Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Мар 27, 2009 4:22 pm Заглавие: Lea (dedicated to my beloved dog)
Входна лампа - 6Н9С. Изходна - 6П13С в триодно свързване. Много време ми отне в експериментиране с входната лампа. Минах през доста варианти с различни входни лампи и различни конфигурации/режими. Почти се бях спрял на двустъпална каскадна схема с 6Н8С без катодни кондензатори и с литиева батерия в решетката на първия триод. Като за последно реших да пробвам и 6Н9С в SRPP, но в малко по-необичайно свързване, стандартното изпълнение бе декласирано по звук още в началото на експериментирането ми с този усилвател. Освен това реших да използвам катоден акумулатор, за да елиминирам катодната RC-група и на входната лампа. Резултата надмина очакванията ми - досега не бях чувал подобно звучене от 6Н9С! Изходната - тя е ясна, с фиксирано преднапрежение, без катодна група. Първоначално имах идеята да изцедя повече мощност от тази хич нелоша и доста евтина лампа (стигнах почти до 6 вата), но после се отказах, тъй като се оказа, че в "нормален" режим тази лампа доста успешно би могла да се конкурира по звучене с по-дефицитната и скъпа 6С4С (докато при "изнасилването" се появиха леко дразнещи артефакти и известно напрежение при високите честоти, които уморяваха след по-продължително слушане). Затова се отказах да тормозя лампата и смятам, че не сгреших. Капацитивна връзка между двете стъпала с хартиеномаслен кондензатор. По захранване има входен (за 220V) EMI-филтър, изправянето на анодното е двуполупериодно с fast soft recovery диоди, независимо за всеки канал, както и два отделни електронни дросела. Регулатора на усилването е галетен. За звука - не бих го описал с думи - трябва да се чуе просто, определено има какво да се чуе. Изходните транформатори са със сечение на желязото 7кв.см и дебелина на ламелата 0,35мм, имат общо 6 секции и изходи за 4- и 8-омов товар. Носещата плоче е изработена от лазерно рязан немагнитен крейцван инокс. Финиша е разновидност на венге. При интерес може да се чуе при мен.
Някои параметри:
Максимална изходна мощност (при 1kHz) - 4,8W/4Ohm/channel
Честотен диапазон (при изх. мощност 1W) - 25Hz-20kHz (-0,5dB)
Габаритни размери (ШхДхВ) - 350х250х180мм.
Снимки:
Пуснато на: Пет Мар 27, 2009 4:40 pm Заглавие:
В първия момент си помислих, че си фен на Star Wars
Изглежда чудесно вярвам, че и свири така. _________________ CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
Регистриран на: Feb 26, 2005 Мнения: 510 Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София
Пуснато на: Пет Мар 27, 2009 6:45 pm Заглавие:
Страхотна визия, особенно ми харесва как изглеждат изходните _________________ Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 5:17 pm Заглавие:
Такааа, още един невероятен ден прекаран в Гого, за което най-сърдечни благодарности. Изводите накратко са следните:
Принцеса Леа отвя Thrill Ex и B.E.R. поне според моите възприятия. Въпреки това Трилът се представи страхотно. И двата усилвателя са изключително добри, като лично на мен Трил Ех ми харесва повече като визия, като звук Лея-та си остава моят фаворит. Берчето се представи добре в своя ценови клас, но за съжаление е много назад спрямо Трил и Лея.
Микродетайл, сцена, точно и триизмерно разположение на музикалните инструменти и вокали, всичко беше налично, точно и чудесно.
За хората, които имат свободно време с две ръце препоръчвам посещение у Гого, определено има какво да се чуе и види.
Благодарности още веднъж към Гого за гостоприемството.
Регистриран на: Feb 26, 2005 Мнения: 510 Местожителство: ХАРМАНЛИ ; София
Пуснато на: Чет Апр 16, 2009 9:02 pm Заглавие:
Днес бях на гости заедно с Даниел на Гого. Първо искам да кажа, че бях поразен от прецизното разположение на инструментите на сцената при неговите оупън бафали. Отидох с нагласата трила да бъде моя фаворит ,предвид афинитета ми към 6с4с. Страхотно звучене, останах много доволен.След като Гого пусна Леята просто от един клас са, но са с различен характер. Леята ми допадна повече, по-нежна е то името и го подстакзва, БЕР не ми хареса на фона на другите два, не че е лош усилвател, но просто другите два са по-висок клас доста. _________________ Посетете:
www.aquamania.hit.bg - любителски сайт за акваристика
www.hardware.start.bg - всичко за хардуера на куп
Пуснато на: Пет Апр 17, 2009 8:48 am Заглавие:
Благодаря ви приятели за добрите думи! В общи линии Thrill Ex и Lea са усилватели от един клас (независимо от факта, че Lea е с полупроводниково изправяне на анодното напрежение), но всеки носи свой характер и има свое звучене. Ако мога да ги характеризирам с няколко думи, те ще са следните: Thrill Ex звучи отчетливо, тържествено и ясно (на моменти може би дори нахално ), сякаш казва "вижте ме, не съм ли по-добрият от двата (сравнен с Lea)", на доста хора би се харесал именно той заради тези свои качества, докато звученето на Lea e спокойно и нежно, доста балансирано и в същото време пак детайлно и динамично, когато се наложи. Основната причина за различните типове звучене се корени в драйверните лампи, тъй като и двата вида изходни (6С4С и 6П13С в триодно свързване) са достатъчно линейни и неутрални по звучене. Както се казва - въпрос на вкус. По отношение на добрата сцена и точното позициониране на инструментите (за което обаче и open baffle - конструкцията има доста голям принос) - нормално да е така, все пак и двата модела усилватели са с независими за всеки канал изправители и електронни дросели, които вършат своята работа както трябва (смея да кажа отлично). Очаквайте в скоро време и друг модел open baffle от мен, с друг по-голям широколентов драйвер (12"), но - когато му дойде времето
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 6:36 pm Заглавие:
В момента слушам Леа на моите TL ОТ. И мога да кажа, че най-после дойде ламповият усилвател, способен да накара колоните ми да засвирят истински музикално, вълнуващо. И колкото повече слушам, толкова повече започвам да се влюбвам в звука. Наистина тази Леа бавно, но сигурно започва да превзема сърцето ми.
Няма да повтарям нещата, казани вече от другите. Само ще ги потвърдя.
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 8:38 am Заглавие:
Lozanov написа:
Честито, рано или късно търсенето ти щеше да намери отговор.
Радвам се че стана при Жоро
Е не, все още не е намерен правилния отговор
Ама то не си е и лесно - трудно е да куплираш добре SE без обратна връзка с трилентови ТЛ с ниска (примерно 85-86dB) чувствителност...
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 9:26 am Заглавие:
gogo написа:
Lozanov написа:
Честито, рано или късно търсенето ти щеше да намери отговор.
Радвам се че стана при Жоро
Е не, все още не е намерен правилния отговор
Ама то не си е и лесно - трудно е да куплираш добре SE без обратна връзка с трилентови ТЛ с ниска (примерно 85-86dB) чувствителност...
Гого, личното ми мнение е, че ако имаш неподправено усещане за хармония, веднага ще усетиш истинския усилвател заедно с всичките му "официално измилени" недостатъци
Дори и на нискочувствителни колони Всеки сменен елемент, когато носи нещо повече в системата, дори маскиран от недостатъците на другите във веригата, пак ще си проличи Единственото, в началотот считано за лошо явление е, че "търсещият" скоро осъзнава, че е тръгнал по един дълъг път, по който го очакват още промени и борба с егото
Пуснато на: Пон Апр 27, 2009 2:36 pm Заглавие:
Kiril Kirilov написа:
Гого, личното ми мнение е, че ако имаш неподправено усещане за хармония, веднага ще усетиш истинския усилвател заедно с всичките му "официално измилени" недостатъци
Дори и на нискочувствителни колони Всеки сменен елемент, когато носи нещо повече в системата, дори маскиран от недостатъците на другите във веригата, пак ще си проличи Единственото, в началотот считано за лошо явление е, че "търсещият" скоро осъзнава, че е тръгнал по един дълъг път, по който го очакват още промени и борба с егото
Съгласен съм с теб! То и човека откри ясно разликата - няма спор в това. Но просто не бърза, а може и време да му е необходимо, знае ли човек
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети