Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
asen_v_k чете и пита

![]()
Регистриран на: Aug 29, 2008 Мнения: 140 Местожителство: Padova (Italia)
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 12:45 pm Заглавие: Pioneer или Denon |
|
|
Здравейте,
Бих искал да ви попитам за съвет кой усилвател да избера, възможностите са следните:
Pioneer A-616 Reference Serie
Pioneer A-656 Reference Serie
Pioneer A-676 Reference Serie
Denon PMA-860
Denon PMA-425R
Или някой Marantz до 200 евро в ебай......
Деноните са оптикал клас А и до 15 вата работят в клас А.
Пионерите имат патентован чип с който се доближават до клас А.
ЦД то ми е Pioneer Reference Serie, колоните са 100Ватови Indiana Line DJ310 Serie с 10 инчов бас.
Благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Em1l чете

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 2:47 pm Заглавие: |
|
|
Моя усилвател е Denon PMA-425R и няма никакви проблеми харесва ми и звука и всичко.Не мога да ти го препоръчам защото не съм пробвал другите иначе денона не е лош |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DLS трупа сериозен опит

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 2:57 pm Заглавие: |
|
|
Aз бих избрал Pioneer. Denon-ите свирят много "наточено" за вкуса ми  _________________ CarAudio-bg.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
magic1 чете

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 3:25 pm Заглавие: |
|
|
Denon PMA-860 е добър усилвател. Заради него продадох Pioneer A -777. Имал съм и Pioneer A-656 също не ми хареса. Denon PMA 860 / 1060 са много добри като изпълнение и звук, който и от двата да вземеш ще останеш доволен. Единственият им недостатък е липсата ДУ. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 3:38 pm Заглавие: Re: Pioneer или Denon |
|
|
asen_v_k написа: |
Деноните са оптикал клас А и до 15 вата работят в клас А.
|
Ех, отдавна ми се ще някой да ми онясни какво е оптикал клас А. Това нещо като оптичния тюнинг ли е? Дето прави Москвича да прилича на Порше? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asen_v_k чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 3:45 pm Заглавие: |
|
|
Оптикал клас А бил някакъв оптрон който регулирал биаса на стъпалата.
До 15 вата работели в клас А а над 15 вата в клас АБ. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asen_v_k чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 3:46 pm Заглавие: |
|
|
magic1 написа: | Denon PMA-860 е добър усилвател. Заради него продадох Pioneer A -777. Имал съм и Pioneer A-656 също не ми хареса. Denon PMA 860 / 1060 са много добри като изпълнение и звук, който и от двата да вземеш ще останеш доволен. Единственият им недостатък е липсата ДУ. |
Е че то и Pionerite нямат ДУ поне тези модели.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asen_v_k чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 3:48 pm Заглавие: |
|
|
А за този Pioneer A-701R какво ще кажете?
Има ДУ но не е Референс серия - гледам че прилича на останалите къде ли е разликата? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
magic1 чете

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 4:01 pm Заглавие: |
|
|
Остави ги тези Pioneer. Не са нищо особено освен на килограми. Ако търсиш усилвател с ДУ погледни Onkyo A-9711. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asen_v_k чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 4:44 pm Заглавие: |
|
|
magic1 написа: | Остави ги тези Pioneer. Не са нищо особено освен на килограми. Ако търсиш усилвател с ДУ погледни Onkyo A-9711. |
Точно едно Onkyo искам да сменя от тези над 15 килограма само с транзистори.
Не ме привлича дълбоката корекция на тонкоректора...... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
azaden чете и пита

|
Пуснато на: Вто Мар 31, 2009 11:40 pm Заглавие: |
|
|
КОЛКО ОТГОВОРИ И ВСИЧКО СПАМ! жалко и аз исках да попитам същото ама ясно че няма да стане ясно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nikikoz има опит

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 6:47 am Заглавие: |
|
|
Според мен е много трудно да се даде препоръка за това кой усилвател(а и не само за усилвателите) да си купиш. Първо всеки компонент свири различно в зависимост от това с какво е комбиниран (кабели, източник и колони). Второ, в каква акустична среда се слуша. Всяка стая има свой собвствен "тембър" и като пренесеш музиката от едно помещение в друго разликите могат да бъдат огромни. И трето, каква музика ще се слуша на търсения компонент. Не виждам как без да са изброени и трите описани от мен неща може да се очаква адекватен съвет. Последно но вероятно и най важно, които иска да купува нещо трябва да се опита да слуша максимален брой от търсените компоненти(по възможност в домашна обстановка) и да прецени кое му харесва най много. Както се казваше в една реклама...Само с питане не става, трябва и слушане
Според мен едва когато се спазят описаните от мен препоръки може да се зададе аргументирано питане към хората с по сериозен опит във форума. _________________ Единственото на което вярвам са ушите ми... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
azaden чете и пита

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 2:14 pm Заглавие: |
|
|
така е-и ти си прав! но за съжаление много хора купуват аудио без да имат възможност да чуят и преценят-просто няма друг начин в повечето случаи!!! наистина подобен съвет става или не става е много трудно да се даде,но поне най-общи впечатления от конструкция и изпълнение на схемите.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 2:51 pm Заглавие: |
|
|
asen_v_k написа: | magic1 написа: | Остави ги тези Pioneer. Не са нищо особено освен на килограми. Ако търсиш усилвател с ДУ погледни Onkyo A-9711. |
Точно едно Onkyo искам да сменя от тези над 15 килограма само с транзистори.
Не ме привлича дълбоката корекция на тонкоректора...... |
Ако наистина сегашният ти усилвател тежи над 15 кг и е транзисторен, по-добре не мигрирай към съвременен полупроводников усилвател от класовете, които си посочил... По скоро може би нещо на 47 Labs.
Защо не опиташ да елиминираш само тонкоректора му, вместо да взимаш по-слаб усилвател заради това? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Димитър Димитров чете и пита

|
Пуснато на: Сря Апр 08, 2009 12:05 pm Заглавие: |
|
|
Като стана дума за Onkyo...аз имам А8150.Усилвател в средния клас, транзисторен.Имах възможността да го сравня и с други усилватели при едни и същи условия:източници,ОТ,стая за слушане.Впечатленията ми както и на мои приятели са, че се представя много добре за класа си и парите.Взех го преди повече от година за 160 лв.Препоръчвам ти го, не че е мой и е "най-добър", но поне е изпитан.Виждал съм по-горния модел А8170, който е с по-наточен.По-хубави кондензатори,траф,транзистори и т.н. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|