Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Сеп 13, 2007 2:01 pm Заглавие:
Този проект който си показал не е най-доброто като се има предвид огромната камера ми се струва, че басът при тебе няма да е стегнат и верен, а по-скоро замазан.
Вероятно говорителя има много голям ход в момента и при по-силни нива криви. Можеш да екпериментираш със запълване на камерата. Опитай с пясък в торбички запълвай я постепенно и слушай. Аз мисля, че когато почти запълниш обема на камерата ще достигнеш до опитмалния вариант. _________________ CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Регистриран на: Apr 09, 2007 Мнения: 11 Местожителство: Горна Оряховица, България
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 3:04 pm Заглавие:
Преди месец, в отчаян опит да подобря конструкцията, опитах следната модификация на проекта:
(скицирал съм ориентировъчно с дебели черни линии)
Обема на камерата е ~8,4л.
Площта на гърлото ~172 кв.см.
Разстоянието от говорителя до задната стена е ~10см.
Резултата беше по-нисък бас, но мидбаса почти напълно изчезна. Наложи се да използвам груба сила, докато изкарам преградите от вътре
Чисто теоретично, според формулите, най-високата честота, възпроизвеждана от нискочестотната хорна (Fc) е по-висока спрямо оригиналния проект. Не мога да си обясня изчезването на мидбаса.
Явно пропускам нещо ..а може би много неща
Ще се радвам на каквато и да е помощ и съвет
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2007 4:27 pm Заглавие:
Стесни гърлото. Може просто да го запушиш половината с нещо за проба. Просто честотите на камерата и хорната се разминават. Вериятно хорната е настроена твърде високо. Не съм смятал, но на око мисля че площ на гърлото около 40-50 см^2 ще даде по-добър резултат.
Пуснато на: Съб Мар 29, 2008 11:24 pm Заглавие:
Здравей,AviRad!Случайно се натъкнах на твоя проект,само че в раздела "Хорни и ТЛ" и ми направи впечатление,че са доста близки по архитектура с моите пак с BG20.При мен ги няма споделените от теб проблеми със звученето заради добавените фазови палци с формата на гъба и филтъра,заглушаващ леко високите среди.Размерите на палците и капацитета на филтъра съм ги написал там където срещнах проекта ти,ако те интересува хвърли им едно око.Между другото линията на твоите хорни е малко късичка,това както и да е но и гърлото им е доста голямо.При мен гърлото е 60 кв.см. устата е 800 кв.см.(сравнително малка) при дължина на линията около 2м.Обема на камерата е около 8л.(трудно ми е да го изчисля точно,защото преградата зад говорителя е наклонена подобно на TL ) и е демпвано единствено мястото зад говорителя.За звученето мога да кажа,че баса е достатъчно нисък,бърз и стегнат(със честотен генератор установих,че ресонанса на хорните е около 40-45Hz незнам на колко db но има добро налягане).Средите се изравниха прилично след добавянето на филтъра и като следствие на това се подобриха високите и детаила,особено при слушане на акустична музика.Като цяло BG20-ката вече не звучи като себе си,но това се дължи по-скоро на късмета който изкарах с конструкцията защото нали се сещаш,че ако беше смятана по формулите нямаше да е такава !Пожелавам ти успех! _________________ Do not confuse movement with action!
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 3:55 pm Заглавие:
И аз мога да кажа, че тази система, която събирам в момента ми е първата. Изобщо не искам да си спомням за трилентовата айва, която ми се подпали в стаята една нощ, докато спях и се събудих в пламъци и брум не е истина какво можеше да стане...
Borislav Stankov написа:
Мъката на аудиофила никога не спира.
Като за начало ситемата ти е ОК!
Дерзай
Така е...онзи ден имах гостенин и слушахме и аз му обяснявах във какъв ред ще си завърша системата, а той ми вика: "Вярвай ми, никога няма да си завършиш системата" _________________ Reality bites like pit bull fights...
