Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 1:36 pm Заглавие: Дайте съвет
Не разбирам кой знае колко (да не кажа хич), за това да питам:
Искам да си сглобя стерео озвучаване (усилвател, колони, евентуално CD) за стая около 4 х 4 метра. Слушам предимно класическа музика и хард & хеви и нагоре.
За целта съм отделил около 2 000 лв - плюс-минус, естествено.
Да ми дадете насоки какво да търся?
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 2:18 pm Заглавие:
Стига да не държиш на купешка техника мисля че за тези пари може да се спретнат лампов усилвател + хорни, че може и за CD да останат парички. Но нека все пак хората с повечкото звезди да си кажат мнението
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 2:26 pm Заглавие:
Razar написа:
Стига да не държиш на купешка техника мисля че за тези пари може да се спретнат лампов усилвател + хорни, че може и за CD да останат парички. Но нека все пак хората с повечкото звезди да си кажат мнението
Лампов усилвател и хорни могат да се купят и за 600 лева (общо) готови. Въпроса е какви .... 2000 не са малко пари и може нещо свястно да се направи с тях. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Пуснато на: Пет Фев 01, 2008 8:35 pm Заглавие:
Струва ми се, че с този бюджет задачата е решима с цената на известни първоначални компромиси, които не са фатални и можеш да отстраниш впоследствие.
На твое място бих разпределил бюджета така:
1. Плеър - втора ръка до около 150 лв. Откровено казано за тази цена не може да се очаква нещо сериозно, но след година-две можеш да го смениш без да загубиш много;
2. Усилвател - на цена до 800 лв. можеш да се намери добър лампов усилвател от типа на "Синьото хапче". За целта можеш да пуснеш една обява в раздел "Покупки";
3. Колони - до 1000 лв., но тук ще е по-сложно, т.к. въпросът е концептуален. За тези пари можеш да купиш а)готови многолентови колони втора ръка от що-годе престижна марка, б)готови хорни с по-слаби говорители или в)само говорители от значително по-висока класа, които на първо време да слушаш на т.н. оупън бафъл (има тема във форума), а впоследствие да вместиш в подходящи хорни. Лично аз бих избирал между втори и трети вариант.
4. Кабели - за интерконекти може да се намерят прилични решения за 50-тина лв., а за колонен кабел - виж темата за най-евтиния Хай-енд кабел.
Пуснато на: Съб Фев 02, 2008 10:39 am Заглавие: :)
Завиждам ти, че си събрал бюджета / аз се напъвам от доста време но все запушвам други по належащи харчове/.
Но по същество...., съветвам винаги всеки който ще инвестира в звук ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да осигури прослушване на отделните компоненти на мястото където ще е цялата уредба. Друго важно нещо според мен е да имаш качествен DAC , тъй като за съжаление аналоговите източници изчезват ,а е добре всичко цифрово да става на качествен аналогов сигнал...от там започва цялата магия на качественото слушане на музика.
Поради липса на пари, аз самия подхождам минималистично с едни слушалки сенхайзер и слушам много ,преди всичко ,общо казано рок+хард+хеви.....така че остави някой лев за едни слушалки.
И последно за "хард & хеви и нагоре" както си писал , мен специално ме кефи саунд от 12" говорител...трябва да може човек да издуе ..
Успешно харчене на пари _________________ NO LIMIT
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети