Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nikolay Savov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 12:39 pm Заглавие: Винил - Заглавия? |
|
|
Всеки който смята ,че заглавие си заслужава да бъде слушано на винил ,нека сподели
Аз започвам със "The Dark side of the moon" ,на небеизвестната любима воколно-инструментална група Pink Floyd ))) Нищо ново под слънцето ,но дали има тъмна страна на луната?!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 3:36 pm Заглавие: |
|
|
Joe Cocker на 45' rpm. За всеки който иска да чуе колко всъщност му е дрезгав гласа  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pdkfoto чете и пита

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Super Session със участието на - Mike Bloomfield, Al Kooper и Stephen Stills. По аудиофилски звук в рок плоча не съм слушал досега. Дрезгав звук от 1968, и в същото време мек. Страхотен звук.
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Session
Последната промяна е направена от pdkfoto на Вто Май 20, 2008 8:08 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Stilian Andonov има опит

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 4:30 pm Заглавие: |
|
|
Whitesnake - чинелите на "Still of the Night" звучат просто покъртително, от никое CD не са имали същия ефект върху мен. "Jawbreaker" на Judas Priest и "Still loving you" на Scorpions!!!
Освен това особено ми харесва звукът на класически струнни инструменти от винил.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 6:38 pm Заглавие: з |
|
|
"Still loving you" на Scorpions!!! е нечовешка песен , убийствена е
А нещо от електронната музика? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DMC има известен опит

![]()
Регистриран на: Sep 27, 2005 Мнения: 81 Местожителство: София/Габрово
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 7:17 pm Заглавие: Money fot Nothing |
|
|
Аз се присъединявам към Still of The Night на Whitesnake, и искам да добавя, че и Money for Nothing на Dire Straits ми звучи някак различно на винил. Има там един синтезатор много готин Миналата година успях да се сдобия с The Delicate Sound of Thunder на плочи и вътре има един инструментал наречен "One Of These Days", който e размазващ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lozanov има опит

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 8:51 pm Заглавие: |
|
|
Nikolay Savov
понеже прочетох в музикалният раздел - да споделя, и Nine Inch Nails звучи добре на винил . Въобще който е почитател на това удоволствие винаги ще намери какво да си пусне |
|
Върнете се в началото |
|
 |
overclock чете и пита

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 10:33 pm Заглавие: |
|
|
Аз от скоро съм притежател на грамофон и не мога да споделя кое парче си заслужава да се чуе на винил, но на мен мечтата ми е да чуя QUEEN-The Show Must Go On (смятам да я осъществя, колкото и да ми струва).Другите заглавия за които се сещам са: Gary Moore - Parisienne Walkways, Chris Rea - Looking for the summer, AXEL RUDI PELL-Broken Heart и най-вече Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Summertime |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DMC има известен опит

![]()
Регистриран на: Sep 27, 2005 Мнения: 81 Местожителство: София/Габрово
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2008 10:59 pm Заглавие: плочи |
|
|
Между другото малко OFF-Topic, но понеже тука се дискотират винилите... Имам някои повтарящи плочи - Whitesnake "Still Of theNight", Deep Durple - Single collection някакъв, QUEEN - Greatest Hits 2 плочи, Щурците - Конникът, един албум на Stevee Wonder, The Beatles - Greatest Love SOngs - 2 плочи... и това е май. Всичко е Балкантон. Та не знам или да ги продам на някои или да ги разменя за някакви други плочи. Ако има някой желаещ да пише на лично, да дам повече инфо за състоянието и т.н. Иначе аз много искам да си намеря КЛАС/АТЛАС плочата.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LUCKYBG чете и пита

Регистриран на: Jul 03, 2007 Мнения: 28 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Май 20, 2008 8:00 am Заглавие: |
|
|
Мен най-много ме впечатли "CHORUS" на Eberhard Weber и Jan Garbarek . Плочата е ECM . |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2008 8:33 am Заглавие: Re: плочи |
|
|
DMC написа: | Между другото малко OFF-Topic, но понеже тука се дискотират винилите... Имам някои повтарящи плочи - Whitesnake "Still Of theNight", Deep Durple - Single collection някакъв, QUEEN - Greatest Hits 2 плочи, Щурците - Конникът, един албум на Stevee Wonder, The Beatles - Greatest Love SOngs - 2 плочи... и това е май. Всичко е Балкантон. Та не знам или да ги продам на някои или да ги разменя за някакви други плочи. Ако има някой желаещ да пише на лично, да дам повече инфо за състоянието и т.н. Иначе аз много искам да си намеря КЛАС/АТЛАС плочата.
Поздрави! |
Ами обяви цена и ще ги продадеш  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ivelin Braikov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Сря Май 21, 2008 11:15 am Заглавие: |
|
|
Balkanton? _________________ This is no offence, but... you are a robot, aren't you? |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 10:07 pm Заглавие: откъде |
|
|
Откъде можем да си взимаме винилки ,без да се налага чакане по няколко седмици? _________________ Тайната на звука е мистицизъм.Хармонията на живота е религия.Знанието за вибрациите е метафизика ,а анализът на атомите - наука.
Хармоничното съчетание на всичко това е изкуство. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Simonov BG Audio Team™

Регистриран на: Nov 27, 2004 Мнения: 1201 Местожителство: Пазарджик
|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 10:18 pm Заглавие: |
|
|
Няма как, трябва да се чака  _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nikola Nikolov чете и пита

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 10:46 pm Заглавие: |
|
|
Ivelin Braikov написа: | Balkanton? |
Mислиш, че нямат качествени плочи? Чуй Симеон Щерев квартет,
"Бели, зелени, червени", Джино Ванели /вдъхновителя на ФСБ/......някои плочи на ФСБ, Първи преглед на джазовите оркестри в Б-ия, някои издания на Людмил Гергиев...... _________________ Хай Ендността е обратно пропорционална на броя на елементите |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|