Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nortek чете

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 11:01 pm Заглавие: Захранване за усилвател |
|
|
Здравейте на всички,
Понеже съм нов потребител и не съм разгледал подробно дали тази тема е развивана, ще ме извените за повторението и.
От много дълго време се опитвам да намеря Двуполярно захранване за усилвател за кола но никаде из интернет не намерих схема. Бях се напътил да правя това на (Млад конструктор) обаче прочетох, че феритите (импулсния трансформатор) след време се пренасищат и горят транзисторите, както и неможах да намеря пръстените за да пробвам. Може ли да препоръчате някое подобно захранване за усилвател в кола? , или въобще начин да се захрани усилвател с двуполярно захранване в кола?
Много ще съм ви благодарен, ако помогнете по въпроса с каквато и да е информация по въпроса Благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 11:07 pm Заглавие: |
|
|
Ами разгледай, развивана е темата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nortek чете

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 11:11 pm Заглавие: |
|
|
Stefan Stefanov написа: | Ами разгледай, развивана е темата. |
Благодаря, а в кой раздел да търся,понеже не съм много на ясно с форумите и с търсенето |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mitko_dd чете и пита

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nortek чете

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 11:49 pm Заглавие: |
|
|
също и това http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=190_256&products_id=10783&osCsid=f3542d11afff45799b2c187836d12325 имам схемата и елементите трябва да ги сканирам на пазара ги има всичките елементи аз съм яправил и раоти без проблем утре ако мога ще сканирам схемата и ще я кача[/quote]
да, аз имам две платки готови на МК ама неможах да намеря феритите за да започна работа, а и като пропочетох тук там установих че не е много добро това захранване и немисля че си заслужава главоболието,както казват.
При теб кто е тръгнало,как се държи на мощност, и колко е издържало? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mitko_dd чете и пита

|
Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 11:53 pm Заглавие: |
|
|
втората схема от младконструктор си поръчах готова платка и феритни сърцевини захранвах стапало quad 405 вече свири близо година на един приятел в колата и няма никакви проблеми _________________ Димитър Моралийски
Кюстендил |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nortek чете

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 2:17 pm Заглавие: |
|
|
mitko_dd написа: | втората схема от младконструктор си поръчах готова платка и феритни сърцевини захранвах стапало quad 405 вече свири близо година на един приятел в колата и няма никакви проблеми |
Добре, аз бях почнал да поръчвам през интернет магазина, и видях че имат само тези ферити: http://constructor.bg/shop/default.php?cPath=237_285&osCsid=f3542d11afff45799b2c187836d12325
а побликуваните в схемата са: 45х26х8 и 20х14х7 и на последната страница на списанието ги дават че струва 1.50лв.
Ти кои ферити си поръчал. Оригиналните, или тези дето ушким стават също, дето са в интернет магазина и са по 2.50лв. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mitko_dd чете и пита

|
Пуснато на: Пет Мар 14, 2008 7:25 pm Заглавие: |
|
|
от тези съм ползвал 3 или 4 броя непомня слагам ги една над друга _________________ Димитър Моралийски
Кюстендил |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|