Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Sobieski чете и пита
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 10:15 am Заглавие: Едно въпросче |
|
|
Отново да ви позанимавам с тъпите ми въпроси ... Идеята ми е дали ще се съчетаят CUTFINGER LOUDSPEAKER (препоръчителна мощност над 20W) и the blue pill (мощност 3-4w) 10x предварително ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
kromuilis чете и пита
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 1:11 pm Заглавие: |
|
|
До колкото си спомням, чувствителността на тези тонколони беше към 90 db/m.
Вероятно ще свирят тихичко. За такъв усилвател е по-добре да се насочиш към ОТ с по-голяма чувствителност, от порядъка на 94-96 децибела да речем. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 1:39 pm Заглавие: Re: Едно въпросче |
|
|
Sobieski написа: | Отново да ви позанимавам с тъпите ми въпроси ... Идеята ми е дали ще се съчетаят CUTFINGER LOUDSPEAKER (препоръчителна мощност над 20W) и the blue pill (мощност 3-4w) 10x предварително ! |
Няма как.
Ако държим на CUTFINGER или подобен проект да се комбинира с лампов усилвател, то тогава трябва да се спрем на Push-Pull, да речем с EL-34 или 6L6. Разбира се, има и еднотактни стъпала с достатъчна (20W+) мощност, но да използваме такъв усилвател с обикновени басрефлексни озвучителни тела е меко казано неоправдано. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Kiril Kirilov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 2:21 pm Заглавие: Re: Едно въпросче |
|
|
Rumen Suvandjiev написа: | Sobieski написа: | Отново да ви позанимавам с тъпите ми въпроси ... Идеята ми е дали ще се съчетаят CUTFINGER LOUDSPEAKER (препоръчителна мощност над 20W) и the blue pill (мощност 3-4w) 10x предварително ! |
Няма как.
Ако държим на CUTFINGER или подобен проект да се комбинира с лампов усилвател, то тогава трябва да се спрем на Push-Pull, да речем с EL-34 или 6L6. Разбира се, има и еднотактни стъпала с достатъчна (20W+) мощност, но да използваме такъв усилвател с обикновени басрефлексни озвучителни тела е меко казано неоправдано. |
Освен това, ако не си започнал да ги правиш(и 2-та проекта едновременно), можеш да посетиш някой, който притежава Cutfinger и да провериш какво е положението - т.е. дали ти е достатъчно нивото. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Sobieski чете и пита
|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 8:53 pm Заглавие: |
|
|
Да няма да е лошо Иначе финансите ги докарах ! А случайно някой от тук присъстващите да е слушал Visaton b200 ??? |
|
Върнете се в началото |
|
|
gogo има сериозен опит
|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 8:15 am Заглавие: |
|
|
Sobieski написа: | Да няма да е лошо Иначе финансите ги докарах ! А случайно някой от тук присъстващите да е слушал Visaton b200 ??? |
Не само слушал - имам го!
Ако желаеш - заповядай да го чуеш при мен. В комбинация с три различни вида еднотактни с малка мощност (до 4 вата). Ако искаш и голяма (10 вата).
0887 577 588
Жоро |
|
Върнете се в началото |
|
|
kromuilis чете и пита
|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 10:28 pm Заглавие: |
|
|
Да, това при Гого го чуй непременно...