Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
D.Kolev BG Audio Team™
Регистриран на: Aug 10, 2004 Мнения: 1467 Местожителство: В.Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 05, 2008 2:23 pm Заглавие: |
|
|
еми тя сама няма да светне. виж на първата картинка, примерно първо маркираш usb audio dac и му даваш enable после маркираш out и даваш select, тогава трябва да светне. |
|
Върнете се в началото |
|
|
altium трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 11:20 pm Заглавие: |
|
|
Пробвах ASIO с Foobar, действително оказва значение и звученето става много по-естесвено, чисто и приятно.
Имам доста проблеми с ASIO драйвера обаче. Винаги се чува пукане, дори и след всевъзможни комбинации с латентностите в ASIO и Foobar.
Ползвам sound card Yamaha 754 с Windows драйвер и после с оригиналния си драйвер за нея. Всички инсталации съм ги направил абсолютно правилно, добавил съм ASIO output в Foobar, разпознава картата (в зелено) и т.н.
Понякога свири (с пукане през 1 сек.), но в повечето случаи ASIO output-а във Foobar не изкарва звук и каго погледна в настройките на ASIO драйвера, се оказва, че изходът на аудиокартата ми не е активен и не е в зелено.
Тоест бил е активен след зареждане на операционната система, но впоследствие изходът на аудио картата бива зает от друг процес (например Skype).
Тестът с двете тонални набирания (при разпозната от ASIO звукова карта и добавен AISO output в Fоobar) се провали - в началото се чуват двата тона, след средата обаче изкарва боза от шумове, от което смятам, че има несъвестимост на звуковата карта с този драйвер.
Какво може да се направи в случая? |
|
Върнете се в началото |
|
|
D.Kolev BG Audio Team™
|
|
Върнете се в началото |
|
|
kirk чете
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте!
А поддържа ли 96кhz ASIO, защото в момента съм с него,foobar и pcm2706 и не може да свирне едни флакове които са правени със семплинг 96кhz?
Има ли някакви по специфични настройки,ще съм благодарен ако някой знае нещо по този въпрос |
|
Върнете се в началото |
|
|
peshovec чете и пита
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 4:55 pm Заглавие: |
|
|
стана ми интересно. в wikipedia-та пише, че mac os linux не са засегнати от latency на миксер...
Някой с windows, дали може да прослуша и сравни, плейнато през win, win s asio, и през linux ? (ако няма dual-boot, може да ползва live-cd(dvd) ) |
|
Върнете се в началото |
|
|
D.Kolev BG Audio Team™
|
|
Върнете се в началото |
|
|
bambal чете
|
Пуснато на: Сря Яну 14, 2009 7:26 pm Заглавие: Re: ... |
|
|
Dman написа: | ...ето и още един важен тест, пускаме файла udial.wav , тряба да се чуват абсолютно чисти двата dial тона, без оцветка.
В противен случай имаме грешки от закъснения, от sample rate конверсия, от неустойчивост на високочестотен клипинг (и тенденция към самовъзбуждане естествено) които се проявяват като интермодулационни компоненти във високите честоти, понякога и в "издърпване" на нивото на фоновия шум нагоре.
http://www.jimmyauw.com/wp-datajim/junk/udial.zip |
Малко е стара темата, но днес направих един опит: записах тоя файл на audio CD и го пуснах на Denon DCD 655. Много се учудих когато се чу с "оцветките" и излишните шумове, все едно е без ASIO на звуковата ми карта. Това означава ли че player-a не е добър? |
|
Върнете се в началото |
|
|
viderBit чете
|
Пуснато на: Нед Яну 18, 2009 10:17 pm Заглавие: Здравейте. |
|
|
Това е първият ми пост в този форум.
Моля да ме извините ако съм малко неадекватен.
Сега по темата.
Имам вградена sound-карта Realtek HD 7.1(ALC883).
На оптичния(SPDIF) изход съм закачил Samsung HT-UP30.
(само не ме подигравайте за горния ред)
Исках PC-то директно да подава на SPDIF port-a музиката и по този начин да не "замазва" звученето.
Равносметка:
I. Foobar2000 + ASIO 2.9= wav-a имаше два ясни тона + 4 отчетливи тона и заедно с тях един много висок тон(~ 19-20kHz) + пукания (4-5).
II. Foobar2000 + KS 1.2.2 + 16bit = wav-a имаше два ясни тона + 4 тона и заедно с тях честотния "звън".
III. Foobar2000 + KS 1.2.2 + 24bit настройка= wav-a имаше два ясни тона + 4 отчетливи тона и заедно с тях същич висок тон(~ 19-20kHz), и нямаше пукания!
