Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
aleksandurg чете и пита
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 7:35 pm Заглавие: Свързване на активен subwoofer към стерео усилвател? |
|
|
Здравейте !
Искам да свържа активен суб към стерео усилвателя си . Понеже няма такъв изход трябва да изкарам такъв от предусилвателя , но не съм сигурен как точно трябва да стане .Ако можете да ми разясните как да процедирам , или да ми дадете няккави насочващи съвети мисля , ще се справя .
Благодаря за отделеното внимание . |
|
Върнете се в началото |
|
|
ByD има опит
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 7:41 pm Заглавие: |
|
|
А никакъв REC OUT / TAPE REC ли няма този усилвател?
Ако не му се намират, желателно е да дадеш схема или поне модел на усилвателя. |
|
Върнете се в началото |
|
|
aleksandurg чете и пита
|
|
Върнете се в началото |
|
|
ByD има опит
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 8:09 pm Заглавие: |
|
|
Ами тя е очевидна
От TAPE1/REC изходите вадиш сигнал директно за входовете на активния събуфер (ако същия е с два входа за L/R). Aко съба е само с един вход, трябва да смесиш двата канала.
Единственият проблем в случая е, че този изход не е регулируем, т.е. при промяна на усилването на ресивъра не се променя нивото на изхода и ще се налага отделно да си гласиш усилването на самия събуфер. |
|
Върнете се в началото |
|
|
aleksandurg чете и пита
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 8:19 pm Заглавие: |
|
|
Ахх току що открих и аз това което каза , но мисалта ми беше да го свържа така суба че да мога да контролирам силата заедно с на кулоните .
Това ми беше първоначалното желание , ако има някакъф по-добър вариант сега е момента да го предложиш
Последната промяна е направена от aleksandurg на Чет Апр 03, 2008 10:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
ByD има опит
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2008 12:06 am Заглавие: |
|
|
В такъв случай ще трябва да си извадиш регулируем изход. За целта не е лошо да имаме схемата на ресивъра. Аз имам един service manual за Pioneer SX-303, но явно не става дума за същия ресивър, тъй като е доста по-стар модел. Между другото не спомена съба с един или два входа е. |
|
Върнете се в началото |
|
|
DJ69 има известен опит
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2008 12:42 am Заглавие: |
|
|
ако е с обикновен потинциометар за усилване вземаш от 2 та плазгача сигнал слагаш буфер после ги сабираш и пожелание слагаш L.P. филтар ако суба си няма ..... и си Ти |
|
Върнете се в началото |
|
|
aleksandurg чете и пита
|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2008 9:41 pm Заглавие: |
|
|
Утре ще го отворя да разгледам и ще пиша . A инъче суб-а още не е закупен , предвидена е скорошна покупка , но искам да подготвя всичко да е готов за моментално пускане . |
|
Върнете се в началото |
|
|
nickb чете и пита
|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2008 10:08 am Заглавие: Пробвай с пасивен суб |
|
|
Аз бих препоръчал да си направиш пасивен суб (ако разбира се ти се занимава) - то това отличава аудиофена от аудиоюзъра
Можеш да го свържеш към кОлоните си лесно, дори и да няма двойна бобина (ако е с един говорител). Доколкото виждам ресийвъра ти консумира 200Вт, което е предостатъчно да постигнеш сериозен бас в стаята си (и без активен суб)... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 9:30 pm Заглавие: Re: Свързване на активен subwoofer към стерео усилвател? |
|
|
aleksandurg написа: | Здравейте !
Искам да свържа активен суб към стерео усилвателя си . Понеже няма такъв изход трябва да изкарам такъв от предусилвателя , но не съм сигурен как точно трябва да стане .Ако можете да ми разясните как да процедирам , или да ми дадете няккави насочващи съвети мисля , ще се справя .
Благодаря за отделеното внимание . |
Абе, що ще откривате колелото. Ето ти един "User Manual" на SONANCE (няма значение фирмата, просто схемите са много добри), който описва със схеми всички НОРМАЛНИ начини за свързване. Твоят случай е на фиг. 9:
http://www.sonance.com/files/downloads/file/CabinetSubwooferManual_Final2.pdf
Четете повече де. Все пак DIY би трябвало да ангажира с някаква компетентност. |
|
Върнете се в началото |
|
|
ivodjima чете и пита
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 6:13 am Заглавие: |
|
|
Повечето активни суббасове имат високоамплитуден вход -просто и елементарно свързване без всякакви други усложнения,като от ампа се командва усилването |
|
Върнете се в началото |
|
|
Removed
|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 1:06 pm Заглавие: |
|
|
ivodjima написа: | Повечето активни суббасове имат високоамплитуден вход -просто и елементарно свързване без всякакви други усложнения,като от ампа се командва усилването |
Именно такава схема има в това упътване. Мисля си че на човек веднага му става ясно как точно да направи връзката. Препоръчвам все пак добри кабели за ОТ с по-голямо сечение. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|