Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
djbibo чете

|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 9:16 am Заглавие: Sony STR-Se501 от Щатите-проблем със захранването |
|
|
Здравейте
Имам въпросния ресийвър,който е за 110в.Имам и един Dual wattage converter ( http://www.amazon.com/Recoton-ADF1650-Wattage-Travel-Converter/dp/B000028F42 )Има две позиции на въпросното устройство-50W и 1600W.При 50 се усещаше,че на Сонито му трябва още мощност защото гаснеше преди да съм минал и средата на увеличаването.После го преместих на 1600(за което много съжалявам)-и няма да ви обяснявам какво стана (може би се досещате).Та мога ли да си намеря нещо напазара,което да захрани въпросното СОНи (мисля,че му трябват около 120W за да работи читаво).Също така май ще имам нужда и от сервиз след вчерашната експлозия.Ако някой знае някакъв или му се занимава да пише-плащам си
Благодаря Ви |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 3:30 pm Заглавие: |
|
|
Най-вероятно му трябват 120V, а не 120W.
Купи си трафче 220/110V от Конрад като го предвидиш за подходящата мощност.
Но това го прави само СЛЕД като от сервиза ти го оправят. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
djbibo чете

|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 9:14 pm Заглавие: |
|
|
В Понеделник ще го метна.А да имаш представа каква мощност му трябва? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StefanStefanov BG Audio Team™

|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Мисля, че това, което му пише на капака за консумирана мощност, умножено по 2 ще е достатъчно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Gethsemane има известен опит

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 12:00 pm Заглавие: |
|
|
Аз подобно питане.
Знам, че се намират подходящи трафове /външни/ за целта, но си мисля дали не може да се направи изцяла смяна на захранването на ресийвър.
Тия ще ми дойдат един ресийвър и активен субуфер, които естествено са на 110 волта.
Така ще може да се сложи нещо по-читаво от това, което напоследък слагат в тези уреди.
Дори приемам конкретни предложения някой да го направи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Removed

|
Пуснато на: Пет Яну 02, 2009 5:43 pm Заглавие: |
|
|
Защо не дадеш на някой да ти го пренавие (трафа). В у-вото има 2 трафа. Единият е за стамбоона дет викат някой (stby) и струва примерно 3-4 лева. Другият (мощният) го даваш както казах по горе да ти го пренавият и си готов. Според мен е по добрият вариянт , защото иначе все някой някога ще оплеска положението и ще го взриви. Подобни трафове се пренавиват до към 40-на лева. Ако си купиш траф от 220 на 110 , едва ли ще е по ефтино, пък да не говорим за удобство.
Елементарни познания се изискват за да смъкнеш стария траф и запишеш кой кабел от къде е и после върнеш обратно, но пренавит.
А и повечето са със платчица (куплунг) и може даже въобще да не ползваш поялник |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|