Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
e_manuele има опит
|
Пуснато на: Чет Май 14, 2009 7:26 pm Заглавие: Китосване или рязане ? |
|
|
Пред дилема съм ... Имам да правя едно закръгление ( края на устата на едни хорни ) ... И по точно завоя преди устата ., и тук започва голямото но . Едната стъпка която смятах да правя беше да режа ... мммм около 27 парчета с доста сложна форма да ги залепя едно за друго и да се получи нужното закръгление , но опростих нещата малко , купих си 2 кг. кит за дърво , избрах оптималната права линия изрязах и залепих съответната и с помощта на 2 по малки парчета се получи нещо подобно на закръглението което исках ... само дето няма и едно заоблено място и тук идва ролята на кит-а ще запълвам желаните места ще шкуря и т.н докато се получи закръглението .
Въпросът ми е китът ще се напука ли ? И в допълнение върху него ще се боядисва . И ако да ( т.е. се напука ) има ли някой на територията на варна дето му се играе да реже . Идвам направо с бирата и (квото.. извинявам се за правописа ) каквото трябва .
Последната промяна е направена от e_manuele на Чет Май 14, 2009 7:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nanko Rusev има сериозен опит
|
Пуснато на: Чет Май 14, 2009 7:33 pm Заглавие: Re: Китосване или рязане ? |
|
|
St.Dimitrov ще ти свърши работата перфектно на CNC фреза.
Аз не бих се занимавал със "закръгления" на тези колони, които правиш - Visaton, нали _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
e_manuele има опит
|
Пуснато на: Чет Май 14, 2009 7:36 pm Заглавие: |
|
|
Визатон да , закръглението е за красота не за нещо друго .
Ще се напука ли кит-а ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
poseydon трупа сериозен опит
|
Пуснато на: Чет Май 14, 2009 7:56 pm Заглавие: |
|
|
Най-добрият вариант, който може да се реализира е да се изрежат детайли на СНС или лазер и да се залепят един за друг, като по този начин получаваш каквото загръгление искаш.
Скъпо е, но си струва. По-големият въпрос е тези тонколони, които правиш заслужават ли го. |
|
Върнете се в началото |
|
|
begemot1 има известен опит
|
Пуснато на: Чет Май 14, 2009 9:48 pm Заглавие: |
|
|
вариант 1 :
хенкел лепило и финни трици!!!
правиш си тоя кит и смело напред.
вариант 2:
финни трици и "сирка"-смола за фугиране на ацетонова основа.
забрави да се напука.
С КУПЕШКИ КИТ ЩЕ СЕ НАПУКА
Сирката е за фугиране на паркети и душемета.там има огромно натоварване-защото ходиш отгоре.
в колоните надали ще стъпваш
п.п. дай снимка да се ориентираме-нема начин да нема начин |
|
Върнете се в началото |
|
|
e_manuele има опит
|
Пуснато на: Чет Май 14, 2009 11:15 pm Заглавие: |
|
|
Ето снимка но от тази не се разбира много . Утре ще снимам пак . Май се прекарах защото си викам кит има бол дай да мацам и омацах едната хорна . Утре като се събудя ще къртя явно и после ще правя което ме посъветва begemot1 за което благодаря .
poseidon веднага ти отговарям на има ли смисъл , не няма голям смисъл просто съм решил да го направя утре ще постна и как трябва/ше да изглежда по първоначалния ми план .
снимката
http://www15.zippyshare.com/thumb/40662738/file.html
ЗАКРЪГЛЕНИЕТО Е ПРИ ОСТРИЯ ЪГЪЛ ПРЕДИ УСТАТА !
За другото по-малко закръгление ще се ходи на CNC. |
|
Върнете се в началото |
|
|
mano има опит
|
Пуснато на: Пет Май 15, 2009 10:43 am Заглавие: |
|
|
още един глас за каквото е предложил bademot1, (първия вариант). Лично съм го пробвал, става много здраво и на практика е почти ПДЧ, (слепени парченца дърво). След това се шкури и става перфектно.
Аз бих посъветвал да вземеш лепило което съхне по-бавно, по-лесно е и не се налага да се бърза. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivelin Braikov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Май 15, 2009 4:53 pm Заглавие: |
|
|
mano написа: | още един глас за каквото е предложил bademot1, (първия вариант). Лично съм го пробвал, става много здраво... |
...и след време се напуква малко... _________________ This is no offence, but... you are a robot, aren't you? |
|
Върнете се в началото |
|
|
begemot1 има известен опит
|
Пуснато на: Пет Май 15, 2009 5:18 pm Заглавие: |
|
|
малка хитрост:
преди да китосвате с кит на хенкел и трици,си намокрете пръста и с него намокрете мястото на китосване.същото важи и за акрилни силикони,при тях като заглаждате същото упражнение-пръста във вода и заглаждате силикона.мястото се мокри предварително за да залепне по хубаво-иначе талашита дърпа влагата от лепилото много бързо и се напуква след време.
за по сръчните ползвайте wood express на хенкел .то обаче има отворено време 5 до 10 минути |
|
Върнете се в началото |
|
|
|