Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Dgd BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 3:22 pm Заглавие: |
|
|
За иглолистна дървесина може да се окаже, че старата технология-терпентин+безир е добра.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Апр 06, 2009 10:08 pm Заглавие: |
|
|
Teodor Gugulanoff написа: | Спомни си триъгълниците, с които евентуално си чертал преди години; някои такива екземпляри могат да "засрамят" доста от пластмасовите си събратя  |
Не зная за Цецо, но аз наистина още пазя някъде такъв триъгълник. Минимум на 40 години! Ще се опитам да го намеря и да видя каква е дървесината. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oceanman BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 7:43 am Заглавие: |
|
|
Rumen Suvandjiev написа: | Teodor Gugulanoff написа: | Спомни си триъгълниците, с които евентуално си чертал преди години; някои такива екземпляри могат да "засрамят" доста от пластмасовите си събратя  |
Не зная за Цецо, но аз наистина още пазя някъде такъв триъгълник. Минимум на 40 години! Ще се опитам да го намеря и да видя каква е дървесината. |
Със сигурност-моят е бук(което е странно)... И той датира тям някъде, от около 40 години... Но не зная дали е обработван с нещо... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Audiomaster има сериозен опит

|
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 9:23 am Заглавие: |
|
|
oceanman написа: |
Със сигурност-моят е бук(което е странно)... И той датира тям някъде, от около 40 години... Но не зная дали е обработван с нещо... |
Освен лакирането ли?
Някоя тайна технология за дълголетие на триъгълници от дърво
Бях срещал в едни книжки нещо подобно, обработка с цел точно запазване на дървото за много време. Ама не помня вече къде. _________________ 089 9867 140
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 9:44 am Заглавие: |
|
|
Audiomaster написа: | Освен лакирането ли? |
На моя не му личеше да е бил лакиран с нещо.
Мистерия... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
begemot1 има известен опит

|
Пуснато на: Вто Апр 07, 2009 11:34 am Заглавие: |
|
|
няма мистерия.
в дървото има проводящо лико,дървесен газ и смола.парения бук след 100 години не мърда.заготовките се обработват с пара и се сушат в цикъл.няма остатъчно напрежение в тях ,няма и такъв голям % дървесен газ.дървото не променя формата си.бук и дъб това е истината-може и цер и гледичия който също са от сем.дъбови  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
K.Konstantinov има опит

|
Пуснато на: Съб Апр 11, 2009 8:56 pm Заглавие: |
|
|
Класическо третиранане да дървено изделие е с пчелен восък.Има готови продукти, но се съмнявам в качествто им.Най-добре е с восък от кошера на дядо  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Marian Lozev BG Audio Team™

Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 12:23 am Заглавие: |
|
|
http://www.acoustichorn.com/products/300/300gallery/index.html _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Momchil BG Audio Team™

Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
cecoEL34 има опит

|
Пуснато на: Пон Апр 20, 2009 10:09 pm Заглавие: |
|
|
begemot1 :
бук и дъб това е истината-може и цер и гледичия който също са от сем.дъбови
И бряст :
 _________________ "Deep Purple" e стил на живот . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Georgi_Georgiev има опит

Регистриран на: Nov 18, 2006 Мнения: 134 Местожителство: София/Ловеч
|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 8:51 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте, искам да се включа в темата с няколко въпроса, върху изработката(можеби най-основните ).
1. Някой има ли ядея, долу горе какви обороти на въртене трябва да се гонят? Питам, понеже при по-малки си мисля, че може дървото да се зацепи, а пък по-големи, малко усложняват конструкцията (мое мнение, до сега не съм се захващал с такова нещо, но от доста време ми се върти в главата)
2. Механизмът, който движи ножът. Идеи за направата му. Минават ми идеи, но най-стабилна в "домашни" условия ми се струва - "Магаре", което се движи напред назад по някакви импровизирани релси и нож който да се захваща за магарето, с достатъчно дълго рамо, за съответния рупор, с възможност за движение наляво и надясно.
Поздрави,
Георги _________________ ........ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefanyovev има известен опит

Регистриран на: Apr 25, 2007 Мнения: 113 Местожителство: Студентски град
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
haralanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 2:33 pm Заглавие: |
|
|
stefanyovev написа: | http://azurahorn.com/ |
Стандартни пластмасови рупори. Единственото хубаво при тях е, че ползват контура на JMLC, който всъщност е трактриса с много плавно закръгление на устата. Това е най-удачното решение наистина, но е приложимо само за средночестотни хорни, поради големия диаметър, който се получава. Със сигурност ще свирят много по-различно от естественото дърво, иначе досега да си бях купил готови от ebay... _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Marian Lozev BG Audio Team™

Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 3:15 pm Заглавие: |
|
|
....мисля че темата ще е любима на хората ако в нея става на въпос за рупори подходящи за широколентови говорители какъвто е и нашия стандарт. _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Вто Апр 28, 2009 5:18 pm Заглавие: |
|
|
Мариане, Темата си много добра даже.
Хараланов си има вече изградена концепция за аудиото и въпроса и разсъжденията му по темата са свързани тъкмо с нея.
Ако прецени, може да ни запознае с цялостната си визия. Аз лично от това което съм чел от него и от други хора виждали и слушали системата му имам някаква представа за идеите му, но непълна. _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|