Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Чет Окт 16, 2008 11:44 am Заглавие:
Много, и отлично свършена работа за което поздрави!
Предстои ми минаването по същия път с изработката на усилвател с 2А3,
и срещам затруднение единственно с капака на захранващия траф (другите са преодоляни с твоите мъки и неволи
)
Може ли малко информация за твоите,и насока към хората които биха могли да го изработят (при възможност разбира се)
Ще се радвам и аз да им благодаря в бъдещата ми тема за моя усилвател!
Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 4:40 pm Заглавие:
Horna написа:
Много, и отлично свършена работа за което поздрави!
Предстои ми минаването по същия път с изработката на усилвател с 2А3,
и срещам затруднение единственно с капака на захранващия траф (другите са преодоляни с твоите мъки и неволи
)
Може ли малко информация за твоите,и насока към хората които биха могли да го изработят (при възможност разбира се)
Ще се радвам и аз да им благодаря в бъдещата ми тема за моя усилвател!
Йоан Петров и Стелиян Стоянов - мерси за капаците....
Това съм написал като благодарности към тези които ми помогнаха...
Пиши им на лично.... _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 7:13 pm Заглавие:
konopa написа:
Много добре изглежда .Единствено електролитите не ми харесват.
Не знам , дали е правилно точно тук да попитам , но има ли някой против тези електролити ? Имам към 40 броя-немски 450-500волта/50мкф . Нито един от тях няма капацитет под 50мкф (мерено с LC - метър , въпреки преклонната си възраст . Новата ми RIAA , в старата къщичка , е с такива и се представят много добре .
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 6:54 am Заглавие:
офтопик:
Цецо, я ми пусни едно лично с координати да ги видим тия кондери... _________________ Inspiration Audio IDS AG Department of High Tension Works
@Marian Lozev
1. Усилвателчето радва.
2. Може ли да споделиш с нас схемата по която е изработен, технически характеристики, както и частите използвани за нарпавата на този усилвател.
3. Имам силното желание да притежавам усилвател с ГУ50 но с по голяма мощност - нещо в рамките на 2Х100 вата.
4. За тези лампи ме открехна баща ми, за което съм му благодарен
5. Каква бюджетна рамка да си отделя за подобен усилвател на тоз който си изработил но с мощнос описана в точка 3.
6. Ако лампите ГУ50 не са подходящи за толкова мощен усилвател колкото ще ми трябва на мен моля препоръчайте Лампи с живот близък до този на ГУ50...
7. Извини ме че говоря на ти без да те познавам но не можах да намеря точното изразно средство с което да се обърна.
8. Мерси предварително за отделеното внимание.
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 10:22 am Заглавие:
KoLsPiRatoR написа:
2. Може ли да споделиш с нас схемата по която е изработен, технически характеристики, както и частите използвани за нарпавата на този усилвател.
Базовата схема можеш да намериш ТУК
Подробности по реализацията - ТУК
KoLsPiRatoR написа:
3. Имам силното желание да притежавам усилвател с ГУ50 но с по голяма мощност - нещо в рамките на 2Х100 вата.
Преди всичко трябва да поясня, че в нашия сайт преобладават еднотактните (SE) конструкции с мощност, рядко надхвърляща десетина вата. Причината за това е насочеността на повечето участници към чувствителни озвучителни тела.
Разбира се, ако държиш на стоте вата, ето ти такава схема с ГУ-50:
Със същата лампа може да се реализира усилвател, способен да работи добре с нискочувствителни озвучителни тела, без да е необходима трицифрена мощност. Такъв проект е описан ТУК
KoLsPiRatoR написа:
6. Ако лампите ГУ50 не са подходящи за толкова мощен усилвател колкото ще ми трябва на мен моля препоръчайте Лампи с живот близък до този на ГУ50...
Изработката на качествен еднотактен усилвател с мощност над 10W не е лесна задача, а проектът би изисквал сериозен четирицифрен бюджет. Въобще не е зле да си помислиш за какво толкова ти трябват тези 100W.
Пуснато на: Сря Яну 21, 2009 5:29 pm Заглавие:
Румене,мерси за изчерпателният отговор....
KoLsPiRatoR,да попитам-за какво ти е тази мощност 100 вата лампови,сподели каква ти е акустичната система,на какво ще слушаш този усилвател?ГУ-50 ми изкарва 4 вата,но никога не ги ползвам.При 2 волта входящ сигнал си става една дискотека,а и плочата на апартамента ми се клати.
Отедлно искам да ти благодаря,че харесваш моя външен вид на усилватевля ми.Ще е добре и да го чуеш.
ПС: Попълни си в профила от кой град си,коя държава. _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Пуснато на: Съб Мар 21, 2009 1:00 am Заглавие:
Ето и новите крачета за черната ми машинка ..
Тези прост ми харесват за това ги качвам...
_________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети