Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Milen Gogov има опит
|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 9:18 am Заглавие: Sonido Horn |
|
|
Ето още едно проектче, с което се занимавам напоследък:
Сега свири с някакъв скапан китайски говорител, но проекта съм го замислил да бъде с TangBand W4-657D, и тогава ще имам реални впечатления от звука
Последната промяна е направена от Milen Gogov на Нед Ное 30, 2008 5:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 10:14 am Заглавие: |
|
|
Не е ли най-добре да се използва говорителят, за който е проектирана хорната? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Milen Gogov има опит
|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 10:39 am Заглавие: |
|
|
Нямам идея как да си набавя чифт от тях... пък тангбанда е достъпно финансово решение. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 9:35 pm Заглавие: |
|
|
Нищо не разбирам.
Защо тогава си хвърлил труда си за хорни, чиито говорители няма как да си набавиш? |
|
Върнете се в началото |
|
|
gitsov1 има известен опит
|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 11:57 pm Заглавие: |
|
|
http://www.sonido.hu/eng/contact.htm
хайде опитай пак да си набавиш, мисля че този път ще стане.
П.П. Собственика се казва Ищван Варга. |
|
Върнете се в началото |
|
|
haralanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Нед Сеп 14, 2008 10:19 am Заглавие: |
|
|
След личната оферта, която получих директно от собственика на Sonido - чичо Ищван (който се оказа че явно разбира и български), му обясних че няма да си купя говорител от него, и че само се излага с подобни проекти, на които устата на хорната е отзад и отгоре. Човекът явно се засрами и спря да ми пуска спам, но поне се надявам да си е коригирал подхода в аудиото, преди още 10 човека да се излъжат да конструират хорни по негови проекти...
От сайта му:
Цитат: | The Sonido was brought to life in 1993 in Budapest in cooperation with a commercial partner.The founders gained experience... |
Ако все още gain-ват experience със скоростта на охлюв в дисциплината "спринт 200 метра", то може би след около 500-600 години ше успеят да постигнат добър звук _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
Върнете се в началото |
|
|
Anaboli чете и пита
|
Пуснато на: Нед Сеп 14, 2008 2:27 pm Заглавие: |
|
|
Здрасти, мисля че тук http://www.steadygroup.com/ има такъв говорител и не е много скъп, така че може да си го позволиш Провери |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Сеп 14, 2008 2:54 pm Заглавие: |
|
|
Anaboli написа: | Здрасти, мисля че тук http://www.steadygroup.com/ има такъв говорител и не е много скъп, така че може да си го позволиш Провери |
Какъв по-точно?
Кръгъл? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Anaboli чете и пита
|
Пуснато на: Нед Сеп 14, 2008 10:44 pm Заглавие: |
|
|
На въпроса "Какъв по-точно?" Отговарям: W4-657D на TangBand
а на другия въпрос "Кръгъл?"-ами ако погледнеш проекта не е направен за квадратен или за елипсовиден , а за кръгъл. Така че да, говорителят е кръгъл. Поздравления за откритието |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Нед Сеп 14, 2008 10:53 pm Заглавие: |
|
|
Anaboli написа: | На въпроса "Какъв по-точно?" Отговарям: W4-657D на TangBand
а на другия въпрос "Кръгъл?"-ами ако погледнеш проекта не е направен за квадратен или за елипсовиден , а за кръгъл. Така че да, говорителят е кръгъл. Поздравления за откритието |
Тази хорна за W4-657D на TangBand ли е проектирана според теб?
Защото освен кръглия отвор друга прилика между Sonido SFR145-8 и TangBand W4-657D не мога да открия.
То дори и окръжността си има едно параметърче. Какъвто си умник, вероятно си забелязал, че едното диаметърче е 95mm, а другото - 120мм.
А за да проектираме едно озвучително тяло, още повече хорна, трябват и още много други най-различни параметърчета, които за зла беда по никакъв начин не съвпадат в различните говорители.
Всъщност това беше целта на подмятанията ми по темата, ама добре, че се появи ти да ме научиш кое-как. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Anaboli чете и пита
|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 12:24 am Заглавие: |
|
|
мерси че ме просветли |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 6:57 am Заглавие: |
|
|
Anaboli написа: | мерси че ме просветли |
Приемам благодарността, ако е искрена.
Защото ако не е, това означава арогантно отношение към администраторския екип, каквото точно в този форум не се допуска и ще се наложи да потърсиш друго място за изявите си. Приеми това като последно предупреждение.
За всички останали като теб, които смятат, че можем да сложим какъвто и да е говорител в каквато и да е хорна и да получим някакъв приемлив резултат, ми се ще да разясня в прав текст, че това може да стане само по случайност.
Разбира се, съществуват хорни, които са нарочно конструирани да работят с различни драйвери, но в този случай вече става дума за компромис. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nikolay Savov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Нед Сеп 21, 2008 5:46 pm Заглавие: з |
|
|
ще ги чуем с тангбанд и ще споделим
Милен влага много труд с желание ,а шом е налице то значи има условие за подобряване на резултатите. _________________ Тайната на звука е мистицизъм.Хармонията на живота е религия.Знанието за вибрациите е метафизика ,а анализът на атомите - наука.
Хармоничното съчетание на всичко това е изкуство. |
|
Върнете се в началото |
|
|
haralanov BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пон Сеп 22, 2008 9:53 am Заглавие: Re: з |
|
|
Nikolay Savov написа: | Милен влага много труд с желание ,а шом е налице то значи има условие за подобряване на резултатите. |
За съжаление, освен труд и желание, е необходимо да се избегне използването на фундаментално грешни концепции/решения, ако разбира се целта на конструктора е била постигането на добър звук. Както се казва, само с мерак и пари не става... _________________ E=mc^2 +/-3dB |
|
Върнете се в началото |
|
|
|