Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
devil90 не знае къде се намира и какво говори

Регистриран на: Jan 04, 2008 Мнения: 119 Местожителство: Град София
|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 1:05 am Заглавие: Относно DVD-Audio |
|
|
Според вас този формат, ще се задържи ли дълго на пазара или не ?
Няколко причини да избера DVD-Audio то.
Когато правя музиката на 44 khz 16 bit е като Audio CD, но Audio CD то побира около 15 песни. DVD-Audio то на това качество побира към 80 песни заради големината.
Другият + при DVD-Audio то е, че може да работи и на 192 khz 24 bit, но по - малко песни се побират тогава.
Та въпроса ми е в близките 5, 10 години ще съществува ли този формат. Трябва да съм сигурен, че ще е повечко време за да мога да си правя дисковете на DVD -Audio и да си купувам такива.
Предварително благодаря. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Veselin Krachunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Ако имаш DVD-Audio плейър, не виждам проблем и след 20 години да си слушаш дискове на него.
Относно форматите, битовете и килохерците... Писано е много, но накратко: за да имаш 24-битова резолюция при изход 2V, това означава че трябва да има флуктуации на изходното напрежение не повече от 100nV (нано! волта). На практика - реално достижимите стойности отговарят на 16-18 бита. Говорим за устройства скъпи и специално модвани, без оглед на цената, а единствено - качеството. При купешките плейъри едва ли ефективно се изкарват и 14 бита (колкото и "24-битови" да са). На практика един добре направен CD-плейър (16-битов) свири много по-добре от купешки DVD-Audio плейър.
За високите семплиращи честоти - и там има едно нещо (даже няколко неща) обединени под общото наименование "джитър", за което ако не се вземат специални мерки също ги обезсмисля.
Да не говорим, че повечето от плейърите изобщо не изкарват през дигиталния си изход такива формати (24/192), а аналоговите им изходи са много зле...
Ако изходният ти материал е 16/44 не само няма никакъв смисъл да го конвертираш и записваш като 24/192, ами и най-вероятно ще го "предобриш" в една или друга степен.
Така че, ако държиш на хубав и верен звук, по-добре наблегни на качествена техника, която може да изкара истински 16-18/44, вместо на аудио-форматите, в които ще си съхраняваш музиката. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lelemale13 чете

|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 6:36 pm Заглавие: |
|
|
И аз имам един въпрос които ме вълнува: при 44,1KHz 16 бита нелинейните изкривявания които са обусловени от самия формат при ниски нива са доста големи при -50dB нелинейните изкривявания са 1% и продължават да растат обратно пропорционално на нивото на сигнала. Въпроса ми е дали при 24 битов запис нелинейните изкривявания са толкова големи, ясно е че записа няма да е 24 бита но въпроса ми е за нелинейните изкривявания при ниски нива които при класическата музика изобилстват. При SACD има запис за поправка на грешките за разлика от CD-то дали при DVD-Audio дисковете има запис за поправка на грешките? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
devil90 не знае къде се намира и какво говори

Регистриран на: Jan 04, 2008 Мнения: 119 Местожителство: Град София
|
Пуснато на: Чет Фев 21, 2008 6:39 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря много за отговора.
Аз DVD-Audioto го правя като Audio CD 44 khz 16 bit и повече място се събира само за това го ползвам, знам, че реално няма да се постигнат тези неща. В момента съм с Pioneer DV600 , който чете DVD - Audio.
Що годе свири добре, но смятам за бъдеще само Аудио плейър, който да чете DVD-Audio Audio CD SACD, не ми трябва да чете Mp3, аз mp3 като формат го ползвам само за съхранение за слушане не ми е удобен.
Аз имам повече DVD дискове и за това се насочих към DVD-Audio.
Просто питам дали ще съществува дълго.
Отделно да кажа, аз гледах по магазините скъпи DVD-Audio плейъри от типа 1000 лева цена, изкарват ли истинските 16 бита или не ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zenn чете и пита

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 1:05 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | На практика един добре направен CD-плейър (16-битов) свири много по-добре от купешки DVD-Audio плейър. | - Да, така е. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Нед Мар 30, 2008 2:29 am Заглавие: |
|
|
devil90 написа: |
... аз mp3 като формат го ползвам само за съхранение за слушане не ми е удобен.
|
Това е много интересно, би ли ни обяснил каква точно е идеята? _________________ Министерство на Звука
We are the Gramomakers |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Stankov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 2:42 pm Заглавие: |
|
|
devil90 написа: |
|
Нали се сещаш, че това което си написал звучи все едно да имаш 100 лв да хвърлиш повече от половината и да си мислиш, че пак имаш 100 лв......... _________________
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kiril Kirilov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2008 3:36 pm Заглавие: |
|
|
Borislav Stankov написа: | devil90 написа: |
|
Нали се сещаш, че това което си написал звучи все едно да имаш 100 лв да хвърлиш повече от половината и да си мислиш, че пак имаш 100 лв......... |
По-скоро да хвърлиш 90 лева и да се кефиш, че не ти убиват в джоба, а да си мислиш, че имаш пак 100  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
m3gab0y чете

|
Пуснато на: Пон Май 12, 2008 10:48 am Заглавие: |
|
|
Тука колко може да се говори не е истина. Но нямам намерението да разтягам локуми. Но просто мога да заявя, че технологията да съхраниш плочата 1 към 1 електронно ида си я слушаш дори по път в устройство, голямо колкото нокът я има, друг е въпроса, че има интереси всичко да е mp3-ки а сега даже mp4 (aac+), колкото и да не ни се иска. Един хубав пример дори за обикновенния потребител - цифровата телевизия.
Но все пак не може реално всеки на планетата да слуша плоча с ламповия усилвател, просто звучи меко казано странно. Но пък за всеки, уважаващ ушите си, CD-то е с кофти запис, какво остава за компресираните формати. Но и сега пресъздаването на класически концерт е доста трудно и си е цяло изпитание.
Но все пак истинската музика, качествено записана и възпроизведена те потапя и направо ако си затвориш очите те отнася и ти създава прекрасната илюзия, че концерта се състои пред теб.
Изводите си ги правете сами. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rumen Zografov BG Audio Team™

Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
|
|
|
m3gab0y написа: | Тука колко може да се говори не е истина. Но нямам намерението да разтягам локуми. Но просто мога да заявя, че технологията да съхраниш плочата 1 към 1 електронно ида си я слушаш дори по път в устройство, голямо колкото нокът я има, друг е въпроса, че има интереси всичко да е mp3-ки а сега даже mp4 (aac+), колкото и да не ни се иска. Един хубав пример дори за обикновенния потребител - цифровата телевизия.
Но все пак не може реално всеки на планетата да слуша плоча с ламповия усилвател, просто звучи меко казано странно. Но пък за всеки, уважаващ ушите си, CD-то е с кофти запис, какво остава за компресираните формати. Но и сега пресъздаването на класически концерт е доста трудно и си е цяло изпитание.
Но все пак истинската музика, качествено записана и възпроизведена те потапя и направо ако си затвориш очите те отнася и ти създава прекрасната илюзия, че концерта се състои пред теб.
Изводите си ги правете сами. |
Изводите са направени отдавна. Само не разбрах аналогията между mp3 и цифровата телевизия и съответните намесени интереси при разпространението им  _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Borislav Uzunov BG Audio Team™

|
|
|
m3gab0y написа: | Тука колко може да се говори не е истина. Но нямам намерението да разтягам локуми. Но просто мога да заявя, че технологията да съхраниш плочата 1 към 1 електронно ида си я слушаш дори по път в устройство, голямо колкото нокът я има....
|
Аз не познавам такава технология...  _________________ Министерство на Звука
We are the Gramomakers |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bstbst трупа сериозен опит

|
|
|
m3gab0y написа: | Но пък за всеки, уважаващ ушите си, CD-то е с кофти запис... |
Не съм сигурен какво точно искаш да кажеш, но към момента именно CD-то е най добрият и достъпен звукоизточник в съотношение цена/качество ! Смятам, че доста от "уважаващите ушите си хора" ще го потвърдят.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
icko чете и пита

Регистриран на: Feb 25, 2008 Мнения: 127 Местожителство: Stara Zagora
|
|
|
А пък аз смятам че ако говорим за качество без никакви други критерии Грамотно изработения винил в комбинация от грамотно записан звук ще отнесе мн здраво Цд-то |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bstbst трупа сериозен опит

|
|
|
icko написа: | А пък аз смятам че ако говорим за качество без никакви други критерии Грамотно изработения винил в комбинация от грамотно записан звук ще отнесе мн здраво Цд-то |
Ще перефразирам няколко от по-горните постове:
НЕ ОТКРИВАЙ ТОПЛАТА ВОДА!!!
Какъв е твоят "винил"...?  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|