !
За ме звукът има друга стоиност и тя не се измерва с пари , така че :
Бюджетни колони или точно определен комплект няма как да ти предложа !
Виждаш ,че си промених мирогледа и започнах сам да си правя нещата , защото не се имам за по глупав от една фирма производител на "Озвучителни тела " ако мога да ги нарека така или по точно : Средство за изкарване на пари !?
Хората от този форум се стремят да придават живот и характер на матерялите а не просто да пълнят джобчето на фирми от познатите ни пазари !
Пуснато на: Чет Юли 03, 2008 10:38 pm Заглавие: Re: помощ при озвучаване :)
cancel написа:
Цел:
за слушане на mp3/wave с плътен бас и изпълващ стаята звук
тип музика предимно R&B,малко хаус, малко jazz пак предимно
с mp3 качество
за гледане на филми от PC и DVD
Очаквам предложения за конфигурация от озвучителни тела.
Моя избор ми е сведен до тонколони, които естетически ми допадат
искам да постигна от тези или подобни компоненнти просто необходимото
и достатъчното за моите цели и условия ...
С така формулираните цели вероятно изборът ти е правилен. Очевидно е, че всеки следва да извърви сам пътя си и да се учи от грешките си. В сходни теми на форума многократно бяха правени опити за предпазване от подобни скъпи удоволствия, но ефектът май не е особено висок. Стандартният и навярно най-разумен съвет, който беше даван в подобни случаи беше за разделяне на системите, като на домашното кино се отдели по-малко внимание (съответно финанси), а се акцентира върху добрата стерео система. Но това в крайна сметка е въпрос на личен избор и зависи от индивидуалните предпочитания.
Пуснато на: Пет Юли 04, 2008 1:11 pm Заглавие: Re: помощ при озвучаване :)
Angel Gekov написа:
...
Стандартният и навярно най-разумен съвет, който беше даван в подобни случаи беше за разделяне на системите, като на домашното кино се отдели по-малко внимание (съответно финанси), а се акцентира върху добрата стерео система. Но това в крайна сметка е въпрос на личен избор и зависи от индивидуалните предпочитания.
Аз твърдя, че проблема не е в по-малкото внимание за домашно кино, а в бюджета, защото добре направеното домашно кино срува много.
Имаше една система правена от Ручо и Владо за домашно кино, която до голяма степен можеше да се ползва и за стерео и беше страхотна.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети