Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vmlinuz чете и пита
Регистриран на: Jan 12, 2008 Мнения: 72 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 12:43 pm Заглавие: бръмчене във говорителите.. |
|
|
Имам проблем със филтрирането на еднополярно захранване.Аз съм си направил най-простото филтриране,грец и няколко кондензатора(2x2000uF, преди бяха 3броя) след него. Но се чува гадно и дразнещо бръмчене в говорителите. |
|
Върнете се в началото |
|
|
radev има опит
|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 1:23 pm Заглавие: Re: бръмчене във говорителите.. |
|
|
А дали идва от филтъра,или от неправилно проектирана платка,не добре опроводена маса и не на последно място използване на неподходящи нискочестотни кабели (ширмовани) - менте. |
|
Върнете се в началото |
|
|
smehurko чете и пита
|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 1:51 pm Заглавие: |
|
|
За да провериш кабелите и източника, дай входа на късо |
|
Върнете се в началото |
|
|
vmlinuz чете и пита
Регистриран на: Jan 12, 2008 Мнения: 72 Местожителство: Горна Оряховица
|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 1:52 pm Заглавие: Re: бръмчене във говорителите.. |
|
|
radev написа: | А дали идва от филтъра,или от неправилно проектирана платка,не добре опроводена маса и не на последно място използване на неподходящи нискочестотни кабели (ширмовани) - менте. |
разбрах от къде е цялата тая работа бях пускал 1во едно тда2005 по схемата на неомонтана която е мн куца и след това направих някакво подобие на class A с 1транзистор... днес зех че моднах малко схемата на неомонтана като сложих на изхода кондензатор и резистор както е в дейташийта на тда-то и взе, че свирна без бръмчене .Единственото което разбрах е,че избирам неподходящи схеми което мисля,че няма да се повтори.
smehurko написа: | За да провериш кабелите и източника, дай входа на късо | със сиг. не е от източника все пак той е едно от най-добрите неща (USB Audio DAC от Теодор ) |
|
Върнете се в началото |
|
|
subsonic има известен опит
Регистриран на: Sep 03, 2005 Мнения: 93 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 2:05 pm Заглавие: |
|
|
smehurko написа: | За да провериш кабелите и източника, дай входа на късо |
Това не го разбрах.Как така входа на късо, за да провериш кабелите? |