Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Removed
|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:23 pm Заглавие: Aleph 3 DIY |
|
|
Ето че след три месеца най накрая сглобих Алефа, дето му се канех от януари месец. Изработен е с мачвани транзистори на IR с разлика в праговите напрежения в третия знак след десетичната запетая. Захранва се с +/-25V С две отделни намотки на тороидалния трансформатор и отделни грецове и кондензатори (по 60 000uF) за всеки канал. Трафа e с отвод на първичната за 220 и 230V. Като си залепиш ухото за бокса, не се разбира включен ли е или не, когато няма сигнал (никакъв шум или брум). Кутията му е изработена изцяло от алуминии, който както и радиаторите е анодиран и елоксиран в черно.
Използвал съм за входа чинчове Neutrik.
Пускам темата за хората, кото се интересуваха ще го бъде ли или не.
Всякакви коментари са добре дошли.
Ето ви и малко фотографии. Не са много добри, обаче не ми се мъкнеше на по-подходящо място.
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Nanko Rusev има сериозен опит
|
Пуснато на: Сря Апр 15, 2009 11:51 pm Заглавие: Re: Aleph 3 DIY |
|
|
Много добро парче алуминий! Поздравления! _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 2:55 am Заглавие: Aleph 3 DIY |
|
|
Поздравления за добре свършената работа до последното болтче!Сигурно и звука му ще е прекрасен! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivo_Hristev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 8:09 am Заглавие: |
|
|
Поздравления за работата! _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
StefanStefanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 8:23 am Заглавие: |
|
|
Поздравления! Много е солиден!
Как свири? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 8:35 am Заглавие: |
|
|
Тъи като моето мнение не е безпристрастно, след Великден ще организираме прослушване и впечатленията на слушателите ше бъдат отразени тук. Доста е ясен във високите, басът е дълбок и стегнат но ми се ще да направим директно сравнение с оригинален Алеф 3. Имам такава възможност, тъи като познавам двама притежатели на такъв. Включително на единия аз му го продадох, а на другия му лекувах внодната двоика IRFD - та защото го бяха пуснали на лампов пред без разделителен кондензатор в изхода. Та от тогава ми се беше зародила идеята да си направя реплика за собствена употреба.
Весели празници на всички във форума! |
|
Върнете се в началото |
|
|
gogo има сериозен опит
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 8:42 am Заглавие: |
|
|
Браво! Така като го гледам, се изкушавам да повторя още един екземпляр и аз (носталгия, какво да правя - отпреди години ми останаха още един комплект платки, радиатори, захр. кондензатори и подбрани транзистори). Aleph3 е по-добре свирещия брат на Aleph5 (не е само мое мнение). |
|
Върнете се в началото |
|
|
Lozanov има опит
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 9:33 am Заглавие: |
|
|
Ха така.
Докато се туткам да ти звънна, ти вече си готов.
За съжаление снимките не ми излизат но се надявам да го видя на живо.
Момчил. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Kiril Kirilov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 9:34 am Заглавие: ! |
|
|
Страхотно устройство се е получило!
Поздравления!
Зен на Нелсън пас ме хвърли в света на високата вярност и бих препоръчал на всеки, който има смелостта да опита! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Lozanov има опит
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 7:00 pm Заглавие: |
|
|
Алефа кацна в нас. Само бих искал да спомена , че masteramp е добър в аудиото но слаб във фотографията. На живо машината изглежда доста по-добре /снимките ми се отвориха/
Относно звука, ще послушам още, ще направя едно две сравнения и ще докладвам, но вероятността да откажа да го върна е голяма |
|
Върнете се в началото |
|
|
krisko92 чете
|
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 10:21 pm Заглавие: |
|
|
Поздравления ! Наистина превъзходна изработка, дано и звукът да е такъв. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Нед Апр 19, 2009 10:22 pm Заглавие: MOSFET усилвател с лампов звук. |
|
|
Благодаря за отзивите.
За тези които се интересуват от философията на този тип усилватели, пускам този линк към PDF файла за модифицирания вариант на усилвателя - Алеф 30. Искам да споделя, че възнамерявам да повторя прототипа в няколко копия (още четири), които ще намерят място като нова тема в търговската част.
В описанието има интересни разсъждения. От страница 5(включително) на PDF - a започва тази вмъкната статия.
Дано информацията да ви бъде интересна и полезна. Сигурен съм, че Стефан Стефанов има всички PDF - и, които стояха на сайта на Нелсон ПАС и може би ги е качвал някъде във форума, но не съм търсил.
Приятно изкарване на великденските празници на всички!
http://www.divshare.com/download/7141416-2f1 |
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Апр 29, 2009 4:31 am Заглавие: |
|
|
Вече има много притежатели на такива усилватели. Защо не се запознаете и обмените мнения и мисли. _________________ "Не съм достатъчно млад за да знам всичко" Б. Шоу |
|
Върнете се в началото |
|
|
|