Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Syr чете
|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 6:54 pm Заглавие: Първоначалното зареждане на кондезаторите ? |
|
|
Как точно се оправяте с първоначалния ток за зареждане на кондензаторите при положение че , са мнооого да речеме 5 х 10000 uf , плюс още няколко след това ? Някъде четох за първоначално зарждане през съпротивление което се изключва с реле за време след 3 секунди примерно , с цел да се ограничи тока през диодите и изобщо първоначалния ток , няма ли по - простичко решение ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 7:04 pm Заглавие: |
|
|
По-просто от реле и резистор какво предлагаш?
(потърси в google soft-start) |
|
Върнете се в началото |
|
|
Syr чете
|
Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 11:53 pm Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | По-просто от реле и резистор какво предлагаш?
(потърси в google soft-start) |
Предлагам ПРЕЗАПАСИРАНЕ с мощност от към диоди и траф - тогава не ти е необходимо никакво усложняване с излишни релета.Ако можеш да си го позволиш естествено .Освен това използувам компоненти от машини от военната промишленост (стари но истински) и мога да те уверя че много от прехвалените скъпи компоненти за който чета по форумите са си пълен боклук с надута цена . |
|
Върнете се в началото |
|
|
ByD има опит
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 12:53 am Заглавие: |
|
|
Syr написа: | Предлагам ПРЕЗАПАСИРАНЕ с мощност от към диоди и траф... |
... и бушони на ел. инсталацията.
И колко точно ще се презапасиш??? При наистина големи капацитети (между другото 50 mF въобще не е чак толкова "мнооого") съпротивлението в началния момент е практически никакво...
И пак между другото - презапасяване, а не "презапасиране" - пасират се други неща |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 11:18 am Заглавие: |
|
|
Нали като се презапасиш по мощност пусковият ток ще се увеличи още повече?
(Имаш ли компоненти за продаване?) |
|
Върнете се в началото |
|
|
tristan има известен опит
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Пусни търсене на "Inrush current limiter" и си избери как да подходиш. Най-простото решение е NTC със съответния номинал, но защо трябва да е просто |
|
Върнете се в началото |
|
|
Syr чете
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 5:23 pm Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | Нали като се презапасиш по мощност пусковият ток ще се увеличи още повече?
(Имаш ли компоненти за продаване?) |
Да така си е ,увеличава се - ако искаш вярваи захранвам 2 х 35 усилвател с 1 киловатов траф и 100 амперови диоди Не че е много удобно и практично ама това имам . Сложил съм го в отделна желязна кутия и като включа захранването тя издрънчава като чинели , но после си е безшумно и то потресаващо безшумно .(не не продавам части , работата ми не ми позволява да продавам такива)
А за човека с пасатора - какво да правиш диалекти разни , ти да не си учител по литература та се впечетляваш толкова от такива неща ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
ByD има опит
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 5:44 pm Заглавие: |
|
|
Не, не съм. Просто се впечатлявам от правилното използване на българския език, респективно - уважението към него...
А иначе по темата - защо изобщо пускаш въпрос, на който предварително смяташ, че вече си намерил решението и имаш готов отговор? Презапасявай яко и карай нататък... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Syr чете
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 5:59 pm Заглавие: |
|
|
byd написа: | Не, не съм. Просто се впечатлявам от правилното използване на българския език, респективно - уважението към него...
А иначе по темата - защо изобщо пускаш въпрос, на който предварително смяташ, че вече си намерил решението и имаш готов отговор? Презапасявай яко и карай нататък... |
Къде видя да пише , че съм намерил решение ?Пускам темата с надежда да науча нещо ново . Сега пък се изявяваш като цензор - защо правиш така , защо пишеш онова ! Аз пък не се впечетлявам от българския език и правилното му използване - имам ли право да съществувам ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
ByD има опит
|
Пуснато на: Съб Дек 08, 2007 6:30 pm Заглавие: |
|
|
Syr написа: | Къде видя да пише , че съм намерил решение ? |
Syr написа: | Предлагам ПРЕЗАПАСИРАНЕ с мощност от към диоди и траф - тогава не ти е необходимо никакво усложняване с излишни релета. |
Syr написа: | Сега пък се изявяваш като цензор - защо правиш така , защо пишеш онова ! |
Далеч съм от мисълта... Не казвам "не го прави", а "защо го правиш".
Syr написа: | Аз пък не се впечетлявам от българския език и правилното му използване - имам ли право да съществувам ? |
Разбира се - съществувай си... Щом на една дребна забележка можеш да се впрегнеш толкова, смятам да избегна повече коментари по тази тема. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 12:10 am Заглавие: |
|
|
Вярвам за захранването, и моя Алеф е с по 350 вата траф, 50 амперови диоди и LC филтър с общо 100 000 микро на канал (но е клас А).
И е с NTC-та за ограничаване на пусковия ток.
Това наистина е най-простото решение, стига да може да намериш подходящи NTC-та. Ако нямаш - слагаш реле.
Не виждам какъв е проблема в още няколко чарка по захранването след като все пак се прави качествен усилвател. |
|
Върнете се в началото |
|
|
electro4444 чете
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 7:17 pm Заглавие: |
|
|
имам един проблем с един траф и по-точно с жилищната инсталация.Траф-а е мощен пълната мощност е около 1500 W намирам се в къща и инсталацията ни е слаба като идва от трафопоста на стълба до нас има една слаба връзка която два пъти се беше прекъснала и ни създаде доста проблеми а таблото ни е с един главен предпазител със стопяема жичка (25А) и след това има автоматични предпазители който също са по 25А като го включа траф-а към мрежата (всички други консуматори са изключени) автоматичния предпазител веднага сработва и няма как да го пусна пробвах с товарно съпротивление 2 ома обаче изгоря бушона със нажежаемата жичка и пак не става работата първо да попитам това нормално ли е да става при дебелина на първичната 2.24мм и 134 навивки |
|
Върнете се в началото |
|
|
electro4444 чете
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 8:27 pm Заглавие: |
|
|
и втория ми въпрос е ако е нормално всичко това може ли да се оправи проблема като парвоначално като се включи на ниско напрежение и после му се увеличи до нормалното (220В) посредством тези регулатори http://www.constructor.bg/mk/IR_regulator.htm има и друг много по-опростен вариант на същия регулатор с един потенциометър симистор диак и малко резистори но не мога да го намера в нет-а иначе мога да го кача на снимка |
|
Върнете се в началото |
|
|
Georgi_Georgiev има опит
Регистриран на: Nov 18, 2006 Мнения: 134 Местожителство: София/Ловеч
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 8:41 pm Заглавие: |
|
|
@electro4444
Толкова ли е трудно да се отвори нова тема, когато се пита по въпрос, различен от дадения за тази? _________________ ........ |
|
Върнете се в началото |
|
|
electro4444 чете
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 10:26 pm Заглавие: |
|
|
не извинявам се много за това че не е в правилната тема сега ще пусна една |
|
Върнете се в началото |