Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пон Фев 09, 2009 9:12 pm Заглавие:
vmladenov написа:
Цитат:
И друг съвет. При подобно близко разположение на изходните трансформатори изобщо не очаквай да получиш добра стереокартина - причината е че магн. полета на двата трансформатора взаимно си влияят, при това - отлично. За да разбереш какъв е ефекта - при пусната музика извади чинча на единия канал/вход на усилвателя и слушай как този канал продължава да свири
Благодаря, благодаря, благодаря ! Наистина не се бях замислял за растоянирто м/у трансформаторите и усилвателя наистина няма стереокартина. Има ли изход без промяна на конструкцията - магнитен екран, ... Защото ако няма - става сложно...
Пуснато на: Вто Фев 10, 2009 5:35 pm Заглавие:
...или поне обърни единия на 90' за да станат полетата им перпендикулярни, а не както са сега - успоредни...
Пробвай така, и ако не постигнеш необходимия резултат, ще трябва наистина да ги раздалечиш.
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 11:57 pm Заглавие:
Отново пиша с развитието на Лофтин - Уаит-а, струва ми се този път за последно.
От последния път се случиха много неща. Първо намерих две студени спойки, след това установих че съм направил боза с масата - запоил съм активния към масата на изходните чинчове и обратно от което се беше загубила стереокартината. След като оправих масата стереокартината се върна на мястото си, и колкото и чудно да ми се вижда двата изходни не се прослушват. Пробвах с вадене на чинчове...
Послущах Rumen Suvandjievи сложих веднага след захранването 10 микро МБГО (не намерих по-голям) . Ниските се позагубиха - те и без това бяха в повече, но се вдигна и нивото на брума. Утихна след още 47 микро електролитен в паралел. Вярно сдобих се и с малко ниски, но определенозапочна да звучи по ясно и отчетливо. 220те микро отидоха след дросела.
на този етап съм доволен от резултата. ще продължа да доработвам, когато си намеря по-добри трансформатори и разбира се си купя ЕЛ34 (вдин проятел китарист ше ми даде 2 за да пробвам. Дотогава ше си го слушам с удоволствие както си е...
Благодаря на всички които ми помогнаха и посъветваха, това беше първия ми такъв проект.
Сега отивам да спя защото утре ме чака сглобяване на хапче...
Пуснато на: Сря Фев 18, 2009 8:31 am Заглавие:
vmladenov написа:
Послущах Rumen Suvandjievи сложих веднага след захранването 10 микро МБГО (не намерих по-голям) . Ниските се позагубиха - те и без това бяха в повече, но се вдигна и нивото на брума.
Корпусите на МБГО са стоманени. Запой корпуса с къс дебел проводник към масата на захранването и брумът ще намалее.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети