Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Няколко думи защо в този случай препоръчвам BIB. Може на пръв поглед връзката да е недоловима, но все пак -
Вдъхновението за първите колони, изработени от мен някъде 2001-2002 г., дойде от един мой приятел - Иво Терзийски - който вече беше слушал в Кюстендил Voigt Pipes при Кирилов.
С Иво тогава се виждахме отвреме-навреме и веднъж споделих, че ми се иска да си направя някакви колони, но не ме бива много-много в електрониката и съответно филтрите са ми terra incognita ... той ми даде адреса на сайта на Г-н Дерек Уолтън, който подробно описваше всичко необходимо за Voigt Pipes. [между другото, Voigt e бил много интересен човек... има едно яко интервю на Брус Едгар, в което той говори за него, май беше в positive feedback, вижте volvotreter.de]
Тъй като по природа съм малко недоверчив реших да експериментирам и първия Voigt, който направих беше наполовина по-малък и с драйвери с два пъти по-висока рез.честота. Хареса ми как се получи и повярвах, че има смисъл да направя следващия чифт - този път с оригиналните размери.
После... четох много, интересувах се, работих ... След време, във форума на дир.бг се запознах с Иво Рачев ... спомням си тогава първия път след като слушах хорните му как замечтаното усмихнато изражение не слизаше от лицето ми чак докъм НДК, сигурно съм изглеждал идиот за насрещните минувачи ... ами, такива ми ти работи, господа офицери ... искрено завиждам на хората навлизащи сега в света на hi end аудиото и желая успех на всеки _________________ What this world needs is a good 5 Watt amplifier ~ Paul Klipsch
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 3:49 pm Заглавие:
Въртях го,суках го ама май са прави домашните.С тестовия паралелепипед с размерите на охлюва се разходих из стаята и наистина не е възможно.Предвид това,че не мога да ги разположа на късата стена поради разположението на апартамента.Следва да са на дългата.А там като го поставих и завъртях към потенциалното слушателско място отсреща на дивана се оказа,че външния ръб на хорните ще дойде на около 75-см от стената.Като сметнем и дивана и масичката пред него то не остана място .Непосилно е поне за тази действителност.Ех ако живеех сам.......... _________________ www.ivport.com
И те са 53 см дълбоки обаче са тесни и при завъртането външния ръб ще дойде към 55 см от стената което е добре.По мой сметки гърлото им е 69см2 а устата 1495 което е 1/5 от необходимата площ при ъглово разположение на хорните.Всичко това при около 3м дължина (не мога да определя с точност.Сметката за FE206 се получава гърло 71см2 при 40Hz.На хартия като,че ли може да се направи със съответната редукция на компресионната камера,но така ли е в действителност? _________________ www.ivport.com
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети