Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Никой не е против развитието, аз съм против прокарването на силови русистки и псевдонационалистични методи. Като Манаков, например, който мрази всичко западно и неруско и не отговаря на мейли, написани на английски или български... моите уважения към него, но звучи смешно и дебилно, чуто от устата на човек с неговите знания! Мен лично не ме вълнува, че комунизмът е повредил безвъзвратно психиката на много руснаци. Аз лично говоря перфектно руски, но това не значи, че някой ще ми извива ръцете за да го ползвам!
Не съм съвсем съгласен
Нерде Ямбол....нерде Стамбол.... /малко на турски, но такава е поговорката/. Добре, дайте да изгоним руснака, създател на темата,
само защото не е писал на англ. немски или френски, а на руски?
За мен унгарския и патагонския са еднакви, както за него българския и занзибарския ! Въобще интересно развитие....ставаме за смях!
Явно Европа е все още далече от нас, трябва май да посъберем търпимост, за да сме европейци.../тук май на сръбски се пишеше
не доста бая отдавна.../.
Рачев беше отворил тема за европейците !! _________________ Хай Ендността е обратно пропорционална на броя на елементите
Знае....., но получава м/у 50 и 100 Емейла на ден, на мен ми е отговарял и веднага и след 3-5 дни. Ами някой да пробва да напише 80 писма плюс 10 на английски с различен смисъл и то всеки ден.....и с години, .....Иначе е възпитан и коректен човек _________________ Хай Ендността е обратно пропорционална на броя на елементите
Пуснато на: Вто Ное 18, 2008 6:58 pm Заглавие:
Съвсем принципно :
зависи каква е идеята на форума :
дали да привлече чуждестранни попълнения, които да обогатят с познания българските аудиофили или форума е направен предимно за изява на българи.
В първия случай - всички езици са добре дошли, във втория - да се пише само на български.
То е пределно ясно че никой извън България няма как да пише на български. На мен лично ми е по-приятно да чета български, както и на повечето хора тука.
А дали руснаци пишат и говорят на нещо друго освен руски ... навлизаме в много дълбока народопсихология. Същото е положението и с англичани, французи, немци, испанци ...
НЕ, положението е направо трагично! Той ни нарече братя българи, не съм го чувал често от руснаци, а те има какво да покажат и да ни научат и нас, особено в областта на аудиото.
Вярно, че си има правила, но човека дойде и бе много приятелски настроен - може би си е тръгнал вече, като е подразбрал настроението относно писането му на руски. Колко - шепа народ сме ние, вижте руснаците колко са, да не говорим за другите народи. Айде, ако дойде някой да живее тук, ок, да учи български, че да се интегрира, но така, във форум, ми се вижда малко странно, да се поставят такива изисквания, но просто споделям мнение,
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 10:33 am Заглавие:
Че аз никъде не виждам,някой да е писал против човека,или против хората като цяло.Просто ми писна да сме по-възвишени,по-толерантни,по-гостоприемни,по-интелигентни.Омръзна ми разни чужденци, профани да ни онижават във всяко едно отношение.Самият начин по който немците превеждат, научни термини или имена е уникален и меко казано смешен, Французите отказват да говорят чужд език с туристите,макар и да знаят.Защо ако се съберем компания българи и сърби,ние ще се опитаме да контактуваме на сръбски а те не, с руснаците е 100% същото.Защото не могат.Еми не могат ама ние длъжни ли сме да можем.Може и да не съм прав,но поне на мен ми омръзна да съм "умния".
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 8:04 pm Заглавие:
А бе хора това нали не е политически форум.
Накъде забихте.Какво толкова ви пречи ,че ще пише на руски.
Почти няма българин ,който не може да се разбере с руснак. С англичани и немци не е така нали?
Недейте да си чешете езиците,че се излагаме.(Като гледам на какво ни правят сърбите в момента за какви се мислиме).
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 12:24 am Заглавие:
Това, че чужденци посещават форума, може само да ни ласкае. Нека им спестим неудобството да ползват трагичните онлайн преводачи и да участват на удобен за тях език. От друга страна нека българите ползват български, когато пишат на чужденци в български форум.
Пуснато на: Пет Ное 21, 2008 12:49 pm Заглавие:
Nikola Nikolov написа:
Знае....., но получава м/у 50 и 100 Емейла на ден, на мен ми е отговарял и веднага и след 3-5 дни. Ами някой да пробва да напише 80 писма плюс 10 на английски с различен смисъл и то всеки ден.....и с години, .....Иначе е възпитан и коректен човек
... _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат.
Спасибо за гостеприимство, друзья!
Я несколько раз был в Болгарии (начиная с 1975 года), и никогда не испытывал неудобств от незнания болгарского языка. Мне кажется, что бОльшая половина болгар, особенно люди с высшим образованием, прекрасно знает русский язык.
Со своими коллегами из западных стран я переписываюсь на английском языке.
С уважением.
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 10:35 pm Заглавие:
Добро пожаловать!
За подобни случаи във форума въвеждаме следното правило:
Официален език е българският. Форумът е отворен и за чуждоезични потребители, но те не бива да разчитат, че ще им бъде отговорено на техния език.
Все пак, щом има желание и от двете страни, езиковата бариера не е такъв проблем!
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети