Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bobopich чете
|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 12:36 pm Заглавие: Концепцията ми за домашно кино - моля за мнения |
|
|
Така мисля да си изложа концепцията за домашно кино и стерео озвучаване към която съм се насочил и да помоля за мнения по някои въпроси :
1. Панела е взет отдавна 42' плазма на LG, която ще upgrade-вам догодина с 52' full HD.
2. Reciever-a го взех преди няколко дни : Denon 2309 ( има pre-outs).
Колебанията ми бяха между Yamaha 863, Onkyo 706 ( който още го няма в БГ има стария 705), Marantz 5003, Pioneer 1018 и Sony DA3400ES.
В крайна сметка от всичко, което проучих и прослушах и наличността на БГ пазара се спрях на Denona.
3. Колоните са ми предвидени за 5.1 концепция:
- 2 предни TL-ки с Vifa MG18WK и vifa PL27 по проект на oceanman и реализирани ( донастройват се в момента) от Иво Христев
- Център със същите говорители но в стандартна бас-рефлекс конструкция.
- Задни : с малко по нисък клас говорители но подобни параметри.
- SW : бас рефлекс ( с опция за надграждане/смяна на кутията с ТЛ конструкция) изпълнена с говорител 10' Peerless XXLS
Всички колони са проектирани, реализирани и настроени от Иво Христев.
4. DVD Player : за момента съм се спрял на Denon 1740, който ще ползвам за ДВД филми и прослушване на СД-та в стерео режим. Връзка с ресивера с HDMI кабел за видео и многоканално аудио и връзка с външен DAC чрез coax. Сега по принцип този денон има вграден DAC Burr-Brown PCM 1782 за двуканално стерео декодиране, но моята концепция е да го ползвам за прослушване на СД-та само като транспорт и да му бодна външен дак през коаксиални изход.
5. HD филми през компютъра съм го вързал с ресивера с HDMI 1.3 кабел, т.е ресивера декодира и аудиото по този кабел. По този начин слушам и МП3-ките, DTS audio и т.н.
6. Външен DAC , тук го закъсах и искам помощ/мнения на къде да се насоча. Трябва да има оптичен или коаксиален вход. Да е доста по добър от този в плеарчето.
7. За стерео прослушване и изобщо по принцип смятам да взема качествено стерео стъпало, което да взима сигнал от ресивера през пре-аута за предни дясна и лява колони, т.е. ресивера за предните колони ще служи само като предусилвател. Когато гледам филми стерео стъпалото също ще си бачка и ще захранва предните колони, когато слушам СД, сигнала минава през плеара като транспорт, през външния DAC и после за аналоговия сигнал има 2 варианта за които също ще ми трябва вашето мнение :
- От DAC-а бодвам сигнала в аналоговия вход на ресивера и го ползвам като предусилвател за стъпалото.
- или от DAC-а бодвам аналоговия сигнал в стъпалото директно, обаче при този вариант ще ми трябва или външен предусилвател ( което ми се вижда много усложнено и не ми се занимава ) или стъпалото да не е стъпало ами да е стерео усилвател със селектор на входа ( сигнал от ресивер или DAC ) , но тогава идва проблема с нивото на сигнала, защото когато слушам СД ще трябва да си усилвам и намалям стерео ампа а пък на филми когато ресивера подава сиглан към ампа за предните нивото ще се е разместило спрямо това което съм настроил преди това.
Та въпроса ми е да ме посъветвате кой вариант би бил най-пододящ за стерео прослушване и също така съвет за стере стъпало и външен DAC.
Благодаря предварително!
Последната промяна е направена от bobopich на Пет Дек 12, 2008 2:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nanko Rusev има сериозен опит
|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 1:07 pm Заглавие: Re: Концепцията ми за домашно кино - моля за мнения |
|
|
Вземи определи бюджет, че много хубави неща мога да ти препоръчам за стерео компонентите, но и цената им не е скромна.
Идеята за тоя DVD плеър като транспорт ... не знам. А и не виждам за какво въобще го връзваш, след като имаш компютър. А и видео, което не е HD e ... от миналия век. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
bobopich чете
|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 1:24 pm Заглавие: |
|
|
DVD-то е за удобство ( имам над 300 филма на DVD ) и не ми се пускат всеки път през компа, има подобрение на картината през upscalling-a сравнено с компютъра и субтитрите излизат по добре ( тествал съм с повечето плеари за комп).
Бюджет за DAC + AMP 800-1000 лв.
Кото съм съгласен и примерно DAC-a сам да си го правя по схема или някой от форума да го направи, не държа изобщо да е някакво готово изделие.