Всичко съм спазил от първата страница при инсталирането и настройката на ASIO-то.
И тук конкретният ми въпрос е: минат ли е теста с третия вариант или и този висок тон съпътстващ 4-те отчетливи тона, не трябва да го има.
П.С: Оправих го и ASIO-то. Дигнах буфера до 1024.
Появи се нов въпрос. Защо не ми се появява SPDIF out-та както е във мануела на ASIO-то.
Ето шот от моя АSIO4ALL Settings тук |
|
Върнете се в началото |
|
|
altium трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 1:02 am Заглавие: |
|
|
D.Kolev написа: | виж дали опцията thread priority е сложена на time critical.
440Hz , пробвай да оставиш уиндоуските драйвери, а не тези с които идва звуковата и тогава да сложиш асиото. |
За кое точно става дума?
Иначе пробвах новата версия с Foobar + плъгина за него, ефектът се усеща, има известна разлика спрямо драйвера на Yamaha. Звукът е по-кристален и динамичен и това проличава при по-качествени записи.
С default настройките на Foobar и Asio се чуват пукания.
Играх си с Asio bufer size, default е 512 samples, стигах до максимума, пуканията намаляха, но не се изчистиха. В Output на Foobar също има bufer size. По подразбиране е 1000ms, пробвах с всякакви стойности до максимума, пуканията пак не изчезнаха.
Появи се много грозен бъг: при пускане на песента се чува само левият канал, десният се появява след като преместя плъзгача на песента на Foobar.
Пуканията се оправиха засега... след 10-тия рестарт и преместване на буфера на Asio до 1024 и този на Foobar до 2120.
Тестът с udial.wav беше успешен.
Звукова карта - Yamaha 754, OS - Win Xp. Ползвам само Losless записи. |
|
Върнете се в началото |
|
|
viderBit чете
|
Пуснато на: Вто Яну 20, 2009 6:17 pm Заглавие: |
|
|
Относно моята Realtek HD (ALC883) + Samsung HT-UP30. Разрових се малко и намерих следното.
Създателя на ASIO4ALL™(да е жив и здрав), та той пише че последния читав драйвер от разработчиците на Realtek е WDM 1.61.
С негова помощ + ASIO4ALL стигнах до заветните 128 Samples(2.90ms) - това е възможно най-ниската стойност на ASIO Buffer-a за ALC883 без пуканки.
Сега съм с Foobar2000/Winamp 5.5 + ASIO4ALL 2.9beta5.
Има ли по-добър начин за слушане на музика с тази конфигурация.
Става дума от софтуерна страна. Моля за вашето мнение.
Ако има нещо по-добро дайте съвет.
Благодаря предварително.
Ето скрееншот от Realtek Settings + ASIO4ALL Settings. |
|
Върнете се в началото |
|
|
D.Kolev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Яну 30, 2009 4:43 pm Заглавие: |
|
|
ами поне аз не съм открил по-добър начин за слушане на музика от компа. ако имате проблеми е хубаво да се разровите из форума на асио-то. то е ясно че без бъгове не може, но автора не спи |
|
Върнете се в началото |
|
|
e_manuele има опит
|
Пуснато на: Пет Яну 30, 2009 10:36 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте .
В момента съм с DAC-a на Fenkiller и :
1. Уинамп 5.5.4 + асио 2.9 + плъгина за Уинамп асио 0.70 и размер на буфера 64 Samples и нямам пукане , за разликата в звученето просто нямам коментар .
2. Foobar2000 + asio 2.9 + плъгина за фубар-а също на 64 Samples и нямам пукане но с фубар-а се чува по-слабо някой да има идея защо ?
В допълнение искам да кажа че с Уинамп се чува някакъв лек шум при 4-рите честоти , докато с Фубар не забелязвам такива призвуци
Поздрави . |
|
Върнете се в началото |
|
|
e_manuele има опит
|
Пуснато на: Нед Мар 15, 2009 10:16 pm Заглавие: |
|
|
Горещто препоръчвам да се използа така асио ... и ако може наякой да сподели впечатления .
[img]http://www18.zippyshare.com/thumb/4407447/file.html[/img] |
|
Върнете се в началото |
|
|
didko2 чете
|
Пуснато на: Пет Май 01, 2009 11:44 am Заглавие: |
|
|
Само да попитам, този ASIO BUFFER SIZE не е ли от значение само при music production (за по-бърза реакция от страна на оборудването при намеса на човека) . Ако използваме системата за playback на музика какво значение има големината на буфера? |
|
Върнете се в началото |
|
|
|