Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Малко да разгранича нещата:
-под поделят си съм имал в предвид, че амплитудата на напрежението, което се подава към трафа е половината от изправеното мрежово
-дори при 20% толеранс на мрежата повече от 380V изправено няма да се вдигне
Наистина запасът е малък, но е достатъчен.
По повод руските схеми- там слагат КТ840А, който много добре работи,
разбира се по-добрия вариант е КТ812А, но той е по-тромав
Коментирам биполярните, понеже с руски полеваци не съм се занимавал.
Както и да е желая ви успех.
. . . . . бях чел из книгите, че е по добре транзисторите да имат пробивно напреженеи по високо от 800V. А то само единия транзистор има пробивно напреженеие от 400V което на мен ми се струва малко при положенеие , че не се знае какви стойности ще достигне наща захранваща мрежа.
Избора на пробивното напрежение, зависи от типа на SMPS, най-голямо се получава при flyback, защото там е най-голяма натрупаната енергия в ядрото, затова и там мерките за ограничаване на пика са задължителни(не че за другите типове SMPS не са). Обикновенно се взема най-голямото възможно очаквано напрежение на мрежата, взема се пред вид типа на захранването(при чистия flyback има добавка зависеща от изходното напрежение) накрая се избира подходящ транзистор с поне 20% резерв над сумата от натрупаните напрежения и очаквания пик(остатъчен след мерките за погасяване), породен от индукцията на разсейване.
Да ви задам е дин върпсо относно крайното стъпало. Ако сложа по два транзистора на рамо ще могат ли да издържат да клатят два трафа или ще трябва да се преизчислява
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 9:01 pm Заглавие:
Да не отварям нова тема.. някои има ли схема на домашно импулсно със тл494 .. имам доста стари импулсни за комп и бих искал да си направя едно импулсно за тестове на стъпала..
Ферит на кашке Р40 к2600 .. мисля че до 800 вата ще може да се искара от него .. някои казват и киловат ,но е мътна работата вече ...
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети