Bulgarian Audiophile Society
Добре дошъл, непознат! Можеш да се регистрираш безплатно тук!
Имай предвид, че този форум не е за начинаещи!

Навигация
·Начало
·Форуми
·Публикувай статия
·Моят акаунт
·Upload
·Download
·Архив
·Връзки
·Класация
·Теми
·Gallery Галерия
·Нова Галерия
·Конвертор на кирилица

Реклама

Онлайн магазин

Галерия
·Галерия
·Енциклопедия
·Пропаганда

Реклама от Google

Login
Псевдоним

Парола

Не сте се регистрирали?
Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име

Forums

Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 Форума на БГАУДИО се премести на нов адрес.
 продавам CD Philips CDC 745 за 40 лева
 Philips CD960
 Продавам две 6" ви басчета
 Продавам дек Technics RS-BX404
 Продавам тунер Technics ST-G460
 Как го прави Олег Рулит
 Продавам транзисторен ресивър JVC за 140 лева
 Купувам лампомер TESLA BM215A
 Продавам усилвател със субуфер 8" Megavox
 Пусни своя глас!Бъди пич!Бъди Българин!
 разпродажба 12",15",18" говорители
 Използване на 24 битов сигнал в SpectraLab
 Търся Fostex fe 126
 Китосване или рязане ?
 МОЯТ ПОСЛЕДЕН ЛАМПОВ УСИЛВАТЕЛ
 Продавам активен суб Harman/Kardon с дефект
 Пустите му АМЕРИКАНЦИ
 Подкрепете и този форум...

bgaudio.org Forums

www.bgaudio.org :: Преглед на тема - Royal Raymond Rife
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   Потребителски групиПотребителски групи   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Royal Raymond Rife
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 57, 58, 59  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stoyanov
чете

Местожителство: Sofiya

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2009 9:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно апаратура за обратна връзка.
Като начало ще споделя на какъв принцип според мен трябва да работи апаратурата.
Разбира се всичко подлежи на дискусия на проверка и корекции,. Поради това ще съм благодарен за всички критики, и тези които са основателни и тези които мога да оборя.
За икономия на време все пак е нужно да се направят предположения /или да се използват готови изследвания/, които да дадат възможност за стесняване на обхвата на честоти които да се изпробват. Добре е да има поставена диагноза, подкрепена със съответните материали /за контрол/. Необходим е предавател, действащ с честота от нула до 20 MHz. Сигналът не бива да е с голяма амплитуда, достатъчно е да може да позволява бавно обхождане на обхват около предполагаемата честота. Трябва да се избегнат честотите между 1520 и 9460 KHz за които се предполага, че са резонансни за човешките клетки. Предавателят трябва да се постави от едната страна на тялото, а от другата да се постави датчик и приемник, регистриращ сигнала на предавателя преминал през човешкото тяло. Колебая се какъв отчитащ уред ще бъде подходящ, за да се измери или регистрира по- добре промяна в сигнала, при евентуално настъпил резонанс. Ако такъв настъпи най-елементарното е да се увеличи амплитудата на сигнала на предавателя и той да доведе до разрушаващ резонанс. Тогава е възможно отново да се обходи тази честота и да се констатира какъв е ефекта /унищожен ли е атакувания обект/. Според мен този метод може да се използва с плазмена лампа, с контактния метод и с електромагнитно излъчване. Наистина не е важен метода по който се получава механичен резонанс /от какъв източник/ важно е да се предизвика този резонанс. За предавателите достатъчно се знае и се изписа. Обхождането става дори автоматично с FREX-а или със SG200. Новото в момента е регистрирането на настъпване на резонанс със съответен приемник. Все пак това е възможно – при ядрено-магнитния резонанс с датчик, усилване на сигнала и обработка се регистрира отместване на водородните диполи при резонанс. Смятах да ползвам по аналогия електронния гриддипметър, който регистрира пропадане на сигнала при настъпване на резонанс с определана честота.
Наистина не съм сигурен в резултата, но целта си заслужава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gogo55
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Вто Фев 24, 2009 10:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

stoyanov написа:
Предавателят трябва да се постави от едната страна на тялото, а от другата да се постави датчик и приемник, регистриращ сигнала на предавателя преминал през човешкото тяло. Колебая се какъв отчитащ уред ще бъде подходящ, за да се измери или регистрира по- добре промяна в сигнала, при евентуално настъпил резонанс.

Наистина не съм сигурен в резултата, но целта си заслужава.

Предполагам че синхрометъра описан от кларк ще свърши работа?

Тези дни направих по поръчка един комбиниран генератор на импулси и синхрометър в една обща кутия.
Сега ще вградя един синхрометър и в моя си генератор,първия дето направих и после остава подходящ усилвател на сигнала така че да светна лампата.

Очаквам и лампата да ми пристигне скоро Very Happy Very Happy Very Happy
Така че ще направя тестовете едновременно и по двата метода,а за обратна връзка мисля да ползвам синхрометъра.

Мене сега ме мъчи въпроса дали човешкото тяло трябва да е легнало и лъчите на лампата да са вертикални,или тялото вертикално и лъчите хоризонтални?Ако е първия вариант дали лампата да е над тялото или под тялото,тоест дали да свети нагоре или надоло?Земното магнитно поле не оказва ли някво въздеиствие, и не трябва ли да се взима под внимание?Ако си светя в къщи по няколко часа на ден дал комшиите няма да вземат и те да светят като крушки или да им се изправя косата примерно Laughing ?До колко е безопасна светлината от лампата?
Върнете се в началото
nespokox
чете

МнениеПуснато на: Нед Мар 01, 2009 7:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е зле да обърнем внимание и на техниката на безопасността.Имам основание да смятам,че използването на голи метални електоди може и да не е съвсем невинно-поглеж ти влезли няколко хиляди милиона молекули бакър в кръвта.Във физиотерапията електродите се поставят в торбички от бархет,добре намокрени с топла чешмяна вода- тя има достатъчна
проводимост.Така се подобрява и равномерността на плътността на тока по повърхността на електрода ,освен това контактното съпротивление електрод
-кожа по-малко зависи от натиска.След работа тези торбички се изваряват
продължително във вода за повторна употреба.
Върнете се в началото
Gogo55
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 11:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда,кларк е писала в книгата си за това и препоръчва електродите да са обвити с намокрена хартиена салфетка.
ПС:Търся някъв микроскоп с който да може да се види няква гадинка...
Върнете се в началото
Gogo55
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Вто Мар 03, 2009 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах и една обикновенна кварцова UV лампа да светна с честотния генератор със подходящ усилвател към него,докато чакам оригиналната лампа на Райф,и за настройка на електрониката.Плазмата се получава идеално-за сега до 1,2МХц и то при дължина на тръбата от 1,4 метра.Малко над 1,3МХц почват проблемите с електрониката която съм използвал.Как да е електрониката е лесна до 20МХц. се продава свободно по европата и ще дойде най-вероятно от чужбина което ще даде известно забавяне, но не е проблем.
Големия проблем си остава обратната връзка,и наличието на подходящи безопасни гадинки,който да може да се виждат как реагират.

ПС:Дарт Вейдър ряпа да яде с неговия джедаиски меч-таз плазма е доста по ефектна като зрителен ефект Laughing Laughing Laughing а сега реално-трепе разни микроби когато е UV.C, и тен се хваща ако е UV.A или UV.B.Наличието на подходящи медицински очила за предпазване на роговицата на окото е задължително според мене,и според медицината.
Върнете се в началото
oberon4011
чете

МнениеПуснато на: Вто Мар 03, 2009 5:46 pm    Заглавие: Oberon Отговорете с цитат

Kiril Kirilov написа:
edliny написа:
За Kiril Kirilov: Казваш, че имаш лампа. А може ли да кажеш как се сдоби с нея. Или тези твои приятели как са се сдобили с лампите си?

Помолих един друг приятел, който също е ентусиаст в областта и който има достъп до инсталация за производство на рекламни тръби, да направи няколко екземпляра... Правихме опити с различни по налягане тръби, както и с различни по форма...

Изобщо не сме стигнали до края, но устройствата въздействат... В хода на експериментите можеш да го потвърдиш и за себе си, ако правиш такива.

Абсолютно съгласен съм, че най-истинската обратна връзка може да бъде с някакъв диагностичен прибор и в случая, ако имаше лекар, привърженик на нестандартните подходи в лечението, особено с достъп до мощни микроскопи - би било за всички от голяма полза Smile

Мисля си, че ако някой има достъп до друга диагностична техника като "оберон"-концепциите или например Кирлианово диагностициране, също би могъл да окаже безценна подкрепа по отношение на обратната връзка при лъчева терапия...

Здравейте,

Чета дискусиите във форума. Те предизвикват голям интерес. Аз самият ползвам от 3 седмици зепер по класическата схема на Кларк. Имам определен резултат, потвърден с апаратура Оберон 4011.

Притежавам този модел апаратура и съм готов да откликна на вашият призив за сътрудничество.

За контакт: 0878454890 или pepys@mail.bg
Върнете се в началото
Gogo55
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Съб Мар 07, 2009 2:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

След поредната безсънна нощ съм до тук:

след едноминутно светене в стаята има някъв мирис подобен на озона ама не точно.
Върнете се в началото
nespokox
чете

МнениеПуснато на: Съб Мар 07, 2009 1:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пак добре,че не е на сяра Twisted Evil
Върнете се в началото
nespokox
чете

МнениеПуснато на: Съб Мар 07, 2009 2:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На когото му се чете на руски за Запер-експириенс
http://veche.stezya.ru/index.php?showtopic=52&st=0
Върнете се в началото
mushmurok555
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Съб Мар 07, 2009 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Gogo55, браво, лампата ти е същата като на Рей!

Ето за сравнение:

Ще постигнеш и същият резултат.

Аз смятам да пробвам с енергоспестяваща крушка, вътре има и живак - да пали на по-ниско напрежение, а има и луминофор - ще предпазва от ултравиолетово лъчение.

Абе в крайна сметка плазма да е, какво значение има как ще я получим Very Happy

-------------------------------
Върнете се в началото
Gogo55
чете и пита
чете и пита

МнениеПуснато на: Съб Мар 07, 2009 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mushmurok555 написа:
Gogo55, браво, лампата ти е същата като на Рей!

Мерси,приятно е да бъдеш похвален след положен труд!
За резултатите ще видим,сега ще почна с тестове.Пак ще отидат няколко месеца в безсънни нощи за настройки и опити,но целта си заслужава!
Върнете се в началото
nespokox
чете

МнениеПуснато на: Съб Мар 07, 2009 10:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво,ГОГО!От днес нататък ще пиша името ти с големи букви защото си голяма работа.
Надявам се да внимаваш,че това е територия за сталкери.
Умната!Ако не-русата.
Върнете се в началото
nespokox
чете

МнениеПуснато на: Съб Мар 07, 2009 10:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мушморок,мушморок,не става само с писане........
Има живак /както във всяка луминисцентна лампа/за да се реализират оптимални условия за тлеещия разряд,който излъчва UV лъчи,които пък
луминофора/бялото/преобразува във видимия спектър.Стъклото е обикно-
вено та тези UV да не напускат затвора.
И те тка.Нема плазми.Не и в енергоизгарящите крушки.
Върнете се в началото
mushmurok555
има известен опит
има известен опит

МнениеПуснато на: Нед Мар 08, 2009 12:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

nespokox,

Не ми обяснявай че 2 и 2 е равно на 4, къде има плазма и къде не, ами вземи си потърси някой друг форум за Зепери и Кларк, че тук темата я пише там горе.

-----
Върнете се в началото
nespokox
чете

МнениеПуснато на: Нед Мар 08, 2009 7:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

"Аз смятам да пробвам с енергоспестяваща крушка, вътре има и живак - да пали на по-ниско напрежение, а има и луминофор - ще предпазва от ултравиолетово лъчение.

Абе в крайна сметка плазма да е, какво значение има как ще я получим"

Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    www.bgaudio.org Форуми -> ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 57, 58, 59  Следваща
Страница 53 от 59

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети