Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
indianas чете

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 4:25 pm Заглавие: Marantz vs. Yamaha |
|
|
Здравейте,
Не мога да взема решение при избора на ресийвър. Колебанието ми между Marantz SR 4003 някоя от нискобюджетните Yamaha. При еднакви характеристики Ямяхите са значително по евтини. Искам да комбинирам ресийвъра с две фронтални колони MORDAUNT SHORT.
Идеята ми е да се търси по-добро качество при слушане на музика, като същевременно да се възползвам и от видео функциите (затова ресийвър а не усилвател).
Знам, че най-добре е да се пробва. Проблема е, че Ямахите ги продават в Техномаркет, които са много зле от към персонал и е почти невъзможно да се пробва, затова пък поддържат по ниски цени. Маранца свири добре, но пък не знам до колко си заслужава по-високата цена.
Моля за мнения от по просветените.
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
 |
foggi чете и пита

Регистриран на: May 14, 2008 Мнения: 93 Местожителство: Sofia-liulin
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 5:01 pm Заглавие: |
|
|
Вземи си Yamaha за видеото и някой хубав стерео усилвател (втора употреба) за музиката можеш да си направиш превключвател за колоните между ресийвъра и усилвателя. Когато гледаш филми през ресийвъра когато слушаш музика през усилвателя. Пък може и да ти излезне по скромна сумичка от закупуването на Marantza.  _________________ Пишман аудиофил. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 7:16 pm Заглавие: |
|
|
Каква точно ще е видео ролята? И само две колони ли ще имаш? _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianas чете

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 9:26 pm Заглавие: |
|
|
Идеята на видеото е да включа лаптопа в HDMI порта на ресийвъра и да изкарвам видеото на LCD-то и съответно звука през колоните. На този етап колоните ще са само две. Пак казвам, че най важно е стереото.
Решил съм, че искам едно устройство, тоест варианта отделно усилвател не ме устройва. Конкретно въпроса е заслужава ли със около 400 лв. отгоре за Marantza(4003) пред Ямахата(563). Ако имах възможност да чуя и двата ресийвъра щеше да е по лесно но уви няма как. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 10:36 pm Заглавие: |
|
|
indianas написа: | Идеята на видеото е да включа лаптопа в HDMI порта на ресийвъра и да изкарвам видеото на LCD-то и съответно звука през колоните. На този етап колоните ще са само две. Пак казвам, че най важно е стереото.
Решил съм, че искам едно устройство, тоест варианта отделно усилвател не ме устройва. Конкретно въпроса е заслужава ли със около 400 лв. отгоре за Marantza(4003) пред Ямахата(563). Ако имах възможност да чуя и двата ресийвъра щеше да е по лесно но уви няма как. |
Моето решение: стерео усилвател + истински видео "ресийвър" - Popcornhour. Сигнал от лаптопа или хард към него по ЛАН, той декодира всичко (1080p) и по HDMI дава на телевизора  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickb чете и пита

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 3:19 pm Заглавие: Съвет |
|
|
Като се чудиш толкова много си вземи някои "нискобюджетно" ONKYO от Технополис. Или хубав стерео рисийвър - втора употреба. Аз имам YAMAHA и съм много доволен, но считам ONKYO за по печени... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
haralanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 9:57 am Заглавие: |
|
|
indianas написа: | Идеята на видеото е да включа лаптопа в HDMI порта на ресийвъра и да изкарвам видеото на LCD-то и съответно звука през колоните. |
Много по-добър вариант ще е да се ползва цифров коаксиален кабел специално за звука. HDMI изхода на видео картата ти версия 1.3 ли е, защото ако не е, никакъв звук няма да извадиш от там. В такъв случай, най-добре е да свържеш HDMI кабела директно към телевизора, а Маранца да го ползваш само като ДАК-ова и усилвателна част. _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Gethsemane има известен опит

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 10:42 am Заглавие: |
|
|
Каква е идеята да прекарваш видео сигнала през ресийвъра?
Ръгай HDMI-a направо в телевизора, а звука с отделен кабел във стерео усилвател. При положение, че ще имаш 2 колони този ресийвър ти е напълно излишен. Вече всеки телевизор има поне 2 HDMI, компонентен, 2 Скарта и тн. Предостатъчно да накачулиш всякакъв род техника - компютър, цифров приемник за ТВ, двд плеър, конзола ...
Идеята на ресийвъра е първо ако ползваш комплект колони за съраунд и ако търсиш някаква организиция на аудио/видео източниците си. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indianas чете

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 11:23 am Заглавие: |
|
|
haralanov написа: | indianas написа: | Идеята на видеото е да включа лаптопа в HDMI порта на ресийвъра и да изкарвам видеото на LCD-то и съответно звука през колоните. |
Много по-добър вариант ще е да се ползва цифров коаксиален кабел специално за звука. HDMI изхода на видео картата ти версия 1.3 ли е, защото ако не е, никакъв звук няма да извадиш от там. В такъв случай, най-добре е да свържеш HDMI кабела директно към телевизора, а Маранца да го ползваш само като ДАК-ова и усилвателна част. |
HDMI вади и видео и звук така, че проблем няма. Тук въпроса е по скоро кой ресийвър е по-добър и дали си заслужава разликата в цената в полза на Маранца. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
foggi чете и пита

Регистриран на: May 14, 2008 Мнения: 93 Местожителство: Sofia-liulin
|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 12:28 pm Заглавие: |
|
|
В стерео режим мисля че марантза ще е по-добре от ямахата. Все пак човека казва, че иска повече за музика да го ползва. Като не му се купуват две устройства да зима марантза според мен  _________________ Пишман аудиофил. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mano има опит

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 12:49 pm Заглавие: |
|
|
по мое мнение в ниските модели Sony се справя по-добре.
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09029610
за Marantz - ще се изръсиш значително повече пари, без да можеш да получиш кой знае какво в замяна. Не знам защо толкова държиш но няма никаква идея видео сигнала ти да минава през ресийвъра...
защо да не можеш да тестваш ресийвърите ? в Технополис Младост има стая за слушане, в техномаркет също ще ти пуснат yamaha, marantz имаха магазин на Черни връх ... не вярвам някъде да ти откажат тестово слушане.
Ти сигурно не вярваш особено в това което ти казаха колегите по горе но един добър стерео усилвател(на старо) е в пъти по-добър от 7+1 ресийвър за 2000к.
Пред мен Oceanman сравни един Marantz 7+1 (мисля че беше от най-високите класове) с правения от него стерео DoGC. Разликата в полза на стереото беше наистина значителна.
Успех с избора, всеки сам трябва да си извърви пътя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mario Pankov Палячото не знае къде се намира и какво говори

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 4:18 pm Заглавие: |
|
|
Точно този клас ресийври на Сони, който си пуснал с линк, отстъпват на Маранц. Сони според мен е най-доброто предложение до 1к, но говоря за модела STR-1200DA/ES. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mano има опит

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 7:58 pm Заглавие: |
|
|
ако не схвана от поста ми по-горе.
Няма смисъл да се ръси доста пари за нещо което така и така не свири добре. |
|