Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
zaio_85 чете и пита
|
Пуснато на: Нед Юли 06, 2008 12:17 am Заглавие: мога ли два трафа да работят като един |
|
|
Имам два трафа тороида еднакви с изводи за средна точка 2x20V но са ми малки тези напрежения та въпроса ми е ако им свържа вторичните намотки последователно и извадя среден извод так че да ми се получи 2x40V дали ще има проблем за усилвателя и въоще има ли смисъл да го правя[img][/img]
Последната промяна е направена от zaio_85 на Пон Юли 07, 2008 8:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Vasil Nikolov BG Audio Team™
|
|
Върнете се в началото |
|
|
smehurko чете и пита
|
Пуснато на: Пон Юли 07, 2008 12:18 am Заглавие: |
|
|
Да! Но не знам как да го начертая |
|
Върнете се в началото |
|
|
subsonic има известен опит
Регистриран на: Sep 03, 2005 Мнения: 93 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пон Юли 07, 2008 6:49 am Заглавие: |
|
|
smehurko написа: | Да! Но не знам как да го начертая |
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Vasil Nikolov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Юли 07, 2008 6:55 am Заглавие: |
|
|
smehurko написа: | Да! Но не знам как да го начертая |
По добре нищо недей да чертаеш _________________ Тороидални трансформатори |
|
Върнете се в началото |
|
|
Fenkiller трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Пон Юли 07, 2008 11:37 am Заглавие: Re: мога ли два трафа да работят като един |
|
|
zaio_85 написа: | Имам два трафа тороида еднакви с изводи за средна точка 2x20V но са ми малки тези напрежения та въпроса ми е ако им свържа вторичните намотки последователно и извадя среден извод так че да ми се получи 2x40V дали ще има проблем за усилвателя и въоще има ли смисъл да го правя |
Принципно може да се използва смесено свързване на трансформатори ,но те трябва да са абсолютно еднакви и товара включен на двете рамена на изходното двуполярно напрежение да е еднакъв и по възможност активен.
Понеже се съмнявам че ще изпълниш последните две изисквания предлагам да се набуташ с още един грец (понеже си мисля че ти трябва двуполярно изправено напрежение...) и за маса да използваш общата точка на двата греца която да е + на единия и - на другия - всичко останало си е по класическа схема.В този случай просто не използваш въобще средните изводи на твоите трафове а тези(крайните) на които и без това си излиза 40 волта и в момента.
_________________ Kill with power! DIY ! DIY ! DIY ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
strativari има опит
|
Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 4:43 pm Заглавие: |
|
|
.... от единия траф едните 40в от другия другите 40в , какъв е проблема .... ? само е хубаво да ползваш два греца , за всеки траф по един ..... |
|
Върнете се в началото |
|
|
|