Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
xpleomax чете

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 12:50 am Заглавие: Вижте какво избрах, как е ? |
|
|
Здравейте начинаещ съм ако нещо съм сбъркал моля поправете ме ако темата не е на мястото ми също.
Значи първо нямам никаква идея от това което съм си "подбрал" просто се стремя да направя нещо което би се получило хубаво и да мога да слушам музика през компютъра.Значи просто ей така съм събрал готови неща от Техномаркет-а.Ако има нещо което не съвпада или нещо друго поправете ме ако нещо друго предлагате моля да е със линк придружено ,защото така още много много никак не ми е ясно.Ако става дума аз да си правя сам кутии и такива неща не бих се справил и подбора им.
Значи избрах JAMO S-602 BLACK ASH
JAMO S-602 BLACK ASH
- ДВУЛЕНТОВИ ОЗВУЧИТЕЛНИ ТЕЛА
- ИМПЕДАНС 6 ОНМ
- МОЩНОСТ 80/130W
- ЧЕСТОТНА ХАРАКТЕРИСТИКА 80-20.000KHZ
- БАС РАФЛЕКС
И JAMO SUB-200 BLACK
JAMO SUB-200 BLACK
-АКТИВЕН СУБУФЪР
-8" (20 СМ.) ГОВОРИТЕЛ
-МОЩНОСТ 200W
-ЧЕСТОТНА ЛЕНТА 40-150Hz
-10kg.
От това което съм подбрал нямам идея дали съвпада та ако всичко е ОК какъв усилвател ще ми трябва видях в техномаркета цени им, и преносно главата ми изпуши....
Ако може нещо най-евтиното което би ми свършило работа ново или втора употреба.Също така видях този сайт ако има нещо там за най-малко пари което би свършило работа кажете.Значи бюджета е неуточнен тоест усилватела колкото по евтино толкова по добре ако с колоните може пак да се спести нещо пак добре но да има отделен суб...
Та надявам се да сте разбрали малка част от глупостта която написах и ако успеете да отговорите ще съм ви благодарен. Мерси
Поздрави !
Последната промяна е направена от xpleomax на Нед Дек 21, 2008 7:15 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 12:52 pm Заглавие: |
|
|
Ако е само за музика, ти предлагам да си потърсиш нещо друго и то да е без субуфър.
Защо се плашиш от това да си направиш сам нещо? Има доста добри ниско бюджетни проекти на сайта и резултата ще бъде мнооого по-добър от съответния ценови клас на всичко в техномаркет.
Другия вариант е да си потърсиш нещо на старо пак е по-добре от това което си избрал. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xpleomax чете

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 1:25 pm Заглавие: |
|
|
Ами добре но какво му е на субуфера тоест без него няма ли да е по-добре.И от тези неща които съм подбрал нещо става ли като цяло ?
Може ли се пак линк към примерно ниско бюджетните проекти ,защото както търсих нищо не намерих...
Другият варянт на старо да но от къде да знам някой да не ме излъже ,защото не съм запознат да ме преметне по този начин....
Знаи за музика е по добре само 2.1 без субуфер ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nanko Rusev има сериозен опит

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 5:18 pm Заглавие: |
|
|
За момента имаш 520 лева за колони + хххх за усилвател.
Вместо да започваш с темата "вижте какво избрах, как е", кажи какво искаш да постигнеш и с колко.
Т.е.
1) колко пари ще отделиш за колони + усилвател
2) в колко голяма стая ще ги слушаш и от какво разстояние и колко силно
3) имаш ли проблеми с габаритите
4) каква музика
5) други изисквания? _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xpleomax чете

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 6:05 pm Заглавие: |
|
|
Nanko Rusev написа: | За момента имаш 520 лева за колони + хххх за усилвател.
Вместо да започваш с темата "вижте какво избрах, как е", кажи какво искаш да постигнеш и с колко.
Т.е.
1) колко пари ще отделиш за колони + усилвател
2) в колко голяма стая ще ги слушаш и от какво разстояние и колко силно
3) имаш ли проблеми с габаритите
4) каква музика
5) други изисквания? |
Да оправих си заглавието така е по-добре.
1)Ами грубо 500-550лв да кажем.
2)ми 4 на 5м е някъде грубо.
3)Идея си нямам за какво говориш.
4)Предимно Drum'n Bass и затова се насочих към отделен суб но не знам
5) Ми не съм претенциозен не знам но сам да си правя мисля ,че няма да успея. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 7:31 pm Заглавие: |
|
|
3) имах предвид имаш ли проблем с по-големи колони, стоящи на земята? _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xpleomax чете

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 8:25 pm Заглавие: |
|
|
Ами не такива проблеми нямам тоест има място.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
antonix има опит

|
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 10:04 pm Заглавие: Re: предложение/не съвет |
|
|
antonix написа: | Избягвам да давам съвети, ти си знаеш какво ще слушаш и колко ще усилваш. НО като чуя компютър...в 90% от случаите за да слушаш нормално музика ти трябва едно USB DAC-че и качествени колонки за PC.... |
Компютъра му е проблема  _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 10:33 pm Заглавие: |
|
|
xpleomax написа: | Значи за музика е по добре само 2.1 без субуфер ? |
За музика - само стерео.
Събуфърът е компонент за домашно кино.
Ако искаш наистина да отанеш доволен, според мен изборът ти е:
- Да си направиш сам чифт озвучителни тела - това по принцип се насърчава в нашия форум и ако се заловиш много хора ще ти помогнат със съвети. Необходима е само повечко сръчност.
- Добре запазени тонколони среден клас втора ръка, ако не ти се занимава да правиш сам.
- Чифт нови колони от нисък клас. Ама като не ми идва на ум какво да ти препоръчам от това, което се предлага на пазара... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xpleomax чете

|
Пуснато на: Нед Дек 21, 2008 11:44 pm Заглавие: Re: предложение/не съвет |
|
|
Аз питам за тва което съм си харесал а не за какви са били 90% от случайте и "качествени колонки за PC"
И какво си слушал не разбрах ако ми е слабо към кое да вържа активният суб ? За да съм предоволен към кое него да го вържа ? След примерно като съм си взел тва от линка и ми било слабо ?
Nanko Rusev написа: | antonix написа: | Избягвам да давам съвети, ти си знаеш какво ще слушаш и колко ще усилваш. НО като чуя компютър...в 90% от случаите за да слушаш нормално музика ти трябва едно USB DAC-че и качествени колонки за PC.... |
Компютъра му е проблема  |
Смисъла не ти схванах...
Rumen Suvandjiev написа: | xpleomax написа: | Значи за музика е по добре само 2.1 без субуфер ? |
За музика - само стерео.
Събуфърът е компонент за домашно кино.
Ако искаш наистина да отанеш доволен, според мен изборът ти е:
- Да си направиш сам чифт озвучителни тела - това по принцип се насърчава в нашия форум и ако се заловиш много хора ще ти помогнат със съвети. Необходима е само повечко сръчност.
- Добре запазени тонколони среден клас втора ръка, ако не ти се занимава да правиш сам.
- Чифт нови колони от нисък клас. Ама като не ми идва на ум какво да ти препоръчам от това, което се предлага на пазара... |
А като е за домашно принципно колоните които са за PC 5.1 7.1 са по зле от същият клас 2.1 но като качество не като сила ?
За само направата не знам нямам идея дали ще се справя но така или иначе вие също не бихте могли да прецените.
Ясно мерси на отзовалите се |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Приятел, много бързо се отказа.
http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12679
Метни едно око на тази тема. Прочети малко повече преди да отидеш и да си купиш някой боклук от техно-незнам си кво.
Ако отделиш 1-2 часа може и да научиш нещо полезно.
Повечето съвременни колони от нисък клас не си струват парите, за същия бюджет можеш да направиш нещо което да е 3-4 пъти по-качествено. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|