Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
kygar чете
Регистриран на: Nov 22, 2007 Мнения: 12 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 12:53 am Заглавие: Брум в ламповите усилватели |
|
|
Имам висок клас транзисторен усилвател мосфет клас А,но имам желание да се пробвам и с лампов усилвател.За мое голямо съжаление, досега не чух лампов амп. без брум!Мой познат,който прави такива,ме убеждава,че е невъзможно да се избене нацяло този проблем. Затова искам да попитам знаещите колеги може ли да има лампов усилвател без брум ,който да се чува в тонколоните и да ми дразни слуха /като ручило на гайда е/в тихите моменти на музиката?
Досега съм слушал: 300в;6с33с;ел34;гу50 и др.Тонколоните ми са 95Дб
1Вт 1М _________________ Аз знам,че нищо не знам! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Angel Dimitrov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 1:37 am Заглавие: Re: Брум в ламповите усилватели |
|
|
Трябва да чуеш значи добре направен лампов усилвател Брум НЯМА! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 1:53 am Заглавие: Re: Брум в ламповите усилватели |
|
|
kygar написа: | Мой познат,който прави такива,ме убеждава,че е невъзможно да се избене нацяло този проблем. |
Предай много поздрави на този свой познат!
Моите озвучителни тела са със 100dB/W/m и нямам никакви проблеми с брум от усилвателите, които аз изработвам.
kygar написа: | Досега съм слушал: 300в;6с33с;ел34;гу50... |
Не е така.
Слушал си зле направени брумящи усилватели с 300B; 6С33С; EL34; ГУ50.
Чуй и някой добре направен. Ще бъдеш приятно изненадан не само от липсата на брум.... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 7:31 am Заглавие: |
|
|
Бръмчилата не са усилватели. _________________ "Не съм достатъчно млад за да знам всичко" Б. Шоу |
|
Върнете се в началото |
|
|
Miroslav Danov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 8:51 am Заглавие: |
|
|
Дали захранващ и изходен траф са ориентирани правилно при твоя приятел? Масите със звезда ли са? |
|
Върнете се в началото |
|
|
gogo има сериозен опит
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 9:28 am Заглавие: Re: Брум в ламповите усилватели |
|
|
kygar написа: | За мое голямо съжаление, досега не чух лампов амп. без брум!Мой познат,който прави такива,ме убеждава,че е невъзможно да се избене нацяло този проблем. |
Слушай и други усилватели, не само на твоя познат!
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Kiril Kirilov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 11:45 am Заглавие: Брум |
|
|
Да, имам колони около 10-тина db/w/m по-чувствителни твоите и също съм слушал на тях лампови усилватели без брум
Трябва да чуеш компетентно направен усилвател и ще разбереш, че това, което мислиш за характеристика е дефект... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Svetlin Adrianov трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 2:34 pm Заглавие: |
|
|
В момента слушам усилвател с 300В, правен от Ручо. Преди него - с 2А3, също правен от него. Те НЯМАТ брум. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivan Rachev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 2:53 pm Заглавие: Re: Брум в ламповите усилватели |
|
|
kygar написа: | !Мой познат,който прави такива,ме убеждава,че е невъзможно да се избене нацяло този проблем. | ...твоя познат да не се казва Никола ? _________________ Etheraudio
BGaudio
Metropolisaudio
Министерство на Звука
.......срещу ми мишки църкат
като ме видят , познай къде си бъркат. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Svetoslav Kalqshev има опит
Регистриран на: Dec 13, 2004 Мнения: 274 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 3:23 pm Заглавие: |
|
|
_________________ Оставете глухите и тъпите да си бъдат глухи и тъпи, не им пречете. |
|
Върнете се в началото |
|
|
kygar чете
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 10:20 pm Заглавие: Re: Брум |
|
|
Kiril Kirilov написа: | Да, имам колони около 10-тина db/w/m по-чувствителни твоите и също съм слушал на тях лампови усилватели без брум
Трябва да чуеш компетентно направен усилвател и ще разбереш, че това, което мислиш за характеристика е дефект... |
95+10=105Дб 1Вт 1Мт Каква марка са тези твои тонколони? Искам и аз да притежавам такива уникални ОТ. Продаваш ли ги? Цената е без значение! _________________ Аз знам,че нищо не знам! |
|
Върнете се в началото |
|
|
kygar чете
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 10:38 pm Заглавие: Re: Брум в ламповите усилватели |
|
|
Ivan Rachev написа: | kygar написа: | !Мой познат,който прави такива,ме убеждава,че е невъзможно да се избене нацяло този проблем. | ...твоя познат да не се казва Никола ? |
Да ,така се казва. Но другите усилватели с 300В и 6с18с са от доста извесни производители/български/също с брум.Не искам да засягам никой,просто искам да се уверя лично. Къде мога да чуя Ваш усилвател? _________________ Аз знам,че нищо не знам! |
|
Върнете се в началото |
|
|
koce чете и пита
|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 2:49 am Заглавие: Re: Брум |
|
|
kygar написа: | Kiril Kirilov написа: | Да, имам колони около 10-тина db/w/m по-чувствителни твоите и също съм слушал на тях лампови усилватели без брум
95+10=105Дб 1Вт 1Мт Каква марка са тези твои тонколони? Искам и аз да притежавам такива уникални ОТ. Продаваш ли ги? Цената е без значение! |
Нямат марка |
|
Върнете се в началото |
|
|
Angel Gekov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 9:28 am Заглавие: Re: Брум в ламповите усилватели |
|
|
kygar написа: | Ivan Rachev написа: | kygar написа: | !Мой познат,който прави такива,ме убеждава,че е невъзможно да се избене нацяло този проблем. | ...твоя познат да не се казва Никола ? |
Да ,така се казва. Но другите усилватели с 300В и 6с18с са от доста извесни производители/български/също с брум.Не искам да засягам никой,просто искам да се уверя лично. Къде мога да чуя Ваш усилвател? |
Ако споменатият "конструктор" е същият, за който си мислим, си напълно прав да искаш лично да се убедиш. Вероятно в Стара загора има и от другия вид усилватели - без брум, но за жалост не си попаднал на тях. Най-добре поразпитай или направо се грабвай и идвай до София - тук в радиус от 2 км. има поне 10 системи, които можеш да чуеш, в т.ч. и от "онези" колони (без марка, но с чувствителност над 100 db). |
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 10:20 am Заглавие: |
|
|
Има някои хора обаче, които предпочитат крайната им лампа с директно отопление да се отоплява с променливо напрежение. Според тях, звука е по-бърз. Те са склонни да се примирят с неизбежния малък брум, за сметка на харесвания звук. Не мога да обвинявам тези хора. Вероятно имат право, но аз предпочитам звук без брум, който е напълно постижим. _________________ "Не съм достатъчно млад за да знам всичко" Б. Шоу |
|
Върнете се в началото |
|
|
|