Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Сря Юли 09, 2008 3:47 pm Заглавие:
Проектът е добър !
НО не съм съгласен с парчето на Устата .
Теоретически съм съгласен , но практически това парче може да ти промени страшно много всичко ,звукът придобива по малка прозрачност и я няма вече онази жилка живот ,която всички търсим !
Аз се убедих от опит , въпреки ,че мойте хорни още не са пускани .
Ще си оставя вариант за да експериментирам , но никога не бих го захванъл предварително .
Пуснато на: Сря Юли 09, 2008 4:08 pm Заглавие:
Парчето се слага, за да не вибрират страниците (ей тогава да чуеш мазало!), колкото е по малко, толкова по добре!
И не бързай със заключенията
Има значение къде и как е сложено.
При тая голямата уста решенията не са много - или се минава на страници от 30мм дебелина нагоре или се ползва въпросното парче.
Дебелите страници обаче ядат от лекотата на конструкцията, която и без това не е в приоритет. Демек конструкцията започва да прилича на сандък... _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
Пуснато на: Сря Юли 09, 2008 4:40 pm Заглавие:
При мен идеята на устата е много по различна от представите на повечето хора .
Самите страници са подсилени от стоиките, които ги държат изправени ,така че точно в часта където е най-пипкава работата с настроика на местоположението на това пърче ,аз просто имам одебеляване. Там имам дебелина на стената 42мм .
По този начин се надявъм да избегна въпросното парче и мисля , че е напълно възможно .
Знам ,че при теб е по лесно да използваш самите страници за стоики , но аз винаги съм си усложнявал животът , ти виждаш сам .
За теглото на едната ми колона ще кажа само ,че е около 85-90 кг. , всички които са идвали на гости съм им ги изправял сам , в сегашния им вид почти преди затвяряне .
Ми 20 м^2 плоскости за двете колонки , като голяма част от матеряла и излишък , това са 6 листа . Не е много като се има в предвид ,че единия лист е само за стоики .
В момента не спя и ме гложди идеята да си зглобя долната плоча на която всичко ще ляга да е от " Тик" или нещо подобно . Просто финансите свършват , а главата ми продължава да ражда .
Пуснато на: Сря Юли 09, 2008 4:51 pm Заглавие:
...Момчиле моите хорни са по близо 130 кг едната с 40мм страници и без напречно свързване пак пеeха . Огромна грешка е да конструираш вибрация и резонанс и после да ги гасиш насилствено ....прочети идеологията за конструирането на аудио на Lab47 . _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Пуснато на: Сря Юли 09, 2008 5:04 pm Заглавие:
Иво говорили сме за това поне три пъти . Разбирасе ,че е грешка аз го осъзнавъм и съм се опитъл да съчетая нещата, стоиките са с интересна форма те няма да гасят практически почти нищо в "периферията" на остата .
Нека стигна до там и пусна снимки , така ще ви стане ясно какво точно съм имал предвид .
А и накрая ще си покаже кое е правилно и кое е било грешка .
Все пак имам те първа да си патя от тея неща .
Пуснато на: Чет Юли 10, 2008 12:54 am Заглавие:
Мисля, че в една напречна дъсчица няма нищо лошо, тя така и така е необходимост при дългите конусни секции като най лесен начин за избягване на стоящите вълни. Важното е въпросното парче дърво да е ориентирано съосно с прилежащата нему секция. Т.е. атакуващият ъгъл на "крилото" да е нулев. Тогава проблеми няма. Ето една доработка по въпросния проект. Профилът вътре в конусната секция променя сечението, докарвайки го по близо до желаната крива, в случая експонента.
Демек върши двойна работа (даже тройна, дъските не"пеят") - освен горното, гаси стоящите вълни породени от дългата конусна секция.
Всяка една домашна конструкция е компромис, съобразен с размерите на помещението, възможностите на материала и т.н.
Изключение правят конструкции, които обикновено се монтират я на двора, я на поляната или пък на стадион _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Пет Юли 11, 2008 4:14 pm Заглавие:
Продължавам:
При тази дължина на контура, честотата е 34.4 Хц.
Устата при разположение на конструкцията в 1/8 пространството,
демек в ъгъла, трябва да има площ около 2 пъти по голяма от конкретната.
Т.е. звуковото налягане в случая ще е с около 3дБ по малко.
(2 пъти по малко площ свири с 3дБ по слабо)
Хорната по сметки ще има чуваеми 25-27 Хц.
За сравнение необходимата площ на устата при фуния, дълга 7м,
(24,57 Хц) при същото пространствено разположение,
трябва да е близо 2 квадратни метра...
Намалени 2 пъти пак са си много -
конструкцията става като самостоятелна постройка, удобна за живеене... _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 6:51 pm Заглавие:
Надявам се, че чертежите на "Охлюва" биха заинтересували някого, така че, ето ги:
ЩРАК!
В момента работя по едно доста нестандартно сгъване на експонента, надявам се да се получи наистина авангарден проект без компромиси с нужните площи, визирам устата.
Дай боже в бъдеще това да са ми личните хорни
Малко данни:
Експонента - 5750 мм
Резонанс на контура - 30Хц (1/2 дължина на вълната)
Гърло - 84 кв. см
Уста - 1.3 кв. м (колкото е по сметки за 1/8 пространството.
Външни габарити на конструкцията:
лице (уста) - 1850х750мм,
дълбочина - 750-800 мм
централно разположение на говорителя.
Възможност за монтиране на преднонатоварена хорна. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Последната промяна е направена от Daniel Petrov на Сря Юли 23, 2008 5:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 8:45 pm Заглавие:
Направи ли ги някой вече да изкаже впечатления.Аз си търся проект за FE206E и тъй като в начало пише,че става и за фостекс се чудех дали да ги пробвам.Или да се спра на далас варианта. _________________ www.ivport.com
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 10:44 am Заглавие:
Ако имаш възможност, направи проекта на Даниел! Далас е вераятно най-малката кутия, в която 206 започва да се "обажда". Добрия звук се появява над 150-170 литра
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 1:58 pm Заглавие:
Супер!
Гледам как със всеки следващ чертеж се изпипва все повече и повече! Поздравления!
Разпонките които си заложил са чудесна идея , едновременно укрепват и допълват експонентата. Хубаво е че залагаш на безрезонансността на конструкцията.
Според мен ще е наиситна оптималната хорна ако си поиграеш още малко и успееш да разположиш гърлото точно зад говорителя с подходящата геометрия.
...И може би още малко пространство за сгъването на устата...?
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 7:41 pm Заглавие:
Чакам Крачунов да измисли какво ще правиме за неговите Етери, идеята беше за тоя проект, но понеже той напоследък ходи често до Кюстендил у Ташов, тия взеха да му се виждат малки.
Имам идея да си събера един чифт Хеликси за мене , ама още не съм ги почнал, че съм ангажиран сериозно напоследък с усилватели и работа. _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
Последната промяна е направена от Daniel Petrov на Сря Окт 08, 2008 7:10 am; мнението е било променяно общо 1 път
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 3 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети