Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
jepeto чете
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 7:13 pm Заглавие: усилвател....? ресийвър?.......... ААААААААААА HELP |
|
|
Абе хора помогнете малко, че луд станах по хипермаркетите? А на пръв поглед изглежда мноо просто - трябва да озвуча едно помещение и искам да сложа 4 или 6 колони съответно и усилвател.
Да ама усилвател с 6 извода нема. Ресийвърите не ставали щото качеството щяло да е по-лошо, и освен тва само 2 от колоните щели да свирят стерео, другите били за ефекти и незнам кво си (демек не стаа) . Добре - усилвател в техномаркет - Yamaha - пише 2х95W ама можело да се вържат 4 колони щяло да е мноо хубаво ама 2 от тях щели да свирят различно и тнт.... и тнт... и тнт ...
Най-интересното е че вчера ми предложиха колони за 180 000 лв.
За колони съм се спрял на: http://jamo.com/Default.aspx?ID=5932&M=Shop&PID=17170&ProductID=16795
и за суба на :
http://jamo.com/Default.aspx?ID=5945&M=Shop&PID=17153&ProductID=17919
Yamahata е тва:
http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09023644
е тва е сагата ........................................ мерси ако някой откликне |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ianaki_ianakiev чете и пита
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 7:58 pm Заглавие: |
|
|
Важно е да кажеш за какво ще използваш уредбата-за музика, филми?.Ако е за музика няма нищо по-добро от стереото с 2 колони.За джамото слушал съм представители на тази марка,по-добре не.За тези пари можеш да сглобиш ТЛ или Хорни с които джамото няма да имат нищо общо.Ако ли не колони на старо пак е по-добре.За усилвателя важи принципът -колкото по стар, толкова по-евтин и толкова по-добър.За парите на ямахата ще вземаш страшна машинка на старо.Това е само субективно мнение.Успех.Важното е ти да си доволен. |
|
Върнете се в началото |
|
|
jepeto чете
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:40 pm Заглавие: |
|
|
помещението ще е търговско - магазин - към 90 кв.м., но е Г-образно малко и затова си мисля че трябва да са поне 4 колони - по-ъглите .. а тва че ще е търговско - не значи че не харесвам добрия звук ...
Не мога да сглобявам хорни и други неща защото не разбирам а и нямам време. Няма лошо и във усилвателя на старо ама пак остава въпроса - къв да е? мерси за мнението. ако джамото не са добри - кои са?
кво да направя за да имам 4 или 6 стерео свирещи колони ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
jepeto чете
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:41 pm Заглавие: |
|
|
за музика се боря, не за филми ... |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ianaki_ianakiev чете и пита
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:59 pm Заглавие: |
|
|
За усилвател вземи нещо добро на старо виж:
http://audiomen7.free.bg/ от него съм купувал и съм доволен от стоката
Избери нещо по мощо и му вържи 4 колони щом толкова държиш на бройката.За колони първо реши какъв ще е усилвателя и после ще прецениш какви точно ти трябват.Но аз съм за варианта на старо има доста магазини във София ,които предлагат подобна стока.На лични мога да ти пиша ,ако те интересува.тък не е място за реклама. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Stanislav Bratanov има опит
Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 9:14 pm Заглавие: |
|
|
Ехааа заглавие еталон! _________________ "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура |
|
Върнете се в началото |
|
|
jepeto чете
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 9:38 pm Заглавие: |
|
|
янаки благодаря ти, ама на мен проблема не ми от къде да си купя а какво да си купя и как/какво (в случая упоменатите Джамо) да вържа.
Аз мога да генерирам и по-яки заглавия ....... ако тва ще помогне да стигнем до истината |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ivo_Hristev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 1:05 pm Заглавие: |
|
|
Здравей,
Заглавието наистина ще помогне за да стигнеш до истината поради това, че аз например като видя подобно добре подбрано заглавие, изобщо не обръщам внимание на нещата написани по-долу.
По темата - не си прав че не се произвеждат усилватели с няколко отделни канала в един корпус. Разгледай например NAD. Тук е възможно да не ти хареса цената. Ако вече си се спрял на въпросното Jamo, най лесният начин е да свържеш две 8 омови тела в паралел и да ги захранваш с един усилвател. Това jamo обаче не ми вдъхва доверие с обявеният превключваем импеданс... _________________ aka. Demon
www.stivox.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
jepeto чете
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 1:47 pm Заглавие: |
|
|
ей тва "връзване" ме притеснява, - успоредно ли (както казва smehurko) или паралелно както казва Иво? Защото май има разлика - при едното се увеличавали омовете а при другото се намалявали.
И кво значи да ги вържа - да набича кабелите на 2 или 3 колони в един изход? И за да не стане неква беля няма ли да е по добре да прежаля още некой друг лев и да взема ресийвър със 6 изхода???
Например:
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200508
Ако мислите че може да се пуснат през него 3 двойки да свирят стерео (а не 2 стерео, 2 съраунд и тнт ..) - май тва е решение без рискове и без да се променят параметри (съответно качество) ???
Който ми даде еднозначен отговор печели доживотна отстъпка в обзавеждането |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alexi чете и пита
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 2:05 pm Заглавие: |
|
|
успоредно=паралелно - омовете падат наполовина ... последователно - омовете се вдигат двойно .Това е грубо казано има особености |
|
Върнете се в началото |
|
|
ivodjima чете и пита
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 2:05 pm Заглавие: |
|
|
Някой от ресийвърите за домашно кино имат опция s-stereo при която всичките изводи свирят с еднаква сила - пример pioneer vsx 514 |
|
Върнете се в началото |
|
|
Alexi чете и пита
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 2:21 pm Заглавие: |
|
|
всеки ресивър има такава опция |
|
Върнете се в началото |
|
|
jepeto чете
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 2:35 pm Заглавие: |
|
|
току що един от продаващите консултанти ми обясниха че нямало такава функция ресиивър - да съм си купел преходник от един изход към 3 изхода и усилвател 2х100W ..........
неам нерви вече ....... |
|
Върнете се в началото |
|
|
jepeto чете
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 4:28 pm Заглавие: |
|
|
исках да кажа - такава опция на ресийвърите ... |
|
Върнете се в началото |
|
|
gyaurov има опит
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 5:29 pm Заглавие: |
|
|
Вземи си какъв да е стерео усилвател. Закачи жиците отзад накъсо по двойки леви и десни и не се маниачи. Това е същото като да си купиш горепосочения преходник
Само на мен ли ми се струва, че тая Ямаха дето си я показал има изходи за 4 колони?
ПС струва ми се, че в магазин е по-добре да свири моно. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|