За амп-а може би по скоро бих предпочел качествен втора ръка или правен отколкото съмителен или много скъп нов, но държа да отговаря на нивото на ТЛ-ките. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Marian Lozev BG Audio Team™
Регистриран на: Jan 23, 2005 Мнения: 661 Местожителство: София кино Арена запад
|
|
Върнете се в началото |
|
|
bobopich чете
|
Пуснато на: Съб Дек 13, 2008 5:50 pm Заглавие: |
|
|
Защото Maranz 4003 не декодира новите HD формати, има само 2 Hdmi входа иначе не е лош вариант, но Denona по ми хареса.
Yamaha 863 e може би добро решение, обаче като го видях вътре какво представява просто нямаше никакъв шанс да го взема + това Denona пак по ми харесва.
Единственият минус на Denon-a е, че е с пластмасов панел отпред и малко неудобо дистанционно, но това за мен е без значение аз на друг принцип ги сравнявах.
Мога да постна снимка на денона отвътре да го видиш ако имаш интерес. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
Пуснато на: Съб Дек 13, 2008 7:13 pm Заглавие: |
|
|
....нещо се бъркаш , но в спорове няма да влизаме......
ако има нещо което трябва да свършиш е да обърнеш внимание на марката която си дал за пример за визия .......залагам на сони и филипс... _________________ Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колело!
Работно време от 10:00 до 01:00 гсм: 0885 255 233 |
|
Върнете се в началото |
|
|
bobopich чете
|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 12:50 am Заглавие: |
|
|
Добре де дай по темата направо ..... така или иначе ресивера съм го взел и на него съм се спрял, доволен съм няма какво да спори наистина макар, че съм готов
Какъв ЦАП и стъпало ( или усилвател ) да избера за бюджета който съм заделил ? |
|
Върнете се в началото |
|
|
bobopich чете
|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 12:07 am Заглавие: |
|
|
Така, промених няколко неща в предварителния план. ДВД плейъра отпада. Ще ползвам само компютъра за мултимедиен център. Сложих си IR приемник на компа настроих бутоните на дистанционното на ресивера и сега си джиткам се едно е ДВД само, че плейва и HD и x264 и т.н.
Очаквам от Fenkiller скоро да купия новата му разработка : външен DAC на базата на PCM56P-K и цифров приемник CS8412. Ще го подна или към компа или ще мисля друг външен транспорт ще преценя тестово.
Така остава да си избера стерео стъпалото....
За компа, вадя го звука в момента с coax каблче през spdif-a на дъното. Видео картата ми поддържа HDMI изход 1.3 със звук обаче констатирах, че поддържа само 16бит 48kHZ, а аз имам 96kHz-ови записи и т.н. Така, че за този момент отпада вариянта със HDMI звук и картина.
Има ли смисъл да си сложа звукова карта за да "подобря" преноса на данни през spdif-a ?
Насочил съм се към тази като я пуснат на пазара : http://www.auzentech.com/site/products/x-fi_hometheater_hd.php |
|
Върнете се в началото |
|
|
Nanko Rusev има сериозен опит
|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 9:42 am Заглавие: |
|
|
bobopich написа: | ..
Има ли смисъл да си сложа звукова карта за да "подобря" преноса на данни през spdif-a ?
... |
Наливане на пари в транспорт има смисъл само след като налееш пари в останалата част от системата ... според мен. _________________ Обичам всичко това, заради което другите ме мразят!
Bigger is Better ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
bobopich чете
|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 9:33 am Заглавие: |
|
|
По молба на Мариан Лозев , линк към снимки на денона отвътре :
|
|
Върнете се в началото |
|
|
ste чете
|
Пуснато на: Нед Яну 04, 2009 5:47 pm Заглавие: |
|
|
bobopich написа: |
Единственият минус на Denon-a е, че е с пластмасов панел отпред и малко неудобо дистанционно, но това за мен е без значение аз на друг принцип ги сравнявах.
Мога да постна снимка на денона отвътре да го видиш ако имаш интерес. |
Аз съм DENON 1909 дистанционните на тези модели са невероятно неудобни , има някакъв вариант за пълноценна подмяна на дистанционното на разумна цена.Имаш ли представа каква е цената на RC-7000CI в Б-я. |
|
Върнете се в началото |
|
|
bobopich чете
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 10:02 am Заглавие: |
|
|
Не е чак пък толкова неудобно дистанционното, единствено се налага да се отваря отзад капачето ако искаш да смениш DSP програмите и режима. Иначе нямам представа колко пари е тва "гъзарското" дистанционно , ще проверя дали се внася. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
|
Върнете се в началото |
|
|
bobopich чете
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Я тва изглежда добро.
За на денона дистанционното, примерно като стои на дефаулт и пусна филм от компа всичко е ок приема квот му пратиш долби дтс и т.н. обаче като пусна музика и я изкарва през некво долби 5.1 и се налага да отварям отзад и да превключвам на стерео или директ и т.н. е за тези бутони говоря, че са неудобни. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|
|
Върнете се в началото |
|
|
|