Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
asen_v_k чете и пита

![]()
Регистриран на: Aug 29, 2008 Мнения: 140 Местожителство: Padova (Italia)
|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 11:26 am Заглавие: препоръчайте среденочестотен говорител. |
|
|
Някой може ли да препоръча средночестотен за срез от 500 до 5000 херца с чувствителност над 90 децибела и над 30 вата размер до 13 см и да е задължително 4 ома.
Благодаря. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
haralanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 5:41 pm Заглавие: |
|
|
Защо е задължително да са непременно 4 ома и колко ти е бюджета за търсените говорители? _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asen_v_k чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Сря Апр 01, 2009 5:58 pm Заглавие: |
|
|
haralanov написа: | Защо е задължително да са непременно 4 ома и колко ти е бюджета за търсените говорители? |
Защото другите говорители са по 4 ома и филтърът е вече нагласен на 4 ома срез 500/5000 така че искам само да го сменя.
Като бюджет съм определил макс 100 евро за двойка говорители, то е вярно че средите са важни говорители може би най важните в едно ОТ но не мога да заделя повече....
8 омови има много и то все добри говорители но 4 омовите са кът... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2009 9:49 am Заглавие: |
|
|
Оставам с впечатление, че вече си имал такива говорители.
Какви са били предишните говорители?
Не може ли да се ремонтират?
Бъди по-конкретен. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Последната промяна е направена от Borislav Stankov на Чет Апр 02, 2009 10:34 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asen_v_k чете и пита

![]()
|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2009 10:00 am Заглавие: |
|
|
Borislav Stankov написа: | Какви са били изгорелите говорители?
Не може ли да се ремонтират? |
Не са изгоряли просто модвам една тонколона понеже не ми харесваше как свири фабрично, има няколко въпроса които съм задал във форума.
Смених филтъра с готов и правя проби само със слушане понеже се опитах да меря но нищо не се получава, поръчах микрофон за измерване но сигурно ще дойде след месец.
Производителят ми изпрати схемата на филтъра но не успях да определя на кои честоти са срязани високоговорителите а по груби сметки има дупки на срез и то точно там където имам съмнения на слух.
След това с фабричният филтър мидбаса изкарва някакъв звук около 200 херца дето е отвратителен и затова трябваше да отрежа баса и средния (мид баса) на 500 и с този срез свири много добре от към ниски.
Сега ОЗ се напъва на цигулки и на металика особенно на металика изкарва някакви странни звуци, според мен цигулката е най силна на 4000 херца.
Проблема остана в мид баса понеже не мисля че може да свири 5000 херца и за това искам да го сменя директно за да нямам съмнения.
Ако някой има желание и възможност да сметне параметри на говорители на по старият филтър ще ви бъда много благодарен .....
Ето тук съм правил един жалък опит да сметна параметрите на високоговорителите:
http://www.postimage.org/image.php?v=PqFXRtr |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Апр 02, 2009 10:53 am Заглавие: |
|
|
Човече помолих те да бъдеш по-конкретен. Каква е тонколоната, какви са говорителите които имаш - просто опиши по-подробно проблема.
А междувременно виж това интересно четиво:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name=News&file=article&sid=3 _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|