Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 11:50 am Заглавие:
chavv написа:
Мен пък не ме оставя на мира мисълта, че FR10 в този проект, може да се натовари и с рупор пред него, за да се подобрят високите. Проблемът е, че не знам как да го сметна, бих опитал с реализацията.
Имам предвид рупор като в проекта на Аспарух http://bgaudio.org/images/upload/phantom.pdf
Предния рупор удължава линията на хорната и това ще доведе до "повече" бас (т.е. ще се намали най-ниската честота), което няма как да увеличи високите.
Субективно е възможно според мен да ти се стори, че и високите ще се увеличат. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Пуснато на: Съб Яну 10, 2009 11:12 am Заглавие:
Рупора най вероятно няма да подобри особено високите, но може би ще оправи средните, ако е сметнат добре. Ако се сложи на FR10 един SC5 високите ще се подобрят но според мен ще станат твърде пресилени, освен ако FR10 не се реже до около 10kHz, но тогава се променя цялата идеология.
Другия вариант е, така и така са изрязани дупките, да пробваш да сложиш BG13, макар че за него нямам данни и не мога да кажа как ще се държи със сигурност, но мисля че високите ще са по-добре, а ниските сигурно няма да са по-зле. В краен случай можеш да си поиграеш малко с голенимата на камерата (номера с торбичките пясък)
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети