Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
radotin чете
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 7:22 pm Заглавие: Търся схема |
|
|
Здравейте на всички.Днес ми попадна комплект от 6 чисто нови транзистори 2N6050 и доколкото си имам представа от транзистори мисля че с тези дарлингтони ще се получи сносен нчу но немога да намеря схема разработена с тези транзистори.Моля ако някои има такава схема нека ми я прати.Предварително благодаря на отзовалите се. |
|
Върнете се в началото |
|
|
radotin чете
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 4:20 pm Заглавие: |
|
|
МИ мерси много за помоща радвам се че подкрепяте и помагате на желаещите да направят нещо.176 Прегледали темата и нито едно мнение АЗ ли грешно попитах вие ли грешно ме разбрахте????????????????????????????? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Dimitar Atanasov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 4:50 pm Заглавие: |
|
|
Никой не Ви е отговорил, защото при така задания въпрос не може да се даде отговор....поне не такъв, който да не изглежда като заяждане.
Обикновено подхода "към това копче да пришием палто" не е за препоръчване...
колкото до схема за усилвател, може да се ползва произволна А+Б предполагам, само че е необходимо човек да си изсмята режимите. От друга страна факта че няма схеми е мрежата с тези транзистори (аз лично не съм търсил, но предполагам че Вие сте) говори, че съгурно има някакъв тънък аспект на нещата, който ни убягва.
Ако целта на мероприятието е да се спестят пари (от транзистори, като се използват наличните), това само по себе си води до значително по-големи разходи, защото цената на транзисторите ще излезе не-повече от 5% от цената на целия усилвател. Освен това аз изпитвам леки съмнения към мощни Дарлингтон транзистори в схеми на НЧУ, по добре е съставни. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Daniel Petrov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 5:31 pm Заглавие: |
|
|
Ами транзистора си има комплементарно другарче, после тоя е най нисковолтовия от цялата серия - само 60 волта колектор - емитер.
И най накрая не е нищо особено, даже е доста "крив". Виж му дейташиита, достатъчно е да напишеш типа на транзистора в гугъла. _________________ Inspiration Audio
IDS AG
Department of High Tension Works
|
|
Върнете се в началото |
|
|
radotin чете
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 9:22 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте отново.Първо,ако някой е разгледал всичките ми мнения ще разбере че съм доста импулсивен"направо нагъл"за което много се извинявам но съм си такъв.На въпроса,НЕ Е до пестене на пари а просто спорт краиния резултат НЕ ме интересува като качество на звука а просто искам да искарам звук от тези транзистори.Отново се извинявам за наглостта си. |
|
Върнете се в началото |
|
|
icko чете и пита
Регистриран на: Feb 25, 2008 Мнения: 127 Местожителство: Stara Zagora
|
|
Върнете се в началото |
|
|
subsonic има известен опит
Регистриран на: Sep 03, 2005 Мнения: 93 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 10:25 am Заглавие: |
|
|
Доста ще има да смята.Схемата е оразмерена за напрежение над +-45V, а e добре с тия транзистори да не работиш с повече от +-25V.Освен това няма как да мине без NPN другарчето му 2N6057 |
|
Върнете се в началото |
|
|
|