Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
По-добре да са пипани, но от някой, който знае как и какво да пипне.
Средночестотните на Амфитон са отрязани отдолу само с кондензатор, при по-големи нива влизат в говорителя достатъчни ниски честоти като ниво, което кара мембраната му да трепти повече от необходимото и да модулира средите, изразява се като леко браждене. А филтърът на високочестотния пък е с качествен фактор различен от този, нужен за да е линеен и на срязващата честота се получава пик, който също е вреден - има вероятност да изгори високочестотния. Мога още много да напиша, но предполагам, че звукът им ти харесва и едва ли ще има въздействие моя пост.
Между другото, ако се смени мембраната на ВЧ говорителя с такава от мек текстил, високите се променят коренно към + _________________ 089 9867 140
Като казвам "пипани" имам на предвид - говорителите.
Иначе за проблемите в филтърната група - знам.
Предпочитам сам да си ги модвам.
Знам кое е хубаво, но за съжаление трябва да се включвам в определен бюджет, който за съжаление не е особенно голям.
За Амфитона 130-150 лв. за комплект, в зависимост от състоянието им.
Поздрави.
Като казвам "пипани" имам на предвид - говорителите.
Иначе за проблемите в филтърната група - знам.
Предпочитам сам да си ги модвам.
Знам кое е хубаво, но за съжаление трябва да се включвам в определен бюджет, който за съжаление не е особенно голям.
За Амфитона 130-150 лв. за комплект, в зависимост от състоянието им.
Поздрави.
Не оспорвам знанията ти, но както гледаш, основно съм визирал говорителите - искат си сериозно пипане, за да засвирят както трябва и след пипан ето, вярвай ми, стават неузнаваеми.
Имам на разположение ОТ Амфитон един чифт, но цената, която бих им искал е по-висока, а ако ти потрябват оригинални ВЧ, непипани, пак имам няколко чифта. _________________ 089 9867 140
За това ли става на въпрос?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9199736
Изглежда много добре.
Предполагам че и свири добре, но само ако си го правил ти./не се подмазвам/
Ако отговаря на изискванията за съпротивление и мощност предложи ми цена.
Поздрави.
За това ли става на въпрос?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=9199736
Изглежда много добре.
Предполагам че и свири добре, но само ако си го правил ти./не се подмазвам/
Ако отговаря на изискванията за съпротивление и мощност предложи ми цена.
Поздрави.
Да, това съм го правил изцяло аз.
А тук е схемата на филтъра, с който това ОТ зазвуча няколко пъти по-добре от оригиналните Амфитон, особено в много важната средночестотна област. _________________ 089 9867 140
Трябва да си призная че при посочените стойности на елементите на филтъра, честотите на среза малко ми "бягат".
Не винаги е нужно честотите на срез на различните филтрови звена да съвпадат, когато са изчислени по формули - трябва да се вземат предвид реално измерени импеданси на съответната честота на даден високоговорител, а и имаме напасване в реални условия, следва измерване, пак напасване и така, докато се получи това, което търсим. Не си ли чувал за разнесени честоти на срязване на филтровите звена? Важното е да имаме -3 dB на честотата на срязване, за да се получи гладка характеристика, както и добро, реалистично предаване на звуковата картина.
Нискочестотният е на 8 ома, пренавиван точно за това ОТ, оригиналния е 4 ома (но има и фабрични Амфитон на 8 ома импеданс). А и на практика нещата, измерени, си дават точно това, което трябва. Теоретично нискочестотният би трябвало да е срязан малко под честотата на срез на средночестотния, но на практика се получава доста добра и гладка характеристика.
Ако знаеш що фабрични филтри има с такива невероятни стойности на елементите им.
Ако ти се занимава, можеш да направиш този филтър и да си го донастроиш за твои драйвери, понеже тези са моднати и не мога да гарнтирам повторяемост на резултата. Мога да направя обаче същият мод на такива драйвери или на подобни. _________________ 089 9867 140
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети