Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
stamba чете
|
Пуснато на: Пон Юли 07, 2008 11:03 am Заглавие: Дросел |
|
|
Здравейте! Казаха ми че за премахване на смушения от захранването се слагат последователно на плюса и минуса (за двуполярно) по едно дроселче с метална сърцевина,
Та вапроса ми е можете ли да ме ориентирате за размерите на сърцевината броя на навивките и диаметара на проводника(тока във вторичната бобина е около 10А)
Прочетох във форумите че за премахване на брум се слага последователно на първи4ната бобина крушка с нажежаема жичка.
Сложих 300Вата крушка и брума зна4ително намаля(по4ти из4езна), но като усила усилвателя светва крушката и пада напрежението на кондензаторите (от +-50 до +-25) Без крушка напрежението е константа |
|
Върнете се в началото |
|
|
VITAN има сериозен опит
|
Пуснато на: Вто Сеп 02, 2008 11:41 am Заглавие: |
|
|
Вижда ми се въпроса неясно зададен да получиш точен отговор. Филтрираш 220 в. захранване или кое и къде? Виж из форума мисля Велински беше постнал една добра схема за филтриране на захранване 220 волта. Поне за нея се сещам. Защо да грее там крушка? _________________ IT CAN BE DONE ! WWW.RIFE.HIT.BG |
|
Върнете се в началото |
|
|
subsonic има известен опит
Регистриран на: Sep 03, 2005 Мнения: 93 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Сеп 02, 2008 11:50 am Заглавие: |
|
|
при 10А/50Hz трябва да са доста големички тия дроселчета.Че и доста ще греят май май |
|
Върнете се в началото |
|
|
radev има опит
|
Пуснато на: Вто Сеп 02, 2008 2:12 pm Заглавие: |
|
|
Дроселчетата да са поне от 1.5мм емейлиран проводник на феритно ядро 1.5кв.мм.от 20/35нав.
А това за ламбата в първичната е за друго,не е за брума.Брума се отстранява чрез правилно опроводяване на масата в усилвателя. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|