Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
asen_v_k чете и пита
Регистриран на: Aug 29, 2008 Мнения: 140 Местожителство: Padova (Italia)
|
Пуснато на: Нед Ное 09, 2008 1:48 pm Заглавие: Тестово CD и компютър като осцилоскоп и спектрален анализатр |
|
|
Някой може ли да ми каже намира ли се по нета някое тестово CD или поне WAV файлове или софтуер който да е генератор но да може и да се генерира WAV от него?
Искам да ползвам звуковата платка като спектрален анализатор и да замерия двата плеъра които моднах.
Може да препоръчате и софтуер който ползва аудио платката за спектрален анализатор, осцилоскоп и генератор, знам че има много такива но кой е най-добрият и най-лесният за ползване?
И ако може да е безплатен |
|
Върнете се в началото |
|
|
reel2reel чете
Регистриран на: Dec 15, 2008 Мнения: 5 Местожителство: Светът на диска
|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 11:40 am Заглавие: |
|
|
Тези които зная са : TrueRTA, Sia SmaartLive, WinMLS. Можеш да потърсиш из нета повече инфо за тях. TrueRTA има и free версия с някои ограничения в функциите |
|
Върнете се в началото |
|
|
danipro не знае къде се намира и какво говори
|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Здрасти и честита КОЛЕДА!
Аз ползвам "RightMark Audio Analyzer 6.2.1"-тя е руска програма и не е платена!Тя самата,когато ще изследваш външно у-во , ти генерира нужния файл в уейф за запис на CD!Сваля всички параметри на изследваното у-во : честотна лента,нелинеини и интермодулационни изкр.,динамичен обхват,прослушване м/у каналите, и други !Много е готина ,ама за всичко това изка еталонна саунд карта и се наложи да си купя "КРЕАТИВ" за 160лв. ,но тъй като искам да правя акустични измервания -сега не съм сигурен за микрофона?!Има и примерни изследвания на разни саунд карти...А и с нея можеш да си измериш твоята на какво равнище е?!Мойта беше много зле(вградена в лаптопа)!Има методики и за си-ди плеари за ЦАП_а им и за секви аудио играчки и мисля ,че е много добра!!
Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivan Rachev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 7:41 pm Заглавие: |
|
|
danipro написа: | ......изка еталонна саунд карта и се наложи да си купя "КРЕАТИВ" за 160лв.! | креатив нямат нищо общо с еталоните карти _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
|
asen_v_k чете и пита
Регистриран на: Aug 29, 2008 Мнения: 140 Местожителство: Padova (Italia)
|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 9:12 am Заглавие: |
|
|
Намерих един доста интересен проект.
Софтуерът е фрее и има схема на аудио адц със схема за калиброване.
http://www.sillanumsoft.org/ |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivan Rachev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Нед Дек 28, 2008 11:08 am Заглавие: Re: Тестово CD и компютър като осцилоскоп и спектрален анали |
|
|
asen_v_k написа: | Искам да ползвам звуковата платка като спектрален анализатор и да замерия двата плеъра които моднах.
| ... ако няма чуваема разлика на слух , няма смисал да мериш . _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|