Регистриран на: Apr 09, 2007 Мнения: 11 Местожителство: Горна Оряховица, България
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 9:35 am Заглавие:
Привет на всички! Така е, прави сте...няма край "мъката".
След 6 месечно прекъсване, отново съм на родна земя и продължавам с развитието на системата.
Последната седмица на моя BG-20 му се случиха някои неща, след които вече не е същият:
- първо му махнах изцяло капачката. Веднага се забеляза, че говорителя вече не е толкова креслив и високите среди са доста по-ясни;
- премахнах и гумения пръстен (залепен е с лепило подобно на "хелми" и се отлепя лесно). По принцип бях малко скептично настроен към ефекта от това, но наистина разлика ИМА и то голяма;
- изгладих всички ръбове по магнита със силикон. Това допълнително спомогна да се изясни картината.
Говорителят, както се казва, вече е слушаем
Има промени и по кутията, но ще изчакам да станат фазовите палци преди да кача снимки и повече данни.
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 11:04 am Заглавие:
Радвам се,че подновяваш и ъпгрейдваш системата,ще чакаме снимки.Аз вчера си смених фазовите палци на BG20-ките с такива с форма на куршум(другите са с форма на гъба) и резултата е по-остри високи и по-насочени хорни.Нарочно направих няколко чифта палци с различна форма за да експериментирам и според мен най-добре звучи с куршумовия профил.Поръчах си и предни рупори с форма на пресечена пирамида основа 50 на 50 см. връх 25 на 25 и височина 15см.Като станат пак ще има да сменам палци и ще споделя ефекта.А за крещенето в средите защо не пробваш да вържеш в паралел едно неполярно кондерче 0,5 дo 1,0 мф. 50-100V.При мен има ефект,не особено осезаем но се чува(аз съм с 0,68 мф.) _________________ Do not confuse movement with action!
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 1:51 pm Заглавие:
Здрасти, entusiast.
Моите фазови палци също ще са с куршумоподобна форма, но не с остър, а объл връх. Както някои го оприличават - връх на яйце ама острия връх
Иначе и аз изпробвах с прост филтър да премахна разкрещяването. Изобщо не съм доволен. Омазва картината, намалява динамиката и т.н.
Филтри, под каквато и да е форма, не се включват в идеята ми за "широка лента" ...поне за сега
Пуснато на: Вто Апр 01, 2008 2:21 pm Заглавие:
Забравих да кажа,че ампа ми е транзисторен Philips,а твоят е лампов и от там вече разлики всякакви .Опитвах с различни филтри и кондензатори и накрая с този последния звука ми хареса (за сега)без тон корекции.Сега като се замисля,нямах кой знае каква неравномерност в средите дори преди мода и филтъра,но това си зависи от особеностите на ОТ.За коректив използвам мой близък приятел музикант,който е абсолютист по отношение на звука.Естествено моя и неговия вкус са различни,но за откриване на кусури в звученето и за идеи за тяхното елиминиране или поне замазване ученото си е учено. _________________ Do not confuse movement with action!
Пуснато на: Нед Яну 18, 2009 2:02 am Заглавие:
Здравейте Честита нова година на всички!!
От толкова много почивни и именни дни, не ми остана време да обновя темата за моята система.
А промените от миналата година са съществени
1. Смених говорителя на хорните с Visaton B200.
Промених гърлото на 220кв.см, а обема на камерата на около 9-10 литра. Определено на този говорител не му понася малка камера и най-вероятно при следващите ми опити ще я увелича до около 15 литра.
2. CD player-а вече е Marantz CD-75.
3. Смених най-накрая моят лампов франкенщайн, събиран от всякакви подръчни части, с това:
It's alive!!!
Перфектен звук, перфектна изработка и визия! Какво друго може да се очаква от усилвател на gogo
Личи си когато човек прави нещата с желание и любов. Крайният резултат не е просто усилвател..това е Zenith
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети