Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 8:01 pm Заглавие:
EvergreeN написа:
НЕ, разбира се.Аз имам принципи и се старая да се придържам към тях.
Това е едно от нещата определящи човек като личност.
Винаги се старая да казвам това, което мисля, а само хората, които успеят
или се опитат да ме разбират , рано или късно стават част от моето микрообкръжение, където се надявам до известна степен е изчистено доста от негативното отношение , което срещаме по улиците.
Просто исках да споделя малко от горчивият си и не много голям опит в това отношение.
Аз лично много повече бих се зарадвал да споделиш сладкия/успешния/челния си опит вместо горчивия и вярвам, че ако всеки го прави тук и навсякъде, всички ще имат много по-голяма полза.
Защото цинизмът и негаттивното философстване за мен означават, че хората не държат думите им да са истина.... Защото ако се сбъдва напълно това, което киселия художник рисува, нещата ще бъдат трагични и ще стават все по-зле
Регистриран на: Nov 08, 2006 Мнения: 32 Местожителство: Лясковец/Варна
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 10:33 am Заглавие:
Добре тогава.
Преди време, когато се бях прибрал в Лясковец (понеже съм студент във Варна) една вечер по някаква странна случаиност успях да хвана за слушатели двама озлобени 16-17 годишни, няма да навлизам в подробности, но след една лекциика колко по-добре е вместо да се ползва насилието като способ хората да говорят, да дискутират проблемите си, и да намерят заедно решението им.
Незнам до каква степен това им повлия, но поне докато си заминаха останах с това впечатление.
Казвам го, защото преди време бях чул за гимназията там (Градът е малък) как осмокласници се вкарали в болница, единият излязал с бухалката а другият извадил газов пистолет .... осми клас ... и това се случва докато са на училище.
Според италианския икономист професор Карло Чипола хората се делят на четири основни категории.
В първата категория са умниците. Те са доста малко, но все пак ги има. Умните хора правят добро на другите и добро на себе си. Резултатът е ясен - умниците живеят добре, радват се на живота и са доволни от себе си.
Втората категория са балъците. Балъкът е човек, който прави добро на другите, но лошо на себе си. Балъците не живеят добре, но често са доволни от себе си.
Трета група са бандитите. Бандитът прави лошо на другите и добро на себе си. Бандитите също не живеят добре, а също и не много дълго.
Четвъртата и най-многобройна група е тази на глупците. Глупакът е същество, което се изхитря да прави лошо както на другите, така и на себе си. Глупците живеят тъпо, не се радват на живота и са недоволни от всичко. И понеже глупците в крайна сметка доминират живота ни (поне в България е така), то е полезно да се знаят основните закони на човешката глупост.
Първият закон всъщност е описаната по-горе класификация на хората, според която всеки е умник, балък, бандит или, най-вероятно, глупак.
Вторият закон на глупостта гласи, че винаги и неизбежно всеки не-глупак подценява броя на глупците, които го заобикалят. И наистина, всеки не глупав човек в даден момент от живота си по някакъв повод се е чудил как е възможна чак пък такава глупост. А не е трябвало да се чуди. Защото според Втория закон така и трябва да бъде.
Съгласно Третия закон пък шансът някой да се окаже глупак не зависи от която и да е отличителна черта на този някой. Така за всяка държава съществува един постоянен процент, наречен коефициент на глупостта, който за България е 50 на сто. Това е процентът на глупците във всяка група хора и в обществото като цяло. Казано другояче, в една група цигани вероятно половината са глупци. Но също така и половината от политиците са глупци, половината от министрите, както впрочем и половината от университетските преподаватели.
Според Четвъртия закон не-глупците винаги и неизбежно подценяват разрушителната мощ на глупците. Разбира се, това се отнася и за самите глупци, но при тях разумното поведение поначало е изключено и подценяването е без особено значение.
Петият закон е обобщаващ и гласи, че глупакът е най-опасното същество на този, а вероятно и на онзи свят.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети