Не сте се регистрирали? Можете да направите това от тук . След като се регистрирате, получавате няколко предимства - можете да променяте изгледа, да конфигурирате коментарите и публикувате съобщения със Вашето име
Пуснато на: Пон Апр 21, 2008 1:02 pm Заглавие: MiniStealth-а на Иван Стратев (от Пловдив)
В целия си мини-блясък!
Параметри:
Честотна лента при 1 ват: 18-55000Hz (-3dB)
Макс. изходна мощност 3,6 вата/канал
Шум/брум на изхода (при затворен вход) - на практика липсват при ухо, плътно долепено до високоговорителя
Друго - отдавна не се бях забавлявал със Стелт, удоволствието беше голямо за мен, надявам се новия собственик също да е доволен!
Снимки:
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 11:20 am Заглавие:
Получих си го Стелта !Страхотен малък(само на размери) усилвател,много динамичен с приятен и изключително детаилен звук.Поръчах го без да го чуя предварително,като разчитах на отзивите на хора които го имат и останах много приятно изненадан като отидох да си го взема при Жоро и ми го пусна за проба на Кристалите.Май и аз ще се ориентирам към оупън бафъл!Невероятна сцена,изумен съм!Нямали бафълите бас,ха-ха!Имат,и то какъв!А за другите му бафъли,онези с B200 и BGS40 да не говорим,там баса е в повече даже,и това със Стелта който е 3W на канал!Като финал ще кажа,че посещението ми при любезния домакин беше приятно и пълно с изненади,а ако имам път към София непременно ще му досаждам! _________________ Do not confuse movement with action!
Регистриран на: Oct 18, 2005 Мнения: 763 Местожителство: София,Люлин
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 6:26 pm Заглавие:
Ентусиасте, честито за ампчето! Никой не казва, че бафълите нямат бас, въпросът е КАКЪВ е той, а не дали го има! Замисли се защо по-голямата част от хората в БГАудио правят и слушат хорни. _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото.
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 8:31 pm Заглавие: абсолютно споделям....
"зографче"ти пак изникна от някъде приятелю.повдигаш тема която може да предизвика дискусия ,че и "докторат".не виждам тук корифейте и тяхното мнение.но моето е такова ,че не можах да изпълня завета на моя професор Маляков /мир над прахът му/за тези хорни които беше замислил в спор с колегата си проф.Вълчев.но когато аз си направих /най после ампчето с шишетата дето ги кътах три десетилетия/си направих хорничките по неговия опразец.ами динамика приятелю и верен, ама най верен тон.като на живо в зала България.е със суббаса малко се поизложих ,но и него ще го има,все пак обичам си нашите рок състави от онова време.
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 9:34 pm Заглавие: Re: абсолютно споделям....
diadoto написа:
"зографче"ти пак изникна от някъде приятелю.повдигаш тема която може да предизвика дискусия ,че и "докторат".не виждам тук корифейте и тяхното мнение.но моето е такова ,че не можах да изпълня завета на моя професор Маляков /мир над прахът му/за тези хорни които беше замислил в спор с колегата си проф.Вълчев.но когато аз си направих /най после ампчето с шишетата дето ги кътах три десетилетия/си направих хорничките по неговия опразец.ами динамика приятелю и верен, ама най верен тон.като на живо в зала България.е със суббаса малко се поизложих ,но и него ще го има,все пак обичам си нашите рок състави от онова време.
Това цялото в каква връзка го написа? Би ли обяснил? _________________ Министерство на Звука
We are the Gramomakers
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 9:38 pm Заглавие: Re: абсолютно споделям....
diadoto написа:
Не разбрах твоята позиция и аргументи в горепосочената от теб "дискусия", деденце. _________________
Истинският меломан е този, който като чуе женско пеене в банята си долепя ухото към ключалката, а не окото.
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 8:18 am Заглавие:
Rumen Zografov написа:
Ентусиасте, честито за ампчето! Никой не казва, че бафълите нямат бас, въпросът е КАКЪВ е той, а не дали го има!
E какъв е баса, би ли ми обяснил? И къде си слушал грамотно конструирана (разбирай пресметната, а не просто поставени говорители на дъска) опън бафъл система? Понеже не си слушал при мен - заповядай, ела ми на гости, можеш да чуеш два варианта. А после ще напишеш какъв е баса, а не дали го има
Rumen Zografov написа:
Замисли се защо по-голямата част от хората в БГАудио правят и слушат хорни.
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 8:53 am Заглавие:
Ще дойда, Gogo, благодаря ти за поканата. Спор не мисля да подхващам,
знаем, че си почитател на бафълите и съм сигурен, че твоите наистина свирят, знаем и теориите за "най-аудиофилското" акустично оформление и никой не ги оспорва. Просто изразих позиция. Ще се радвам, наистина, да чуя твоите бафъли на по бира, примерно. Ако пък все пак сме запалили някакъв интерес по темата бафъл vs. хорна, може да пуснем една темичка в Flame Wars и там всеки да си каже мнението - обективно, субективно, инженерно и т.н.
Поздрави! _________________
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 8:54 am Заглавие:
Rumen Zografov написа:
Ентусиасте, честито за ампчето! Никой не казва, че бафълите нямат бас, въпросът е КАКЪВ е той, а не дали го има! Замисли се защо по-голямата част от хората в БГАудио правят и слушат хорни.
Наистина,защо? _________________ Do not confuse movement with action!
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 8:55 am Заглавие: Re: абсолютно споделям....
diadoto написа:
но моето е такова ,че не можах да изпълня завета на моя професор Маляков /мир над прахът му/за тези хорни които беше замислил в спор с колегата си проф.Вълчев.но когато аз си направих /най после ампчето с шишетата дето ги кътах три десетилетия/си направих хорничките по неговия опразец.ами динамика приятелю и верен, ама най верен тон.като на живо в зала България.е със суббаса малко се поизложих ,но и него ще го има,все пак обичам си нашите рок състави от онова време.
Покойния проф. Маляков ми преподаваше и на мен преди доста години, но за тези хорни не съм знаел - тогава се учехме на транзисторни усилватели и многолентови тонколони (колкото повече, толкова по-добре , даже дипломната ми работа бе супер-пупер транзисторен усилвател с много плитка обратна връзка, който в интерес на истината се представяше доста добре по тогавашните критерии за звучене). Но понеже проф. Момчеджиков ми е съсед (да му дава господ здраве) и се засичаме редовно, та периодично го каня да послуша бафъли с лампи при мен, за да даде компетентна оценка от камбанарията на неговите години слушателски и всякакъв друг опит. Впечатленията му са изцяло положителни. Това го пиша не заради друго, а заради някои изказвания на хора по отношение на "баса" на опън бафъл системите (много от тях даже не са и слушали грамотно сметнат опън бафъл)
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 9:07 am Заглавие:
Rumen Zografov написа:
... Ако пък все пак сме запалили някакъв интерес по темата бафъл vs. хорна, може да пуснем една темичка в Flame Wars и там всеки да си каже мнението - обективно, субективно, инженерно и т.н.
Поздрави!
И двете конструкции имат отрицателни черти (както и всички останали, само дето при тези май са най-малко).
В един град сте, защо не съберете два чифта с приблизително еднаква пазарна цена и да сравните... _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 9:08 am Заглавие:
Rumen Zografov написа:
Ще дойда, Gogo, благодаря ти за поканата. Спор не мисля да подхващам,
знаем, че си почитател на бафълите и съм сигурен, че твоите наистина свирят, знаем и теориите за "най-аудиофилското" акустично оформление и никой не ги оспорва. Просто изразих позиция. Ще се радвам, наистина, да чуя твоите бафъли на по бира, примерно. Ако пък все пак сме запалили някакъв интерес по темата бафъл vs. хорна, може да пуснем една темичка в Flame Wars и там всеки да си каже мнението - обективно, субективно, инженерно и т.н.
Поздрави!
Удоволствието ще е мое!
Никога не съм бил против хорните - това съм го споделял с доста хора от тук - това, което ме е спирало е сложността на изработка, големите размери, съответно високата цена като краен продукт, защото до известна степен съм перфекционист на тема външен вид/изглед, а това струва пари. Но и не крия, че опън бафъл ми звучи по-отворено (има си хас ) и по естествено от всякаква друга конфигурация - това е мое мнение, не искам да изпадам в спорове. Е, има си и физически ограничения при бафълите - няма как да слезеш много ниско надолу, но за да слезеш толкова ниско при хорните, размера им също трябва да е внушителен (като на Иван например, които съм слушал няколко пъти и наистина слизат много ниско). А бе важното е да ни харесва музиката, не да се занимаваме със спорове, нали така
Пък всеки си решава сам за себе си какво и в каква конфигурация ще слуша.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети