Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
gogo има сериозен опит
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 2:52 pm Заглавие: AURORA |
|
|
Така кръстих новото си произведение. Еднотактен, без обратна връзка, тристъпална структура. Входна лампа - 6Э5 в триодно свързване, фиксирано преднапрежение с литиева батерия в решетката. Следва тефлонов преходен кондензатор ФТ-2, който при експериментите се оказа че свири най-неутрално и в същото време дава най-много детайл от няколкото кандидати (хартиено-маслен, сребърно-слюден, полистиролен, полипропиленов). Второто стъпало е реализирано с 6П9 в триодно свързване и галванична връзка с Г811. Самата Г811 работи с положително преднапрежение (решетъчен ток) и в процеса на експериментите първо опитах да я пусна с драйверен трансформатор 1:1 (навит от мен), но за съжаление не успях да получа добри резултати конкретно с Г811 (независимо, че трансформатора се справя перфектно като такъв в комбинация с 300В и 6С4С като изходни), та в крайна сметка схемата се промени драстично, но крайния резултат за мен лично (и меко казано) е отличен. Изходните трансформатори са моя изработка 5кОм/6Ом с общо 11 секции и в комбинация с Г811 са абсолютно линейни до около 50kHz. Изходната мощност е 10 вата. Окабеляването е реализирано със сребърен проводник на DH Labs, спoйките - със сребърен припой на Stannol. Регулатора на усилването е галетен, 24 позиционен на RFT, резисторите са 1% металослойни. Захранването е реализирано с два трансформатора (вторият е вътре в задната част на кутията), независимо кенотронно изправяне с 5Ц3С (черни аноди) за двата канала, конфигурацията е CLCRCRC за всеки канал. Има вградена автоматика за закъснително подаване на анодното напрежение (около минута). Общ филтриращ капацитет по захранване - 2600uF. Отоплителното напрежение на Г811 е изправено с шотки диоди MBR40H60PT/45 на VISHAY, филтриращите кондензатори са с общ капацитет 100000uF/канал. За звука. Ами трудно ми е да го опиша с думи... Толкова много въздух, детайл, подробности, които досега не съм чувал в познатите ми записи... Изключителна бързина в баса. Трябваше ми доста време (повече от половин година) за опити и експерименти с Г811, но постигнатия резултат си заслужаваше всяка минута. Финиша е сапели, носещата плоча е немагнитен крейцван инокс, тежи...ами нямам кантар при мен, но предполагам около 30кг... Скоро и снимките |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rumen Suvandjiev BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 4:17 pm Заглавие: Re: AURORA |
|
|
gogo написа: | Трябваше ми доста време (повече от половин година) за опити и експерименти с Г811, но постигнатия резултат си заслужаваше всяка минута. |
Да, 811 не е лесна лампа. Поздравления за старанието и упоритостта! |
|
Върнете се в началото |
|
|
velinski BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 4:17 pm Заглавие: |
|
|
Уха! Давай снимки |
|
Върнете се в началото |
|
|
Goro BG Audio Team™
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 5:40 pm Заглавие: |
|
|
Какво друго освен ПОЗДРАВЛЕНИЯ! _________________ "Не съм достатъчно млад за да знам всичко" Б. Шоу |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nikola Nikolov чете и пита
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 7:02 pm Заглавие: |
|
|
Радвам се за успеха ти!! Впечатляващо! _________________ Хай Ендността е обратно пропорционална на броя на елементите |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nanko Rusev има сериозен опит
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 7:09 pm Заглавие: |
|
|
Браво Жоро! Радвам се на творенията ти! _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
cecoEL34 има опит
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 10:33 pm Заглавие: |
|
|
Възхищавам се , на целенасоченоста и резултатите ти !!! _________________ "Deep Purple" e стил на живот . |
|
Върнете се в началото |
|
|
gogo има сериозен опит
|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 11:05 am Заглавие: |
|
|
Честотна лента при 1ват: 10-130000Hz (-3dB, -3dB)
Оказа се, че ще имам още малко работа за подобряване на това-онова...
Жоро |
|
Върнете се в началото |
|
|
Momchil BG Audio Team™
Регистриран на: Aug 25, 2005 Мнения: 332 Местожителство: Горна Оряховица(студент Варна)
|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 3:48 pm Заглавие: |
|
|
ЕХААААА , сега вече и мен ме грабна .
Това е пътеката която след време и аз поемам , живи здрави .
Все още нямам лампов за моите хорни , но след червеното хапче определено бих се насочил в нещо подобно , колкото и време, нерви и пари да отнеме .
С нетърпение следя за снимки ....
Поздрави : Момчил |
|
Върнете се в началото |
|
|
cecoEL34 има опит
|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 8:10 pm Заглавие: |
|
|
,,ЕХААААА , сега вече и мен ме грабна ."
Чак сега ?! 10hz.....
_________________ "Deep Purple" e стил на живот .
Последната промяна е направена от cecoEL34 на Чет Ное 27, 2008 9:02 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Stanislav Bratanov има опит
Регистриран на: Feb 08, 2006 Мнения: 285 Местожителство: Стара Загора/Варна
|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 8:31 pm Заглавие: |
|
|
Браво за положения труд!
Очаквам снимките с нетърпение! _________________ "Само в най-простото може да се вмести най-сложното"- Джунджи Кимура |
|
Върнете се в началото |
|
|
gogo има сериозен опит
|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 4:00 pm Заглавие: Обещаните снимки |
|
|
Обещаните снимки:
А това са новите ми "Кристали", изцяло от стъкло. И драйвера е нов - FR-252 Audiofino Series :
|
|
Върнете се в началото |
|
|
velinski BG Audio Team™
|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 4:05 pm Заглавие: |
|
|
Минал си на вариант вградено PSU - одобрявам
Изглежда мускулесто |
|
Върнете се в началото |
|
|
gogo има сериозен опит
|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 4:15 pm Заглавие: |
|
|
velinski написа: | Минал си на вариант вградено PSU - одобрявам
Изглежда мускулесто |
Идеята ми беше да се получи компактен и "стандартен" - затова размерите му са 42х35см. А отделен захр. блок съм ползвал само при усилвателите ми с индиректно отопляеми лампи. А мускулите трябва да ги има този, дето ще го вдига - много тежи това чудо |
|
Върнете се в началото |
|
|
cecoEL34 има опит
|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 5:25 pm Заглавие: |
|
|
Дано да имам възможноста да го видя , пипна и чуя ! _________________ "Deep Purple" e стил на живот . |
|
Върнете се в началото |
|
|
|