Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
lunatic чете

|
Пуснато на: Пон Юни 09, 2008 5:39 pm Заглавие: Заварено положение |
|
|
Казусът при мен е следният:
Technics SU-8011 Stereo Integrated Amplifier.
Ремонтиран, преработван, доработван - не се знае кой не го е правил и какво е оплескал. Работи само единият канал при това загрява доста. По захранването и филтрите не е пипано нищо, но усилвателите ....
Единият канал е с BD246C и BD245C (работещия) а другият с КТ818В и КТ819В (не е свързан) транзистоти. Нямам представа кой ги е правил и каква е схемата. Въпросът ми е заслужава ли си да се занимавам със старата схема или да потърся решение с нова а да ползвам захранването и останалата част. Потърсих info за схема но не намерих - доста от сайтовете са на Deutsch Не знам и захранването с каква мошност е. Ако някой има предложения  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kostata чете и пита

Регистриран на: Jan 20, 2006 Мнения: 134 Местожителство: Шумен , БГ
|
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 6:51 pm Заглавие: |
|
|
лепиш вътре два кита с ТДА7294 за по 12-15лв бройката и спестяваш много нерви и пари но си правиш компромис със слуха
само не съм сигурен дали тонконтрола ти нее и обратна връзка за усилвателите  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lunatic чете

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 5:42 pm Заглавие: |
|
|
Не знам какво му е захранването
То че е просто с TDA7294 просто е ама удачен вариант ли е ?
И каква е тая схема с BD246C и BD245C транзисторите, а другията с КТ818В и КТ819В се чудя да я включвам ли или... Все пак не знам кой я е правил
Ако има схемичка някой да даде  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 5:55 pm Заглавие: |
|
|
Имам наблюдения над крайни транзистори КТ818ГМ и КТ819ГМ, свирят в такава схема - http://myamp.hit.bg/ar5.JPG /снимката е меко казано огромна/ Ако стъпалото е направено както трябва и транзовете не са шир потреба /моите са военни/ би трябвало да свирне прилично. Е тва горепосоченото е транзисторна екзотика, ама ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lunatic чете

|
Пуснато на: Чет Юни 12, 2008 3:36 pm Заглавие: |
|
|
russian power
При мен е меко казано различно. Става въпрос за някаква по проста схемичка обаче сега нямам възможност за снимков материал а и не е при мен усилвателя, но определено мисля че не е това. Благодаря за схемичката  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lunatic чете

|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 11:54 pm Заглавие: |
|
|
А мога ли да сложа две мостово свързани ТDA 7293 от тия на неомонтана че ме мързи нещо а и вариянта с ТDA 7294 не е толкова лош като идея |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Black_Panther чете и пита

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 12:33 am Заглавие: |
|
|
Въпросния усилвател е производство 1979г. и тогава е бил от средния клас апарати (200$). Предполага се, че схемата му класическо транзисторно стъпало с диференциален вход. Мощността която производителя е декларирал е 2 х 30W RMS на канал. Според тази стара схемотехника се очаква да вади изключително посредствен звук ако възстановиш оригиналното стъпало. Варианта с TDA7294 е за предпочитане. На въпроса ти дали може да вържеш мостово такива схеми - веднага ти казвам НЕ. По прoстата причина, че захранването не е предвидено за мощности от порядъка на 200W. Избора е твой. апарата е посредствен и евтин, но добавянето на TDA7294 може малко да го "събуди" от размазания саунд.
- темата ти не е определено за този раздел  _________________ the ultimatum life |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lunatic чете

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 6:05 am Заглавие: |
|
|
Ехе-е-е най накрая отговора който чаках "2 х 30W RMS на канал". Мерси много Black_Panther и благодаря за съветите на всички. И като се замисля темата наистина не е за този раздел ама ...  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|